Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Вилер Текс рече

Кад боље размислим, @Bokisd пропагираш тотални целибат и горбарштину. Аууу брате ал си ти зглајзно 12:smeha:

totalna grobarstina  :cheesy3: ...  za ovo drugo .. Just_Cuz_19  

Naso sam nesto zanimljivo od sv.Avgustina :

https://bible.by/aic/53/7/

Ничего выдающегося и трудного нет для состоящих в браке верующих в том, чтобы в течение нескольких дней делать то, что приняли на себя до конца дней своих святые вдовы и что всю жизнь делают святые девы. Пусть же в них всех сияет набожность и смиряется гордыня!

Проповеди 209.3. PL 38:1047.

P.thumb.png.acf0120fbc48c2dc2a0df1127205272c.png

:POPOcorn1:

Подели на овим сајтовима

@Bokisd Прво Боки немој да ми преводиш на "босански". Знам да је то у духу ЈСД Партизан али мани ме босанског.:D

Друго, немам ја ништа против тога да неко ко може да понесе више носи. Не треба га спутавати.

Исто тако не треба стављати тешко бреме ономе ко не може да носи то бреме.

Треће, ожени се па причај о целибату у браку. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

То су пипаве ствари. Зато је ту свештеник, што ја нисам, па не бих коментарисао даље туђе ингеренције.

Просто сам из неког свог угла дао мишљење, и ја сам ту конзервативан.

Brate tu ti je isto kao što čekaš druge da dođu u Hram. Naravno da je liturgijski post obaveza koja proističe iz ljubavi.

Dakle, doći će.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Вилер Текс рече

@Bokisd Прво Боки немој да ми преводиш на "босански". Знам да је то у духу ЈСД Партизан али мани ме босанског.:D

Друго, немам ја ништа против тога да неко ко може да понесе више носи. Не треба га спутавати.

Исто тако не треба стављати тешко бреме ономе ко не може да носи то бреме.

Треће, ожени се па причај о целибату у браку. 

(bosanski ispo najbolji prevod.... :D)

Pa, da, to i pise u kanonu, prvo ona od apostola o medjusobnom dogovoru i onda ono o prinosenju duhovne zrtve Bogu u subotu i nedelju i tako moze da se kombinuje ko kako misli i moze po dogovoru,..... neko po dogovoru evharistijski post, neko i evh. post i ceo dan nedelje, neko i subotu i nedelju,.... eto, sv.Avgustin hrabri vernike da izdvoje neki dan za te duhovne zrtve i to moze da se spoji ili sa nedeljom ili i sa subotom - kako stoji u kanonu.

Znaci deluje da je kanon fleksibilan.... 0512_music 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa, da, to i pise u kanonu, prvo ona od apostola o medjusobnom dogovoru i onda ono o prinosenju duhovne zrtve Bogu u subotu i nedelju i tako moze da se kombinuje ko kako misli i moze po dogovoru,..... neko po dogovoru evharistijski post, neko i evh. post i ceo dan nedelje, neko i subotu i nedelju,.... eto, sv.Avgustin hrabri vernike da izdvoje neki dan za te duhovne zrtve i to moze da se spoji ili sa nedeljom ili i sa subotom - kako stoji u kanonu.

Што нас опет доводи до препоруке Апостола Павла, тако да не знам што сте се ти и Роки примили да браните веру.

Ако неко има благослов и по договору уздржање и на празник од односа па то је њихова лична ствар а не опште прописано. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Aj ostavi to pa nek te sveštenik savetuje šta ćeš napisati ovde 

Juridičko prinošenje Bogu je Hristu strano, jer Hristos želi da mu svi prođemo iz ljubavi. Za ljubav nije kanon bespotreban zato ih treba i koristiti.

Ali neke kanone pojede vreme i praksa se prilagođava onima najslabijima a ne najpravednijima u kanonskom smislu.

Šta te košta da pitaš sveštenika ako već nisi u braku pa nisi imao ni priliku da čuješ savet.

Ovako samo psihologiraš.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

и по договору уздржање и на празник од односа па то је њихова лична ствар а не опште прописано. 

Ne znam ni ja što to rade.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вилер Текс рече

Што нас опет доводи до препоруке Апостола Павла, тако да не знам што сте се ти и Роки примили да браните веру.

Ако неко има благослов и по договору уздржање и на празник од односа па то је њихова лична ствар а не опште прописано. 

Gde ti vidje da branim veru ? :ladan:

Ja :buba: mislim da je jasno, ima i to da ipak treba dogovor, i treba da ima neki odredjeni uput ili savet sta kanon (koji o tome govori) misli da moze da bude okey u nekom duhovnom smislu, i onda da vernici u braku bar pokusaj da idu ka tom cilju kao sto pise sv.Avgustin i onda kako bude i kako mogu.... itd...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Aj ostavi to pa nek te sveštenik savetuje šta ćeš napisati ovde 

Juridičko prinošenje Bogu je Hristu strano, jer Hristos želi da mu svi prođemo iz ljubavi. Za ljubav nije kanon bespotreban zato ih treba i koristiti.

Ali neke kanone pojede vreme i praksa se prilagođava onima najslabijima a ne najpravednijima u kanonskom smislu.

Šta te košta da pitaš sveštenika ako već nisi u braku pa nisi imao ni priliku da čuješ savet.

Ovako samo psihologiraš.

Znas da ima razlicitih svestenika, .... pa moz da naletis i na konzervativnog ili manje konzervativnog,... i sta onda....:smeh1:

Pa, ako se praksa prilagodjava najslabijima, okey i treba, .... ali to ne znaci da je kanon besmislen jer ima sigurno  i nekih koji hoce da primene to iz kanona,.... i gde je onda problem ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Gde ti vidje da branim veru ? :ladan:

Ja :buba: mislim da je jasno, ima i to da ipak treba dogovor, i treba da ima neki odredjeni uput ili savet sta kanon (koji o tome govori) misli da moze da bude okey u nekom duhovnom smislu, i onda da vernici u braku bar pokusaj da idu ka tom cilju kao sto pise sv.Avgustin i onda kako bude i kako mogu.... itd...

Читај брате посланицу где Апостол Павле говори о томе. И моли се Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znam ni ja što to rade.

Добро, има људи који имају такав договор. Кажем то си интимне ствари.

Ето ту треба човек да буде обазрив јер као што се лако скрене у блуд лако се скрене и у другу крајност па да односе у браку прогласе за грех и нешто неблагословено. 

Зато се треба молити Богу да не отпаднемо од вере на било који начин.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Читај брате посланицу где Апостол Павле говори о томе. И моли се Богу.

A, vidi Viler recimo sta jos kaze sv.Avgustin na te stihove od ap.Pavla :

Соответственно апостольским словам, если бы он [муж] захотел практиковать воздержание, а ты бы [жена] не захотела этого, то он должен был бы уступить тебе, а Бог принял бы его стремление к воздержанию при сохранении супружеской близости, считаясь с твоей слабостью, а не его, дабы уберечь тебя от заслуживающего осуждения блудодеяния. Насколько лучше было бы для тебя, которой более свойственна покорность, пойти навстречу его желанию, отдавая этим должное, поскольку Бог принял бы такое желание практиковать воздержание, от которого ты отказываешься ради спасения твоего мужа от грехопадения.

Послания 262.2. CSEL 57:622.

Mislim da smo dosta pisali i malo bi da ..... :suncanje:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bokisd рече

Соответственно апостольским словам, если бы он [муж] захотел практиковать воздержание, а ты бы [жена] не захотела этого, то он должен был бы уступить тебе, а Бог принял бы его стремление к воздержанию при сохранении супружеской близости, считаясь с твоей слабостью, а не его, дабы уберечь тебя от заслуживающего осуждения блудодеяния. Насколько лучше было бы для тебя, которой более свойственна покорность, пойти навстречу его желанию, отдавая этим должное, поскольку Бог принял бы такое желание практиковать воздержание, от которого ты отказываешься ради спасения твоего мужа от грехопадения.

Слабо диваним руски. Према гуглу овде Св.Августин каже да онај ко је јачи треба да удовољи слабијем. 

Нигде нико није причао супротно. 

С обзиром да су ово интимне ствари мало постаје непријатно да се вазда црта...

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

u prevodu ne odbijaj muza (imam 25% ruske krvi pa sam malo upucen u jazik :) )

znao je ovaj Sv Avgustin sta treba i sta je brak/veza itd...

ako hocete da vam brakovi propadnu, samo se uzdrzavajte i ne brigajte...natenane cete se kajati

(prim prev)

:suncanje:

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...