Благовесник Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 7. 2. 2018. at 15:03, Вилер Текс рече "Држи ум свој у аду и не очајавај". Можда је то најбољи опис Expand A da za promenu drzimo malo um i u Raju i ne ocajavamo? Зосима је реаговао/ла на ово 1 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bernard Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 7. 2. 2018. at 18:16, Volim_Sina_Bozjeg рече Moralisanje je najveća droga na svetu. Expand Tako nekako su govorili Nietzsche, Osho,...... Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23 In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
TSCHeTSCHen Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Ja ostavio pušenje prije dvije godine, ali i dalje karakter nula.Послато са SM-J530F користећи Pouke.org мобилну апликацију АлександраВ and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Мени ова прича око пушења ко дан мрмота, мало мало па се појави дискусија. Да ли је то не знам колики грех, није, али је грех. Сад има она опција код људи који тврде грех је грех и не постоји скала грехова. Међутим давно читах, да су цигаре један од грехова над којима се рогати највише смеје човеку. Објашњење је следеће, цигаре су порок то сви знају, онај ко пуши није далеко од наркомана, у тренутку када нема цигаре није му тешко попети се на марс да би дошао до цигара, цигаре су штетне за организам и то свако зна, самим тим ако је човечије тело храм Божији ми цигарама урушавамо тај храм, даље цигаре нити су бесплатне, нити јефтине, људи раде за цркавице а онда троше месечно велики проценат онога што су зарадили да би се тровали и на крају крајева на свакој паклици пише пушење је штетно, убија, слике оболелих људи због пушења, уништених органа због цигарета, разних нус појава али ни то људе не либи да ипак оставе пушење, него и даље настављају и сад не знам где то читах, али у суштини због свега набројаног а било је још ствари али ја заборавих овом греху и пороку се ђаво највише смеје и радује, јер поред толико разлога човек је и даље склон пушењу и даље јури за цигарама. Што се новог игумана Макарија тиче, видим да је из Кувеждина дошао, опште је познато да је отац Варнава одатле велики противник пушења. Исто тако овај текст видим као ето неку нову страницу Прибине главе у смислу тога да је блаженопочивши игуман Гаврило био пушач и да је између осталог на манастирским трпезама било послуживано месо, па ето да од сада тога неће бити. Јер било је мало чудних ситуација да нпр отац Гаврило тамо беседи са цигаром у устима и слично ( не осуђујем, кажем), па могуће и отац Макарије да жели да расчисти са том праксом, да не би на трпези људима стално говорио да је у манастиру сад забрањено пушење. А у скоро свим манастирима и јесте, само сам ту видео да није било забрањено. Да ли треба бранити причешће онима који пуше, свакако да да, али само уколико свештенство и монашство који пуше исто буду кажњени на неки начин због тог греха, овако је мало глупо, са друге стране опет то постаје нека врста типика манастира, па ако пушиш и немаш благослов да се причестиш па ти брате и сестро не иди тамо да се причестиш, иди на другу страну код онога ко ти благослови. Опет некако мало ми је криво што наша црква нема јасне ставове по многим питањима или ако већ је тако да ипак нико не напада једног или другог јавно или иза кулиса јер има другачији став од оног другог, ружно је. Иначе свети владика Николај није пушио бар касније, мада поредити пушење тада у то време, домаћи српски дуван и данашње ствари је исто као рећи нпр да се неко опијао јер је пио меку ракију пре 100 година и да се тиме правда неко ко данас пије чивас регал и опија се. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 @МилошБГ brate da si ti Bog niko se ne bi spasio. АлександраВ, Милан Ракић and Драшко је реаговао/ла на ово 2 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 8, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 8. 2. 2018. at 20:51, МилошБГ рече Мени ова прича око пушења ко дан мрмота, мало мало па се појави дискусија. Да ли је то не знам колики грех, није, али је грех. Сад има она опција код људи који тврде грех је грех и не постоји скала грехова. Међутим давно читах, да су цигаре један од грехова над којима се рогати највише смеје човеку. Објашњење је следеће, цигаре су порок то сви знају, онај ко пуши није далеко од наркомана, у тренутку када нема цигаре није му тешко попети се на марс да би дошао до цигара, цигаре су штетне за организам и то свако зна, самим тим ако је човечије тело храм Божији ми цигарама урушавамо тај храм, даље цигаре нити су бесплатне, нити јефтине, људи раде за цркавице а онда троше месечно велики проценат онога што су зарадили да би се тровали и на крају крајева на свакој паклици пише пушење је штетно, убија, слике оболелих људи због пушења, уништених органа због цигарета, разних нус појава али ни то људе не либи да ипак оставе пушење, него и даље настављају и сад не знам где то читах, али у суштини због свега набројаног а било је још ствари али ја заборавих овом греху и пороку се ђаво највише смеје и радује, јер поред толико разлога човек је и даље склон пушењу и даље јури за цигарама. Што се новог игумана Макарија тиче, видим да је из Кувеждина дошао, опште је познато да је отац Варнава одатле велики противник пушења. Исто тако овај текст видим као ето неку нову страницу Прибине главе у смислу тога да је блаженопочивши игуман Гаврило био пушач и да је између осталог на манастирским трпезама било послуживано месо, па ето да од сада тога неће бити. Јер било је мало чудних ситуација да нпр отац Гаврило тамо беседи са цигаром у устима и слично ( не осуђујем, кажем), па могуће и отац Макарије да жели да расчисти са том праксом, да не би на трпези људима стално говорио да је у манастиру сад забрањено пушење. А у скоро свим манастирима и јесте, само сам ту видео да није било забрањено. Да ли треба бранити причешће онима који пуше, свакако да да, али само уколико свештенство и монашство који пуше исто буду кажњени на неки начин због тог греха, овако је мало глупо, са друге стране опет то постаје нека врста типика манастира, па ако пушиш и немаш благослов да се причестиш па ти брате и сестро не иди тамо да се причестиш, иди на другу страну код онога ко ти благослови. Опет некако мало ми је криво што наша црква нема јасне ставове по многим питањима или ако већ је тако да ипак нико не напада једног или другог јавно или иза кулиса јер има другачији став од оног другог, ружно је. Иначе свети владика Николај није пушио бар касније, мада поредити пушење тада у то време, домаћи српски дуван и данашње ствари је исто као рећи нпр да се неко опијао јер је пио меку ракију пре 100 година и да се тиме правда неко ко данас пије чивас регал и опија се. Expand И тако је мрмот замотао чоколадицу! Где си себе одредио читај у тексту који си приредио. Заиста је Христос Цар, који је вама праведнима саблазан! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 И да, причали смо о многим гресима генерално многе теме су се отварале за многе грехе су се отварале и причало се, дискутовало, бодрили су се људи да превазиђу тај грех, да се боре против њега...само су цигаре бар за ово моје битисање на форуму увек доводиле до свађа па и оваквих простих флоскула и до брањења као да је у питању највећа врлина пушити а чак се нападају који кажу па добро можда и не би требало, јер ко си ти да то кажеш, изиграваш Бога, до тих глупости и владика Николај је пушио и остало. Ма чадите, ваша ствар, имам право на своје мишљење, воздра. AnaLaz је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 8. 2. 2018. at 21:20, МилошБГ рече И да, причали смо о многим гресима генерално многе теме су се отварале за многе грехе су се отварале и причало се, дискутовало, бодрили су се људи да превазиђу тај грех, да се боре против њега...само су цигаре бар за ово моје битисање на форуму увек доводиле до свађа па и оваквих простих флоскула и до брањења као да је у питању највећа врлина пушити а чак се нападају који кажу па добро можда и не би требало, јер ко си ти да то кажеш, изиграваш Бога, до тих глупости и владика Николај је пушио и остало. Ма чадите, ваша ствар, имам право на своје мишљење, воздра. Expand Јбг пола форума никотински зависници а ти ударио по цигарама. Мораш разумети људе који се дрогирају. TSCHeTSCHen, AnaLaz, МилошБГ and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Tako je moraš razumeti nas grešne, Hristos je radi nas došao, ne radi vas. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Није МилошБГ него сам ја у ствари заподенуо целу расправу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Пушење није грех, него порок који на жалост изазива зависност, неки кажу после хероинске, можда и највећу, са друге стране, осим здравствених проблема које може да изазове, не изазива психичке проблеме и промене, у том смислу не може се никако поредити са дрогама било лаким или тешким, као ни са алкохолом. П.С. шта рећи, неће се ићи у Привину Главу Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 8. 2. 2018. at 22:10, Снежана рече не изазива психичке проблеме и промене, у Expand зависност је психички "проблем". "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 8. 2. 2018. at 22:24, Ведран* рече зависност је психички "проблем". Expand то јесте, али ако говоримо у контексту (звучи ли ти познато ), греха, да ли дуван скрнави душу више од нпр. обичног оговарања Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Да да, пушење није грех, то је веелика врлина. Једино што у пушачком аскетизму још увек није дефинисано како је најбоље да се изнурава тело. Може рецимо овако: - зилоти пуше без филтера тј. крџу - новотарци пуше цигарете без никотина да не би постали фанатици - преподобни када пуше не једу и не пију - неофити пућкају било шта јер немају појма, час се отрују са крџом час прате моду са аромом тамјана - строге бабе и деде по храмовима пуше по две три одједном да се види да имају стаж - католици и протестанти одавно пуше електричне - свештеници само најскупље, владике само томпусе, а калуђери се гребу и од једних и од других. AnaLaz and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 On 8. 2. 2018. at 22:29, Снежана рече то јесте, али ако говоримо у контексту (звучи ли ти познато ), греха, да ли дуван скрнави душу више од нпр. обичног оговарања Expand Склност пушењу је страст. Као и свака страст она умртвљује вољу човекову до те мере да он не може да влада собом. Не може да каже "нећу" с тиме што никотин додатно делује и на тело преко унетих супстанци. Дуван, дим, сам по себи не скрнави душу, душу скрнави робовање било чему па и дувану, али тело скрнави јер му штети. Vladan :::. је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука