Jump to content

Јм. Макарије, нови старешина Привине Главе: Пушачи више неће моћи да се причешћују

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, АлександраВ рече

Осим телевизора, мене си описао :unbelieveble:

Mene sa sve tv, volim sport.:)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 659
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, Phoebe рече

I ovi što šutaju mačke

Не шутам мачке.

А ови што шутају оне што шутају мачке (да знам да ли и то себи да пришијем :scratch_head:)?

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, АлександраВ рече

Знала сам да не можеш без жвака :navijanje: Јел` зелени орбит? :sunce:

Тај.  Еукалиптус

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 6 минута, Phoebe рече
пре 23 минута, Гајић рече

Objasni ljudima da te Joilo pričestio bez problema iako je znao da si pušač. Ja nemam toliko ljubavi da se ganjam s tvrdoglavima   ,,,,,,,       :fik:su mi došli

Причестио ме је, јер сам га замолио да ми не одузима Христа, јер ми Христос треба :) а он је хтео да ме одаљи, јер је знао да ћибурим.

Након испитивања пред целом црквом ми је рекао: "приступи".

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Гајић рече

Након испитивања пред целом црквом ми је рекао: "приступи".

Ееее, једном и о.Јоил да примени икономију...није било баш без проблема и испитивања...:)

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Гости
Управо сада, Рапсоди рече

Ееее, једном и о.Јоил да примени икономију...није било баш без проблема и испитивања...:)

Има ту нека поВента, али сам ја глумпав и недорастао за то :)

Подели на овим сајтовима

Ne znam bas da li je na korist i spasenje ovako strog pristup, jer smo mi kao narod veoma porocni i skloni svemu sto ne valja. Pa tako moze da ima kontraefekat po narod i dodatno ga udalji od crkve. Cigarete za razliku od duvana su teska droga pune aditiva i ko zna cega, stvaraju ogromnu zavisnost, ja sam se jedva skinuo pre 3 godine, krizirao sam 3 meseca a ostavio sam iz treceg pokusaja posle 12 godina pusenja. To je jedno veliko zlo i bukvalno droga zato podrzavam Makarija i svaka rec mu je na mestu. To sto mi ne zelimo da se odreknemo cigareta, alkohola, seksa, provoda, rostilja itd, itd. je nas problem a ne problem crkve. I trebali bi da se zapitamo da li idemo na pricest da bi postali bolji ljudi i pobedili sebe i svoje lose navike ili zbog cega? Ja npr. se nisam dugo pricestio jer osecam da moram da poradim na sebi da bih bio dostojan toga i zelim da posle pricesca budem bolji a ne da ostanem isti, jer to onda nema smisla.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Факири са Христом ама баш ниђе везе немају! Макаријев приступ ми пре личи на скривеног рогоњу, канда и он доби дар "осуде"?

Није Господ рекао: "силујте их зарад Царства!", Него: "Ц. Небеско се на силу задобија!"; још којешта Апостол Павле поучава, но то нема везе...

Из кујне многопоштованог Ведрана :sunce:
https://sozercanje.wordpress.com/2016/03/26/како-се-удостојавамо-причешћа/

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Djapa рече

To sto mi ne zelimo da se odreknemo cigareta, alkohola, seksa, provoda, rostilja itd, itd. je nas problem a ne problem crkve.

А што је секс проблем? Ако све остало је? 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Phoebe рече

Nije dobro, ali pričešćivanjem imaju veće šanse da se oslobode poroka

Ali treba opominjati, popeti se na glavu...

Потпуно се слажем. То је један од разлога зашто сам и написао да нисам за аутоматско одлучење од причешћа.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Sv.Nikolaj je bio pušač duvana i?

Колико знам пушио је као млад, не знам за касније.

Било како било, не знам одговор, ја нисам св. Николај. Моли се њему за одговор на то питање.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...