Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Zoran Đurović рече

Неко узо да брише... 

Е цензори ми скроз кваре расположење. Не волим их по идеолошкој линији. 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Mene su cak izbacili sa foruma. Morao sam da brisem history pa da ponovo pisem sifru da bih usao. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Mene su cak izbacili sa foruma. Morao sam da brisem history pa da ponovo pisem sifru da bih usai. 

Да нешто не поправљају, јер и неки лајкови су нестали? Они сваки пут кад нешто поправљају обавезно нешто покваре. Могли су до сад научити барем да нас упозоре пре поправки.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ivan Marković рече

Иван има породицу, па има и обавезе и мора да зарађује. Иван има селидбу и мора да гледа станове. 

Moja iskrena sućut,vjeruj mi znam kako ti je..prošle godine se selih..nedaj Bože nikome..7896634

Подели на овим сајтовима

Дијалог мора да постоји! Као што ми не дугујемо себи што смо православни хришћани, тако ни они нису "криви" што су римокатолици, односно протестанти. Има пуно доброг и искреног хришћанског света на планети. Ми данас користимо њихова истраживања у пољу библијске науке, гледамо њихове библијске филмове и да није њих, руку на срце, не бисмо ни видели филм о Христу.  Имамо пуно хришћана протестаната и римокатолика у земљи, граничимо се са њима и сарадња и дијалог апсолутно мора да постоје.  Морамо се приближавати и сарађивати.  За литургијско општење је исувише рано и догматске разлике су велике, значи не смемо још увек литургијски општити док они апсолутно не приближе "Литургије" Предању.  Они који су против сваког дијалога су фанатици и не знају шта говоре!

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, ИВАН KARINGTON рече

и да није њих, руку на срце, не бисмо ни видели филм о Христу

Stvarno ne znam kako bismo ovo preživeli.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ИВАН KARINGTON рече

Дијалог мора да постоји! Као што ми не дугујемо себи што смо православни хришћани, тако ни они нису "криви" што су римокатолици, односно протестанти. Има пуно доброг и искреног хришћанског света на планети. Ми данас користимо њихова истраживања у пољу библијске науке, гледамо њихове библијске филмове и да није њих, руку на срце, не бисмо ни видели филм о Христу.  Имамо пуно хришћана протестаната и римокатолика у земљи, граничимо се са њима и сарадња и дијалог апсолутно мора да постоје.  Морамо се приближавати и сарађивати.  За литургијско општење је исувише рано и догматске разлике су велике, значи не смемо још увек литургијски општити док они апсолутно не приближе "Литургије" Предању.  Они који су против сваког дијалога су фанатици и не знају шта говоре!

Zaboravio si da spomeneš i krete...ovaj.. kreacionizam. Na toj "biblijskoj nauci" imamo večno da im budemo zahvalni. Kent Hovind kojega "reklamiraš" na svom profilu jedan je od najvećih trtljatora bulaznoglagoljivih koja je ta "nauka" ikada dala. Dakako, a posebice dapače, menščini da je on jedan od onih koji je ponajviše imao uticaja na domestikalnog nam veselnika- (code-name: Kent dr Nikodim).

(Veoma sam nestrpljiv i ne mogu da dočekam, a postoje nekakve najave, da će uskoro iz tiska da se ovaploti i knjiga pod naslovom "Ipak se ne evoluira")

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Бранко Авдагић рече

Разговори да, култура дијалога да. Али мора бити резултата! Зашто? Зато да би се спасило што више људских душа! Задатак Цркве је да приводи људске душе Богу проповедањем и крштењем као улазницом у царство небеско. Ако нема резултата након толико деценија, зна се шта је чинити - васпостављање некадашње православне патријаршије Запада... Спасење људских душа тј. проповедање добре вести је на првом месту, а све друго је споредно. Грешка екумениста са одуговлачењем је што се са једне стране олако препуштају западни људи аду, а са друге стране слаби ортодоксија и код православног клира и код православног народа.

Откуд ти то да су западни људи препуштени аду? Ја не мислим да ће ићи у ад што су западњаци.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Бранко Авдагић рече

Задатак Цркве је да приводи људске душе Богу проповедањем и крштењем као улазницом у царство небеско.

molimoli

Е шта још нећу прочитати и чути! 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Бранко Авдагић рече

Па то и јесте основни задатак Цркве. Црква није културно-уметничко друштво ни прирепак државним дипломатијама. Идите и научите све људе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа... Где то пише? Ко то каже?

Није КУД, али је зато киоск за продају "улазница у Царство небеско". confused1

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Бранко Авдагић рече

Назначение Церкви

Цель, ради которой Сын Божий воплотился, пострадал и воскрес из мертвых, есть спасение всех людей, или, что то же, обожение.

Из: https://drevo-info.ru/articles/665.html

И то се постиже доделом улазница? 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

@Бранко Авдагић

Само сам одговорио на оно што си написао. Написао си да су препуштени аду. Читао сам Филарета давно, знам да је био велики антиекумениста и противник Московске патријаршије, али се ја не слажем са њим. Имаш светитеља који су били екуменисти као епископ Николај Велимировић, а и Филарет још није званично проглашен. Знам да му је тело пронађено нетљено, али то не значи да је у свему био у праву. Ја не бих одбацивао Московску патријаршију. Добро је говорио старац Софроније да треба увек бити уз патријаршију.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Бранко Авдагић рече

Ко одбацује Московску патријаршију? Ја, не!!! Изнад сам поставио садржај за преузимање који је објављен са благословом митрополита РПЦ МП! Некултурни екуменисти када им неко противречи све трпају у незналице, недоучене, расколнике и секташе.

Нисам написао да ти одбацујеш, већ митрополит Филарет. Пажљивије читај.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...