Jump to content

Наслеђивање греха рађањем

Препоручена порука

Управо сада, Кратос рече

To se događa odmah po stvaranju čovek,Bog ih blagosilja i kaže to.Kakvo bi bilo simboličko-metaforičko značenje te zapovesti?Rađajte i umnožavajte vrline i napunite zemlju(telo svoje) da bi ste bili što verododstojnija ikona Boga živoga?:)

Не кажем да јесте то метафора. Није. Бог што је мислио Он је то и рекао. Поента коју желим казати се односи на то да је Он, из свога предзнања, то рекао мислећи на будућа времена јер је знао шта ће се десити.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Плаво Небо рече

Не кажем да јесте то метафора. Није. Бог што је мислио Он је то и рекао. Поента коју желим казати се односи на то да је Он, из свога предзнања, то рекао мислећи на будућа времена јер је знао шта ће се десити.

Ok znači da nisu pali samo bi njih dvoje postojali jer ne bi bilo nikakvog razmožavanja,to je za palo stanje a ne i za rajsko?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Znači da nisu sagrešili onda ispada da bi ostali samo Adam i Eva i više ne bi bilo nijednog drugog čoveka?

Teorijski i hipoteticki, da. Ali......:coolio:

Mnogi oci su raspravljali na tu temu, kada su ih pitali, sta bi se desilo, kako bi se rod ljudski umnozio, da prvi ljudi nisu pali i isterani iz Raja ?

Recimo, secam se, sv.Zlatoust je rekao ( parafraza )...da, zasto to pitate, zar ne verujete u silu Boziju, kada ( Bog ) je mogao i decu Avramovu od kamena da podigne, ( Bog ) bi nasao odgovarajuci i prikladan nacin da stvori i druge ljude pored Adama i Eve.

Ili, od sv.Avgustina, koji kaze ( parafraza )....da, bi ta zapovest , na neki nacin, postala duhovna i Adam i Eva bi se razmnozavali i napunili zemlji, bestrasnim nacinom  ( razmnozavanja ), jer , strast koja postoji danas, ne bi tada postojala. itd.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Ok znači da nisu pali samo bi njih dvoje postojali jer ne bi bilo nikakvog razmožavanja,to je za palo stanje a ne i za rajsko?

:) Мислим да си добио одговор.

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

bestrasnim nacinom

Kao cveće?:smeh1:

Mislim da greše jer Bog je odma rekao da će se muž prilepiti svojoj ženi i da će dvoje biti jedno telo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Кратос рече

Kao cveće?:smeh1:

Mislim da greše jer Bog je odma rekao da će se muž prilepiti svojoj ženi i da će dvoje biti jedno telo.

Da, ali, ne zaboravi, da sve ovo govorimo u smislu hipoteze, pretpostavke, sta bi bilo kad bi bilo, ...a, Bog je ovu zapovest o razmnozavanju i naseljenju zemlje, vec dao,.....kao videci , vec, u svom umu, ono sto ce slobodno bice, ....vec, izabrati , svojim izborom.

Al' sam ga umetnicki objasnio.....:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

Људи моји, опет прескачете змију. Опет непотребно компликујете и губите се.

Давид у једном псалму тужи Богу на своје непријатеље, па каже:

... да се спомене безакоње старих његових (парафразирам)

Зашто цар Давид ово говори као клетву ако се одређени грех преноси с колена на колено?

Очигледно је да смо побркали појмове. грех - пала природа

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Плаво Небо рече

Значи, они су ''палу'' природу пренели на своје потомке. Тако да, генетика има ту велику улогу јер се сва природа људска након људског ''пада'' преноси на тај начин већ хиљадама година. Читао сам један чланак о истраживању које је спровео Fred Hutchison институт за генетику. Ево, нисам нашао тај што претходно прочитах али је сличан као и овај и видећеш да је генетика једно велико чудо.

https://matrixworldhr.com/

Ono sto si napisao je apsolutni naturalizam, a sajt je u ravni lista Trece oko.

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Џуманџи рече

Ono sto si napisao je apsolutni naturalizam, a sajt je u ravni lista Trece oko.

Сајт и не посећујем него као што ти рекох нисам могао да нађем чланак на енглеском језику написан од стране једне научнице. Зато ти послах оно што прво нађох на српском. А што се тиче натурализма, исто као што постоје Три ипостаси у Једној Божанској природи, тако постоји и пала људска природа након првородног греха која се преноси са колена на колено. Тако да, да, у праву си, јесте чист натурализам, али другачије се природа и не може пренети са човека на потомство осим кроз генетику.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Драгана Милошевић рече

Људи моји, опет прескачете змију.

Цитат

Када су Адам и Ева појели забрањени плод у Рају целокупна њихова природа се изменила.

Nije trebalo zmiju preskakati, nju je trebalo "naskakati" (i nasankati) :D

Istorija našeg roda et poroda bila bi sasvim drugačija u tom slučaju. 

A, kako? La(h)ko!

Elem, da je naš praotac bio nešto malo mudriji postavio bi makar pitanje ženi svojoj, da od kude joj plod (a nije jabuka) što drži u ruci, od koga je dobila takav privlačan poklon (malko "zdrave" ljubomore da je iskazao makar) i kad bi saznao ( eh, da je bio mudriji, k`o što rekoh) ubio bi zmiju i njih dvoje bi je zajednički pojeli. 

Verujem da bi se i sam Gospod Bog obradovao kada bi video kakvo je inteligentno biće stvorio, pa bi im još u raju podario vatru da ispeku zmiju. Nego smo na taj pronalazak morali još dugo, dugo da čekamo. 

(Iz apstrakta za - "Postanak po Iulianusu") 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Iulianus рече

Nije trebalo zmiju preskakati, nju je trebalo "naskakati" (i nasankati) :D

Istorija našeg roda et poroda bila bi sasvim drugačija u tom slučaju. 

A, kako? La(h)ko!

Elem, da je naš praotac bio nešto malo mudriji postavio bi makar pitanje ženi svojoj, da od kude joj plod (a nije jabuka) što drži u ruci, od koga je dobila takav privlačan poklon (malko "zdrave" ljubomore da je iskazao makar) i kad bi saznao ( eh, da je bio mudriji, k`o što rekoh) ubio bi zmiju i njih dvoje bi je zajednički pojeli. 

Verujem da bi se i sam Gospod Bog obradovao kada bi video kakvo je inteligentno biće stvorio, pa bi im još u raju podario vatru da ispeku zmiju. Nego smo na taj pronalazak morali još dugo, dugo da čekamo. 

(Iz apstrakta  - "Postanak po Iulianusu") 

Da su se oboje trudili da ispoštuju prvu zapovest zmija ne bi ni imala s kim da priča,ovako on se šećko po vrtu,ostavio ženu samu i ona dokona krenula da razmišlja a kad žena krene da razmišlja obično ispadne havarija....:smeh1:

,,Postanak po Kratosu,,

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Плаво Небо рече

Сајт и не посећујем него као што ти рекох нисам могао да нађем чланак на енглеском језику написан од стране једне научнице. Зато ти послах оно што прво нађох на српском.

Znam, samo kazem da opskurni sajtovi dele opskurne sadrzaje. 

пре 1 сат, Плаво Небо рече

А што се тиче натурализма, исто као што постоје Три ипостаси у Једној Божанској природи, тако постоји и пала људска природа након првородног греха која се преноси са колена на колено. Тако да, да, у праву си, јесте чист натурализам, али другачије се природа и не може пренети са човека на потомство осим кроз генетику.

Priroda - da, dok tzv. "palost prirode" - ne moze (zato rekoh da je naturalizam).

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Џуманџи рече

Znam, samo kazem da opskurni sajtovi dele opskurne sadrzaje. 

Priroda - da, dok tzv. "palost prirode" - ne moze (zato rekoh da je naturalizam).

Људи у Рају су били бесмртни. А погледај људско тело данас, колико је подложно болестима, повредама.. на то мислим, јер, целокупно тело се изменило када је на себе ''преузело'' ''палу'' природу. На то мислим када кажем да се ''пала'' природа преноси генима, тј те физичке слабости које у Рају нису постојале.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Плаво Небо рече

Људи у Рају су били бесмртни.

Ako su bili besmrtni, za sta su im trebali plodovi drveta zivota? али сада да не пружи руке своје и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до вијека живи!

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...