Jump to content

Уморни од православља?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 20 минута, Ana Bjelan рече

Pa tu je kljuc da verujemo Bogu, jer On zna koliko možemo da podnesemo, pored toga što se molimo i trudimo u dobru

Ali ta vera mora imati barem jedan lični pečat i lično delo da bi te  Bog prepoznao kao onog koji je u Putu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 443
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, Биљана 1234 рече

лични доживљај има своје место у православљу.

:skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa vidi pitanje ti opšte nije naivno i na pravu adresu je upućeno.

Ja mislim da je Boksid samo stao na Put imena Puta radi i da se ne kreće ni napred ni nazad već samo gleda svetitelje koji dolaze,prolaze,dolaze,prolaze.

Put je Ličnost i kao takvu je ti lično moraš razumevati i razuemti da bi učinio jedan jedini korak a ne da gledaš kako Ga drugi razumevaju svojim ličnim stavovima.

Sta znam, nekako gledam na te stvari ( prosto receno ), kao kada imas neki kalup, i onda u njega sipas ono sto hoces da napravis i dobijes odredjeni proizvod, ....koji, zatim doterujes i oblikujes, .....da, bude, lepsi i blagodatniji.

To prevedeno, moze da znaci, gledas svetitelje i njihov put i 'kalup', i kada napravis osnovu,....onda, u sebi koracas putem ka' Licnosti.

Nesto tako, odprilike. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ana Bjelan рече

kao na primer...

Lične bogoslovske misli, koje su uu skladu sa Pismom i Predanjem, lična dela koja su u skladu sa podvižništvom, dobrotom,dobročinstvom,milošću i lični doživljaj Boga kao Oca i to sve u zajednici Hrišćana koje lično doživljavaš kao istinsku braću od Oca.

Подели на овим сајтовима

On 8/24/2017 at 19:45, Лазар Нешић рече

Шта да ради човек кад се умори/смори од православља, вере, Цркве, хришћанског живота?

Срећем све више људи који се након 10+ година у цркви напросто уморе од свега и различито се носе са тим: неки направе паузу од цркве, неки једноставно престану да верују, неки наставе да долазе али се све претвори у аутоматизам и магију, неки само наставе да држе обичаје, некима се све смучи и напросто се паралишу, неки постану непријатељи цркве, свештенства и православља, неки се нагло одају до тада незамисливим пороцима, неки гледају презриво на побожност и форсирају интелектуализам и слично.

Имамо и овде форумаша који су били црквени, па престали да буду. Зашто?

Знам да није баш пријатна тема, посебно за мисионарски сајт и људе који су тек дошли у Цркву, али ... ето, напросто се може сваком десити и свакоме прети тако нешто.

Nije mi to baš najjasnije: UMORITI se od pravoslavlja?! ili jesi ili nisi Božji, to je stvar duše...greh udaljava od Boga, a mi sami biramo...pa ili jesmo ili nismo...umaranje nema veze sa tim, pa nije to posao i obaveza, to je u duši...ili jesmo ili nismo Gospodnji...

Подели на овим сајтовима

Нико од нас не тражи да будемо клонови.

Свако од нас уноси у Цркву свој лични печат или допринос.

Неком је Духом дат један дар, другоме неки пети.

Трпљење болести је на пример нечији печат, нечији крст. Треба га досолити вером ,љубављу и надом.

Не знам, само гласно размишљам

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, ines рече

Nije mi to baš najjasnije: UMORITI se od pravoslavlja?! ili jesi ili nisi Božji, to je stvar duše...greh udaljava od Boga, a mi sami biramo...pa ili jesmo ili nismo...umaranje nema veze sa tim, pa nije to posao i obaveza, to je u duši...ili jesmo ili nismo Gospodnji...

Ovo je kaobajagi objašnjenje:

Nije mi to baš najjasnije: UMORITI se od braka?! ili jesi ili nisi u ljubavi, to je stvar duše...greh udaljava od Boga, a mi sami biramo...
pa ili jesmo ili nismo...umaranje nema veze sa tim, pa nije to posao i obaveza, to je u duši...ili jesmo ili nismo Gospodnji...

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Lične bogoslovske misli, koje su uu skladu sa Pismom i Predanjem, lična dela koja su u skladu sa podvižništvom, dobrotom,dobročinstvom,milošću i lični doživljaj Boga kao Oca i to sve u zajednici Hrišćana koje lično doživljavaš kao istinsku braću od Oca.

i ne samo to nego treba da budes svetlost da i drugi ljudi poveruju...

Подели на овим сајтовима

Има везе са темом. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ana Bjelan рече

inace mislim da smo na dobrom putu ako ne osecamo tugu, ako mozemo da se radujemo, to je onako dosta dobar pokazatelj koliko zivimo po Bozijoj volji

Tu i tamo.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Рапсоди рече

Има везе са темом. 

odmorite ljudi malo od monaške literature, to su ipak ljudi koji hoć da dostignu anđeoske visine

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...