Jump to content

ines

Члан
  • Број садржаја

    1626
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

6 Пратилаца

О ines

  • Рођендан 07/09/1980

Profile Information

  • Пол :
    Женско

Скорашњи посетиоци профила

31062 посетилаца

ines's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

2.7k

Форумска репутација

  1. БЕСЕДА о спасавајућој благодати Благодаћу сте спасени (Еф. 2, 5–8). Ко може појмити и признати, да смо ми благодаћу спасени? Да смо спасени не нашим заслугама и делима него благодаћу – Божјом ко то може појмити и признати? То може појмити и признати само онај, ко је појмио и видео с једне стране бездну смрти и трулежи, у коју је човек грехом био низвргнут, и с друге стране висину части и славе, на коју је човек уздигнут у царству небеском, у свету бесмртном, у дому Бога живога – само онај може то и појмити и признати. Неко дете путоваше по ноћи, и спотицаше се и падаше из рупе у рупу, из јаме у јаму, док најзад, не паде у једну предубоку јаму, из које ни на који начин само не могаше изаћи. И кад се дете предаде у руке својој судбини и мишљаше, да му је ту крај, наједанпут неко стаде више јаме, пусти дуг конопац детету и викну му, да се ухвати и држи чврсто за конопац. То беше неки царски син, који узе дете, опра га и одену га, и одведе га у свој двор, и постави га поред себе? Да ли се ово дете својом заслугом и својим делом спасе? Никад и никако. Његова је сва заслуга што се ухватило за дотурени му крај конопа, и што се држало за коноп. Чиме је, дакле, дете спасено? Милошћу сина царевога. У односу Бога према људима та милост се назива благодат. Благодаћу сте спасени. Ове речи понавља апостол Павле два пута у кратком размаку, да би верни знали и запамтили. Знајмо и ми, браћо, и памтимо, да смо благодаћу спасени кроз Господа Исуса Христа. Били смо у чељустима смрти, и дарован нам је живот у двору Бога нашега. О Господе Исусе Христе, Спаситељу наш, Тобом смо спасени. Теби слава и хвала вавек. Амин. Св. Владика Николај Лелићки +++
  2. „U vreme kada je besneo rat u Slavoniji, negde između Borova Sela i Dalja, stiže, zabrinut, patrijarh Pavle. Samo što je prispeo, pritrča mu naoružan čovek do zuba, s ukrštenim redenicima preko grudi, pade na kolena i zavapi: – Vaša Svetosti, blagoslovite me. Nameravam zlo da počinim.

    Patrijarh se strese. Kad se malo pribra, uhvati čoveka blago za ramena i gledajući ga pravo u oči, prozbori:

    – Sinko moj, ne traži od srpskog patrijarha blagoslov za zla koja nameravaš da učiniš. – Moram, Vaša Svetosti, pogledajte – reče ratnik i iz džepa vojničke bluze izvuče fotografiju. – Ovo su moja unakažena deca.

    – Užas, užas! – izusti patrijarh zagledajući stravičan prizor. – Jedno zlo rađa drugo. Hoćeš li, pitam te, sveteći se, biti manji zločinac od onoga koji je poklao tvoju decu?! I ovo da ti kažem: kad se okonča ovaj prokleti rat i kad se obelodane sva zla i svi zločinci, biće srećan samo onaj koji će moći da kaže: ja nisam počinio ni jedan zločin. Dalje – presudi sam.“

  3. Patrijarh Pavle - Od slavonskog dečaka do duhovnog oca nacije SRBI.HR Sutra se navršava deset godina od smrti patrijarha Pavla. Tim povodom objavljujemo veliki tekst o njegovom životu i delu.
  4. ...Опростите нам и ви птице,
    опростите нам и ви мрави,
    опростите нам и ви пчеле,
    опростите нам и ви срне,
    опростите нам и ти траво,
    опростите нам и ти цвеће,
    опростите нам и ви рибе,
    опростите нам и ви звезде,
    опростите нам (сва) створења земаљска,
    јер смртно се огрешисмо о вас
    што навукосмо на вас безбројне патње
    и што рај претворисмо у пакао!

    Св. Јустин Ћелијски

×
×
  • Креирај ново...