Jump to content

ГрешниСлуга

Члан
  • Број садржаја

    307
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

7 Пратилаца

О ГрешниСлуга

  • Рођендан 06/18/1998

Contact Methods

  • Crkva.net
    http://crkva.net/Skrbavi123

Скорашњи посетиоци профила

8643 посетилаца

ГрешниСлуга's Achievements

Интересује се

Интересује се (5/9)

646

Форумска репутација

  1. Сигурно сте већ чули о овом каналу или сте погледали неке клипове који су на њему. Ову тему постављам јер видим да доста људи из Србије прати овај канал и да канал броји огромне прегледе. Тема има разних, искрен да будем, мени су неке теме добре и корисне, а неке личе на зилотизам. Уколико нисте видели, ево линка: https://www.youtube.com/channel/UCjXr2yrIcZmTFT40RrAsDmg/featured Занима ме ваше мишљење о каналу. Нисам нашао ову тему, али уколико већ има тема, молим да ме упутите и опростите.
  2. Чувене муке са кројењем. Из мог искуства мислим да најпре треба научити осмогласник, па онда прећи на кројење. То што се научи у осмогласнику, примениш на текст пред собом и то је то. Отприлике, црквенословенски и осмогласник су предуслов за учење кројења. Постоје неки снимци, које могу да ти пошаљем на мејл, уколико желиш. На њима је објашњено како кројити неке гласове.
  3. Бол, велики бол. Равно болу губитка вољене личности. Надамо се да ће Бог умудрити и испунити срце љубављу нашег оца Андреја. Као оца смо га упознали, као правог оца који се брине за своју децу и који је ширио благу вест Јеванђеља. Као оца ћемо га и даље знати и молити се Богу за њега. Треба поштовати његову слободу и мислим да је неприхватљив сваки супротан коментар.
  4. Велики бол у срцу за нашег оца Андреја. Надам се да је добро и да ће бити све у реду са њим. Лепе речи архимандрита Саве.
  5. Мени је фасцинантно како сваки пут пиво у лименци има другачији укус. ? Лав, Старопрамен, светло Никшићко... Који је твој избор ? ?
  6. ВАЖНО! Владика Бачки Иринеј благословио је вечерашњи скуп у Новом Саду са почетком у 18 часова у центру уз његово учешће и свештеника СПЦ и верног народа!

    1. Show previous comments  1 more
    2. ГрешниСлуга

      ГрешниСлуга

      Нисам ишао. Из околине Београда сам. Ти брате ?

    3. w.a.mozart
    4. ГрешниСлуга

      ГрешниСлуга

      Било је доста људи, како сам видео...

  7. Поштовани суграђани, браћо и сестре, Нова година се приближава. Прославе сваке врсте организоване су широм наше земље, па тако и у главном граду Београду, док наш народ у Црној Гори страда са Црквом својом. Осећајући обавезу у љубави према својој браћи и сестрама, позивамо вас да 31.12.2019. године у 18.30 часова у капели Православног Богословског Факултета одржимо заједнички молебан за многострадални род наш и тако молитвено подржимо народ Црне Горе и Цркву своју. Пре самог молебана биће служена вечерња служба са почетком у 18 часова. Време након молебана провели бисмо у конструктивним разговорима о актуелној теми у просторијама нашег факултета, где бисмо имали и мало послужење. Позвани су не само студенти, већ сви људи добре воље. Напомена: Молимо вас да не доносите алкохол, већ само безалкохолна пићa која бисте конзумирали 31.12. P.s. Док се широм Србије буде одбројавало 10,9,8,7... знајте да се у истом ритму пендрецима броје ребра Срба Црне Горе. Са сваком добром надом, Студентски парламент Православног богословскoг Факултета Универзитета у Београду
  8. Поштовани суграђани, браћо и сестре, Нова година се приближава. Прославе сваке врсте организоване су широм наше земље, па тако и у главном граду Београду, док наш народ у Црној Гори страда са Црквом својом. Осећајући обавезу у љубави према својој браћи и сестрама, позивамо вас да 31.12.2019. године у 18.30 часова у капели Православног Богословског Факултета одржимо заједнички молебан за многострадални род наш и тако молитвено подржимо народ Црне Горе и Цркву своју. Пре самог молебана биће служена вечерња служба са почетком у 18 часова. Време након молебана провели бисмо у конструктивним разговорима о актуелној теми у просторијама нашег факултета, где бисмо имали и мало послужење. Позвани су не само студенти, већ сви људи добре воље. Напомена: Молимо вас да не доносите алкохол, већ само безалкохолна пићa која бисте конзумирали 31.12. P.s. Док се широм Србије буде одбројавало 10,9,8,7... знајте да се у истом ритму пендрецима броје ребра Срба Црне Горе. Са сваком добром надом, Студентски парламент Православног богословскoг Факултета Универзитета у Београду Извор: Студенти београдског Богословског факултета организују молебан у знак подршке вјернима у Црној Гори | Православна Митрополија црногорско-приморска (Званични сајт) MITROPOLIJA.COM Студентски парламент Православно богословског факултета Универзитета у Београду организоваће сјутра увече молебан молебан за многострадални род наш и тако молитвено подржати народ и Цркву у Црној Г…
  9. Допринос драгог Владике је огроман, то је неоспорно и одушевљење поводом тога је било, али поводом изјаве за Максима није било неког одушевљења. Можда код неких.
  10. Ево био сам ја на промоцији. Није тако било. Владика је рекао да неће дати Максима, па макар сви отишли, да ће епископ Максим остати, али није добио аплауз. Није баш добио одушевљење међу присутнима, барем мени. То за магарца је причао на крају промоције као анегдоту.
  11. Да ли неко зна било шта о новој Литургици владике Атанасија ?
  12. Па помало, у смислу да вежбам шта ми профа каже. Немам неки глас, ако хоћеш послаћу ти у приватној поруци. ? Па што се тиче црквенословенског, знам да Бугари можда једини имају осмогласник на неумској нотацији и то имам у пдф формату. А што се нас тиче, мислим да немамо издање.
  13. Па бавим се помало византијском музиком, па бих волео да набавим наше издање. Додуше нашао сам доста неумских нотација на црквенословенском језику, али згодно је имати српску редакцију. ?
×
×
  • Креирај ново...