Jump to content

Александар Ламброс: СПЦ није на висини историјског тренутка, и није довољно блиска својим верницима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 142
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 27 минута, Grizzly Adams рече

Тотално женски одговор...

Zato što mu je glavni uspeh u životu to što se udao za francuskog aristokratu?  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Жељко рече

Од како сам написао „Бог се никад не смеје“

Да прати руске филмове, као на пример филм  " Бездушни " из 20012. променио би мишљење. У том филму има једна сцена где неко тамо рече, " Бог се једино смеје кад човек планира. " A какви су планови и циљеви овог Ламброса....ај донт ноу...:)))

Успут, није рекао ништа што ми већ не знамо, и сигурно би имао већу медијску популарност и новинарски или већ који кредибилитет код нас, да је у мору негативности  наше СПЦ рекао и реално, коју позитивну ( немогуће да баш ништа немамо позитивно ).   

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Па добро, јел може и један пост да прође без неког педера, чим је пост ето их одмах

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Sasa Vojvoda рече

Па добро, јел може и један пост да прође без неког педера, чим је пост ето их одмах

20046461_1261148100679367_208403580248555541_n.jpg.344c50a034bb9daed4f55e4c915b9f2b.jpg

:smeh1:

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, ana čarnojević рече

Al ipak neka ostavi te svoje stereotipe o SPC nekom drugom da prezvakava.

Које тачно стереотипе?

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ovaj covek mi je simpatican jer sam i ja u sustini liberal ali ne mogu Drugosrbijance i njihove gluposti da smislim. 

Samo nisam gej i ne trazim aristrokrata za ljubavnika.

Pre neku siromasnu cobanicu za koji je i austriski ucitelj bogatas.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Рапсоди рече

Успут, није рекао ништа што ми већ не знамо, и сигурно би имао већу медијску популарност и новинарски или већ који кредибилитет код нас, да је у мору негативности  наше СПЦ рекао и реално, коју позитивну ( немогуће да баш ништа немамо позитивно ).

Koliko sam ja razumeo, on se opšte nije bavio SPC, nego je komentarisao javne izjave SPC o istorijskom trenutku i za Crkvu i za Srbiju a deovanje same SPC ako uzmemo u obzir ovo što sam naveo, jeste takav kakav ga je i opisao, da SPC nije dorasla istorijskom trenutku i nije dorasla narodu koji se posle komunizma vraća SPC.

Vrlo obrazovan komentar po meni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Koliko sam ja razumeo, on se opšte nije bavio SPC

Не није се бавио, него је слагао негативну критику на негативну критику.

СПЦ замерам што није на висини историјског тренутка, што није довољно блиска својим верницима, што се издаје за морални ауторитет а у својим редовима има гомилу у најмању руку морално упитних људи, што није интелектуалнија (њени највиши званичници често дају изјаве које нису приличне ни сеоским поповима у најзабитијим парохијама), што се не бави прозилетизмом међу домаћим муслиманима, што није ангажованија у хуманитарном раду, ни издалека онолико колико би могла, и на крају, што нема јасно дефинисану естетику деценијама уназад. Уз ту и тамо понеки изузетак, сакралне грађевине које последњих деценија ничу ко печурке после кише су естетски ужасне.

пре 13 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Vrlo obrazovan komentar po meni.

Врло лукав и недобронамеран коментар по мени.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Рапсоди рече

Врло лукав и недобронамеран коментар по мени.

Пре свега је истина то што је рекао. Ја се слажем са овим коментаром, тј. исто запажам и он, као и многи други верници. Не видим злу намеру, и коментар је веома благ, тј. критику је увио у обланду, трудећи се да не повреди осећања верника.

Много оштрији треба да будемо ми верници, не би ли нас некако чули епископи, да то што (не) раде не ваља. Да су лицемери што се тиче односа према геј популацији. Геј је ОК само ако си у клиру и ако се кријеш (ал не може се ништа сакрити), а ако ниси у клиру, ако си атеиста и ако се не кријеш, онда је то огроман проблем.

Мада је он истакао однос према моралу уопште, што је још боље, јер је иста ствар и што се тиче хришћанских врлина уопште, о којим само причају, а које не творе нит међу собом, нит их испољавају према другима.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...