Jump to content

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 12. 8. 2017. at 17:22, Кратос рече

Gde je tu njena sloboda kao ličnosti?

Expand  

U rukama muškarca kome je Bogom dato da je vodi :smeh1:.

Kako muškarci s**u sa svojim egotripovima. Boli vas ... šta Biblija kaže, poštujete Reč samo zato što vam odgovara. Uuu, ja sam muškarac, evo piše da sa Gospodar. Ajde mrš bre :smeh1:.

Iste su mi i žene. Zabole ih za Reč, nego neće odgovornost, pa ko veli piše u Bibliji da je muškarac za sve odgovoran, ajde da se uvalim. Kako je to cool jbt.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:22, Кратос рече

Gde je tu njena sloboda kao ličnosti?

Expand  

Svuda, to nije utopijska sloboda, nego ontoloska, sloboda "za", a ne "od" jer covek je stvoren kao licnost a ne kao individua. 

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:27, Natasa. рече

U rukama muškarca kome je Bogom dato da je vodi :smeh1:.

Kako muškarci s**u sa svojim egotripovima. Boli vas ... šta Biblija kaže, poštujete Reč samo zato što vam odgovara. Uuu, ja sam muškarac, evo piše da sa Gospodar. Ajde mrš bre :smeh1:.

Iste su mi i žene. Zabole ih za Reč, nego neće odgovornost, pa ko veli piše u Bibliji da je muškarac za sve odgovoran, ajde da se uvalim. Kako je to cool jbt.

Expand  

Па јесу ли сви такви? Јеси ти таква жена?

Ја не верујем да су сви такви. Зар нема ни једне нормалне жене и ни једног нормалног мушкарца хришћанина који здраво схватају и осећају шта је то кад је жена послушна мужу и шта значи да муж воли жену као самог себе?

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:31, Вилер Текс рече

Ја не верујем да су сви такви. Зар нема ни једне нормалне жене и ни једног нормалног мушкарца хришћанина који здраво схватају и осећају шта је то кад је жена послушна мужу и шта значи да муж воли жену као самог себе?

Expand  

Ko shvata taj ne insistira na "poslušnosti". Ovde se oseti ta SLUŠAJ ME atmosfera.

SLUŠAJ ME JER PIŠE TAKO :dedica:.

A ustvari

aaa9053346fd4b42154e88e29c55ad1b14c0fbf5

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:34, Natasa. рече

Ko shvata taj ne insistira na "poslušnosti". Ovde se oseti ta SLUŠAJ ME atmosfera.

SLUŠAJ ME JER PIŠE TAKO :dedica:.

A ustvari

aaa9053346fd4b42154e88e29c55ad1b14c0fbf5

Expand  

Можда ти то тако читаш, али ја то нисам нигде написао нити рецимо Јанко који је јако лепо писао на ову тему. Такође не видим да је неко други ишта рекао тако како си ти прочитала.

Подели на овим сајтовима

Дакле женска миграција тече следећим током:

Албанке у српска села.

Српске сељанке у градове.

Српске грађанке у бели свет.

Срећом још нисмо почели насељавати друге планете али у сваком случају сад знам ко покреће миграције.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:07, Maksim Cerovic рече
Albanke imaju iskrivljene motive, zasto ulaze u brak sa pravoslavnim, mogu da se porede sa Trojanskim konjem.

Грешиш синко... ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:28, Maksim Cerovic рече

Svuda, to nije utopijska sloboda, nego ontoloska, sloboda "za", a ne "od" jer covek je stvoren kao licnost a ne kao individua. 

Expand  

Sloboda podrazumeva da možeš da kažeš i ne a ako si poslušan tu ne ne postoji nego naređenje izvršenje,čim kažeš ne,neposlušan si.zato mislim da je izraz poslušanje totalno nakaradan kad je u pitanju odnos dva bića koja se vole kao što su muž i žena.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:31, Вилер Текс рече

Хммм....

Колико и прозорљивих духовника и баба које беру 130 кг малина за дан. Сви чули за њих, нико да одведе до дотичних. [emoji6]

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:45, Жељко рече

Дакле женска миграција тече следећим током:

Албанке у српска села.

Српске сељанке у градове.

Српске грађанке у бели свет.

Срећом још нисмо почели насељавати друге планете али у сваком случају сад знам ко покреће миграције.

Expand  

Марсовци?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 12:59, Кратос рече

Neposlušne su i još vole da loču to bre samo može da te raskući.:dedica:

Expand  

U Rusiji vlada matrijarhat, tako su mi rekli baš Rusi

Ruskinje jesu vrlo jake ličnosti

A što se tiče poslušnosti ili neposlušnosti, možda govorimo o mogućnosti dogovora između supružnika.

Neko voli da mu je žena "poslušnija" neko voli kao Kratos "ženu sa stavom"

Uglavnom različiti su tipovi karaktera i različita su poklapanja u vezama.

Zašto bi neka žena morala da samo sluša muža? Jel ima pravo na svoj glas, odluku...ličnost?

S tim u vezi izjave da je sve manje dobrih osobina, vrlina kod nas...su mi prazne skroz

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Знам за један пример где је дечку умро отац и он, пошто је наследио очеву фирму, а тада је имао тек 20-так година, с'обзиром да је чврсто решио да се жени, није хтео више да губи време већ је преко неких познанстава ступио у контакт са једном албанском породицом и оженио је њихову ћерку, која је притом врло лепа. Изродили су и прелепо потомство, а та девојка, тј жена, је веома посвећена породичном животу и слажу се као да су једно. Раније сам имао предрасуде, све због проблема са Косовом и Метохијом, али сам схватио да није баш тако како сам мислио. Лично, имам понуду да када год хоћу идем са једним пријатељем на Скадар, имам и превоз, све, све, међутим, још увек се надам да ћу, односно да ће мене наћи ''моја'' Српкиња :) У суштини, није поента ни да је Српкиња, Рускиња, ни да је Албанка, ни да је црнкиња, кинескиња.., нити је битно стручно образовање, нека је и најсиромашнија, најважније ми је да се она и ја нађемо у речима следеће молитве:

Господе, Боже Вечни, Ти си растављено довео до јединства и установио међусобну нераскидиву везу мушкарца и жене. Од Тебе бива да се жена сједињује са мужем ради помоћи и продужетка људског рода, зато дај и мени Господе да се сретнем и здружим са женом која ме разуме и којој бих могао све рећи. Сједини ме са таквом која би ме искрено, супружински љубила целог живота. Дај Господе да пронађем ону која разликује Љубав од страсти и похотљивости. Даруј ми Господе невесту која ће увек искати и тражити моју душу и моје срце, а не само моје тело. Ти сам Господе Спаситељу на свети начин изврши тајанствени и чисти Брак међу нама да будемо сложни душом и телом, да међусобно обогаћујемо свој Брачни живот, да једно друго не оставимо осиромашене и упропаштене, већ да као супружници будемо побожни, једнодушни и задовољно Срећни. Преславни Господе још Ти се молим да ону коју тражи душа моја и мени дарујеш да у наш живот унесемо радост и Твој Мир, да нађемо непролазну Љубав којом нас Ти Љубиш и да уживамо у здравој и доброј деци. Амин.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 17:48, Кратос рече

Sloboda podrazumeva da možeš da kažeš i ne a ako si poslušan tu ne ne postoji nego naređenje izvršenje,čim kažeš ne,neposlušan si.zato mislim da je izraz poslušanje totalno nakaradan kad je u pitanju odnos dva bića koja se vole kao što su muž i žena.

Expand  

Ко каже да не постоји не и да је уопште реч о било каквом наређивању? Па није брак давање налога и наређења од стране једног и извршавање од стране другог. Као и поштовање и послушност би у браку требало да буде обострана. Леп је наш језик и лепа је ова реч - послушан. Послушан је онај који ради нешто по слушању. Потпуно добровољно. Значи није присиљен, принуђен, не извршава наређења, него ради по слушању другога. А та послушност може да буде и резултат разговора, обостраног слушања (чујења, разумевања оног што се чује, преиспитивање свог нпр. става након онога што смо чули, смиривање, итд...), послушност може да буде једна врста кооперативности.

Владета Јеротић каже: Покорни смо из страха а послушни из љубави. То не значи да нисмо слободни ако смо послушни, баш напротив.

Послушање није исто што и послушност.

Подели на овим сајтовима

On 12. 8. 2017. at 18:13, АлександраВ рече

Послушан је онај који ради нешто по слушању.

Expand  

Pa to ti isto važi i za naredbu,prvo je čuješ pa onda to radiš nakon što je poslušaš :D

Razumeo sam šta si želela da kažeš al opet mi se ne sviđa ta reč.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...