Jump to content

Кад неће Српкиње на село, хоће Албанке

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 40 минута, Princess Bella рече

automobile kojima brzo i jednostavno mogu da stignu gde god pozele

Ne mogu brzo i jednostavno, to je problem. Vecina sela ima vrlo losu putnu infrastrukturu, narocito ona u centralnoj i juznoj Srbiji u brdovitim i zabacenim predjelima, i lose su povezana sa glavnim saboracajnicama, plus da ne pominjem nedostatke sanitarnih prikljucaka i kanalizacije, nemanje ili los internet itd. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Justin Waters рече

nemanje ili los internet

Данашње генерације су јако размажене. Моја покојна баба живела на селу скоро 90 година и никад јој није падало на памет да кука због интернета. 

Подели на овим сајтовима

Оно што је почетно је моја замерање ВТексу што је а пропо констатације "било шта да им кажеш све ће те послушати" рекао да (парафразирам и убацујем првих пар речи) "изрицањем молби да нешто уради чак можеш и да утичеш позитивно на њу". Ват? Вааат? [emoji3]
Онда је Јанко (намерно, вероватно) скренуо причу на љубав и помакао тежиште теме на веру/верска питања, ето како се направи смутња. First things first. [emoji6]
Бдв, никад ми не би пало на памет да ја ту као утичем позитивно на тебе  тиме што ти кажем "'ајде направи и крофне данас, ако стигнеш :* " (а ти то јел ' те "послушаш"). :scratch_head:
На крају крајева, зар је поента послушања - позитиван утицај? о.О (сад ја скренух на веру, лол)

Хајде Џу уозбиљи се.
Ово што ти "цитираш" је далеееко од реченог.
Текс је реаговао на Кратосову констатацију да тако послушна жена више личи на куче. Онда иде ЦИТИРАМ (а не парафразирам!!!)
"Па ако си нормалан нећеш јој рећи ништа ненормално, чак можеш и да утичеш позитивно на њу. Просто су из такве средине."

Хајде сад упореди оно што си горе написала (тј како је то "одзвонило" у твојој глави) и цитирано. Све је на првој страни, сви могу видети. Ја ЈЕСАМ направио дискурс - али САМО у односу на оно што је твој субјективни доживљај реченог. Иначе сам се држао теме и тока разговора. А то што ти и Вилер имате између себе је ваша ствар. Нити знам њега да бих намерно скретао тему, нити знам како ће његове речи одзвањати у твојој глави.

Take it easy, I'm not your enemy...
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Juanito рече

Српски мушкарци у кафану.

Rešenje se prosto nameće.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Juanito рече

Данашње генерације су јако размажене. Моја покојна баба живела на селу скоро 90 година и никад јој није падало на памет да кука због интернета. 

Ne generacije nego žene,viš da neće na selo da rade baštu i rađaju decu pa mora uvozimo ove poslušne iz Albanije.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Znači da žene tvoju pokojnu babu? Malo morbidno zvuči... ;)

Ja nisam imao mob do kraja faksa (prvi kupio 2000-te, jednoredni alkatel db), fiksni mi bio dvojnik (ko ne zna - 2 broja na jednoj liniji, pa kad ujna zasedne ja plačem dok ne završi...), tv sa katodnom. Moja deca svega 15-ak godina kasnije: svako ima mob android, ne znaju da je fiksni bio baš fiksni, slušalica kablom vezana za kućište, ne znaju ni za monitor sa katodnom cevi. A kad učenicima srednjoškolcima pričam da sam programirao u srednjoj na Pakom 64K gledaju me kao da im pričam da sam budakom crtao grafički. :)
Da ne mešamo vremena, sve u svoje vreme, a danas se svet mnooogo brzo menja...
  • Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Justin Waters рече

Ne mogu brzo i jednostavno, to je problem. Vecina sela ima vrlo losu putnu infrastrukturu, narocito ona u centralnoj i juznoj Srbiji u brdovitim i zabacenim predjelima, i lose su povezana sa glavnim saboracajnicama, plus da ne pominjem nedostatke sanitarnih prikljucaka i kanalizacije, nemanje ili los internet itd. 

Ranije je sve bilo drugacije. Ljudi su brze odlazili iz zabacenih sela, pa su ta sela ostala pusta. Pitoma sela u ravnicama, pored reka, sa plodnom i obradivom zemljom  i dalje zive nekim svojim ritmom. 

reading.gif

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Princess Bella рече

Srpsko selo je dobro. Srbi su iskompleksiran narod. Narod koji sam sebe unistava. Zagadjuje reke, vodu, vadzuh, zemljiste ... 

Ziveti u gradu, npr. u Krusevcu ili u Beogradu, nije nikakav luksuz. Naprotiv.

Mladi ljudi koji zive na selu danas imaju dobre automobile kojima brzo i jednostavno mogu da stignu gde god pozele. Ako imaju dovoljno novca, mogu da kupe sta god im padne na pamet. Imaju ogromna dvorista, veliko imanje. Mnogo vise udobnosti. Kuce su im moderne, klimatizovane. Vazduh je cist. Ne moraju da slusaju buku i da udisu smog. 

Kad je toliko dobro, zašto je opustelo ne_shvata? Ne samo sa ženama, nego i mladi muškarci pobegoše. Jedino što se muška deca vaspitavaju da ostanu na imanju, a žensko gledaju da dobro udaju.

Nije baš da su Srbi iskompleksirani, u ljudski je da traže bolje uslove. Zašto masovno beže u Nemačku onda? Zato što je ovde super, samo su pokondireni?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Kad je toliko dobro, zašto je opustelo ne_shvata?

Zato što ste postale neposlušne i neće da radite.0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Zato što ste postale neposlušne i neće da radite.0703_read

Ili zato što je godina, da ne kažem decenija, izdala...ostatak te imbecilne izreke svi znamo :smeh1:.

Jeste kamiondžijski ali se pokazalo u praksi.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Хајде Џу уозбиљи се.

Већ сам се уозбиљила и објаснила у чему је ствар. 

Нема ама баш никаквог смисла помишљати да смо на неком вишем степену - звали га цивилизацијским, образовним, или "духовним", стога причице о звоњавама неће променити факт да се љубав не меша са утицањем на некога, пошто на потоње нисмо ни позвани (а да ће се људи расправљати око м-ж односа - оће; битно је указати на проблем). И, бдв, парафразом делује као да се ради о молбама, лол; не знам чему буњење. :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Natasa. рече

Kad je toliko dobro, zašto je opustelo ne_shvata? Ne samo sa ženama, nego i mladi muškarci pobegoše. Jedino što se muška deca vaspitavaju da ostanu na imanju, a žensko gledaju da dobro udaju.

Nije baš da su Srbi iskompleksirani, u ljudski je da traže bolje uslove. Zašto masovno beže u Nemačku onda? Zato što je ovde super, samo su pokondireni?

Ljudi u Nemacku odlaze zato sto im Srbija nikad nista nije pruzila i zato sto joj nista ne duguju. Odlaze zato sto ona nikad nije bila njihova otadzbina.

Na selu je lepo. Grad coveku moze da pruzi mnogo toga, ali sa druge strane on ostaje uskracen za sve te prirodne lepote nasih sela.

Medjutim, taj nas narod je uspeo da unistii sve , pa i prirodu, da zagadi svaku reku, svaki potok ... da upropasti sve sto mu je bilo dostupno. 

reading.gif

Подели на овим сајтовима

Већ сам се уозбиљила и објаснила у чему је ствар. 
Нема ама баш никаквог смисла помишљати да смо на неком вишем степену - звали га цивилизацијским, образовним, или "духовним", стога причице о звоњавама неће променити факт да се љубав не меша са утицањем на некога, пошто на потоње нисмо ни позвани (а да ће се људи расправљати око м-ж односа - оће; битно је указати на проблем). И, бдв, парафразом делује као да се ради о молбама, лол; не знам чему буњење. [emoji3]

Значи, од целог текста, осврт на прву реченицу.
А то што ти је парафраза толико далеко од значења оригинала - у бунар.
И што рече да сам намерно скренуо тему - ни извини.
Свако добро у животу...

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Princess Bella рече

Ljudi u Nemacku odlaze zato sto im Srbija nikad nista nije pruzila i zato sto joj nista ne duguju. Odlaze zato sto ona nikad nije bila njihova otadzbina.

Na selu je lepo. Grad coveku moze da pruzi mnogo toga, ali sa druge strane on ostaje uskracen za sve te prirodne lepote nasih sela.

Medjutim, taj nas narod je uspeo da unistii sve , pa i prirodu, da zagadi svaku reku, svaki potok ... da upropasti sve sto mu je bilo dostupno. 

Kako nije njihova otadžbina? Odlaze jer hoće nešto da urade od svog života, da znaju zašta rade, ali Srbija jeste njihova otadžbina. Niko ne ide kao tikva bez korena. 

Srpska sela jesu lepa, prelepa...al' za odmor. Da neko mesto valja za život, ne bi opustelo. Znači, nešto tu nije baš kako treba, a mi iz gradova možemo samo da filosofiramo o prirodnim lepotama i lamentiramo nad propalom selima i pitamo se zašto svi odlaze...kao neka gomila s******a.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Јанко рече

Значи, од целог текста, осврт на прву реченицу.

Није осврт на прву, већ сажимање свега до сада изнетог, што се види кад се прочита. Није било потребе освртати се на учитавања.

1 hour ago, Јанко рече

А то што ти је парафраза толико далеко од значења оригинала - у бунар.

Признајем, "изрицањем молби да нешто уради" је далеко од "Чуо сам у већини случајева да било шта да им кажеш да ће те послушати. Имају тај неки принцип подређености мужу." (па Тексова констатација о позитивном утицању и... да не понављам), ублажила сам превише.

1 hour ago, Јанко рече

И што рече да сам намерно скренуо тему - ни извини.

Свако добро у животу...

За шта да се извињавам? Написала сам да си вероватно намерно скренуо тему, јер сам то искрено и мислила.

Такође. :skidamkapu:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...