Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Џуманџи рече

Kako tacno? Meni je problematicnije da verujem da je covek stvoren kao musko i zensko, znaci, od samoga starta postoji nekakva podela. I to u raju,veoma diskutabilno (posto se "niti zene, niti udaju..."). Neko ce reci da je to razlicitost, ali za mene je odeljenost koja treba da bude prevazidjena. 

Стари адам није у рају јер да је остао у рају шта год да би дотакао осушило би се каква рајка прича бре опште може да буде у постању?

У постању може да буде прича о оваплоћењу Сина Божјег који ће спровести првобитни план и сада не више као стари адам већ као Нови Адам увести човека у то рајско вечно постојање.

Истина је постоји али не кроз старог адама јер тај за шта год се ухвати осуши се ево ја сам први доказ томе. Ја за шта год се ухватим осуши се јер  не знам да стварам као Бог.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Страле рече

Па биће превазиђеена

Pa ko kaze da nece? Msm stvarno... :D

@VSB, interesantno :)

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Страле рече

Па биће превазиђеена

Чак не ни враћена него превазиђена, премостиће се проблем у жаргону речено.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Pa ko kaze da nece? Msm stvarno... :D

Мислим да је та разлика дата да нас подсећа стално да нам је прекопотребан други, да се у заједници целосно испољавамао као личности. Неки би рекли да је то приордни инстикт,  а мислим да је ипак Божија промисао.

Подели на овим сајтовима

Чињеница је да живимо у свету старог адама а да је новим Адамом Исусом Христом проблем премошћен ако ћете у жаргону.

Опрости Сине ако неко неће разумети срце из мојих речи.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Џуманџи рече

Kako tacno? Meni je problematicnije da verujem da je covek stvoren kao musko i zensko, znaci, od samoga starta postoji nekakva podela. I to u raju,veoma diskutabilno (posto se "niti zene, niti udaju..."). Neko ce reci da je to razlicitost, ali za mene je odeljenost koja treba da bude prevazidjena. 

Зато се каже да је све то домострој стварања. Бог је задао да се множимо до одређеног времена, до Есхатона који је успостављање Царства Божијег. Наравно да је полност у плану да се превазиђе.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Мушко и женско створи у рајском стању какво превазилажење?

Има ли на овом форуму православних?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

odlično pitanje i ujedno ideja za novu temu - da li ste pravoslavni i kako znate da jeste/niste

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Milan Nikolic рече

Зато се каже да је све то домострој стварања. Бог је задао да се множимо до одређеног времена, до Есхатона који је успостављање Царства Божијег. Наравно да је полност у плану да се превазиђе.

Mozda nisam bila jasna, podeljenost (podela na musko i zensko) ≠ raj(sko stanje), otuda jednina i mnozina - stvori Bog (jednog) coveka, musko i zensko stvori ih

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Мушко и женско створи у рајском стању какво превазилажење?

Па лепо каже Господ, неће више бити ни мушког ни женског. Значи сви као анђели, налик анђелима.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Milan Nikolic рече

Па лепо каже Господ, неће више бити ни мушког ни женског. Значи сви као анђели, налик анђелима.

Нећемо се више мувати као муве без главе нећемо се разводити женити све ће Христос то Обожити Човек= Мушко и женско обожи их (створи их) Он.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Џуманџи рече

Mozda nisam bila jasna, podeljenost (podela na musko i zensko) ≠ raj(sko stanje), otuda jednina i mnozina - stvori Bog (jednog) coveka, musko i zensko stvori ih

Не знам баш шта је проблем. Али једнина и множина не мора бити проблем као што католичанство представља и једнину и множину. Црква је једна као многе Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Нећемо се више мувати као муве без главе нећемо се разводити женити све ће Христос то Обожити Човек= Мушко и женско обожи их (створи их) Он.

Нећемо више ни постовати као муве без главе. :)

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...