Jump to content

Професор Здравко Пено: Против дарвинизма аргументима Светог Максима Исповедника (Апел на апел - наставак)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne, nego ste dobro razumeli moje razumevanje kako vi razumevate sv.Maksima Ispovednika i vaistinu ste dobro saželi.

Ja sam uputio svoju argumentaciju g.Penu pa ako vas zanima možete se informisati.

Да, да, тако где сте се потписали именом. Него, откад смо то ми на Ви?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Протомајстор рече

Да, да, тако где сте се потписали именом. Него, откад смо то ми на Ви?

Od kad ste zvanični i ozbiljni, blagoslovite da pređemo na ti?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Протомајстор рече

Па рекох да сматрам да је највећи ауторитет у нашој Цркви за наведену тему.

Mislila sam na to sto odredjuje cije je pravoslavlje najpravoslavnije. Tu svakako nije autoritet.

Могуће да има ту и личног ривалитета

Hororno je da se neko na oakav nacin obracunava.

Из ког разлога?

Pa dovoljno je pogledati stanje Crkve, tj. verujucih. Nije se zavrsilo Markom- ex Artemijem, imamo dosta onih koji preziru ekumenizam, masonstvo, iluminatstvo, vakcine, GMO, prosvetiteljstvo i ostale tekovine sto civilizacije, sto paranoidnih teoreticara zavera. Ni ja ne bih svom artiljerijom branila svoj stav, ako nista drugo, a ono zbpg izdanja koja izlaze (da, mislim na "Ipak se ne okrece"), posto je malko i licemerno, jer neko to dozvoljava, znate. Krajnosti su extremne.

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Протомајстор рече

али врсте су и пре почетка стварања заувек дефинисане Божијим „Логосима стварања“ по Св. Максиму Исповеднику. 

Dakle, to sto oktopod, primera radi, ima toliko i toliko onih pipaka nije stvar prilagodjavanja, vec je Bog zeleo da on, takodje i ostale zivotinje i bica,  izgledaju bas tako i tako?!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Благовесник рече

Dakle, to sto oktopod, primera radi, ima toliko i toliko onih pipaka nije stvar prilagodjavanja, vec je Bog zeleo da i on i sve ostale zivotinje i bica izgledaju tako i tako?

Дај још неки пример, да видим на шта циљаш.

Подели на овим сајтовима

Evolucionomisleci su nas ubedjivali da su oblici i strukture raznih bica nastali e usled  prilagodjavanja...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 7/28/2017 at 14:37, Bokisd рече

Nekako  ovaj poslednji citat, sublimira sve ovo sto o cemu pricaju i sv. Maksim i sv. Grigorije. Jednostavno, u coveku se ocitava sve ono sto obelezava Bozanstvo, tj. sva Njegova svojstva kojima stvara bica. Ta svojstva jesu,  osim gore nabrojanih, a koja se vide na coveku, .... i Vecnost, Sloboda, Duh i Um.

Profesor je izneo svoj zakljucak i stav prema TE, na osnovu pisanja sv. Maksima, sa cime se slazem.

Samo da dodam jos jedno rasudjivanje na ovu pricu, od sv. Vasilija Velikog :

"...Но, кад је реч о вери у Бога, самој вери претходи поимање да Бог постоји - а такав закључак изводимо на основу посматрања створења. Наиме, познајемо Бога тако што његову премудрост, и силу, и доброту, и све што је на њему невидљиво, опажамо у саздању света. Отуда га и признајемо као свога Владику. Пошто Бог јесте Саздатељ читавог света, а ми смо део тога света, значи да је Бог и наш Саздатељ. За тим знањем, дакле, следи вера, а за том вером следи поклоњење. " ( poslanica 235, 1 ).

Inace, , po Vasiliju, mozemo i putem poimanja da Bog postoji,  kroz posmatranje stvorenja,..... doci do same vere u Boga. Eto, ispada da je i on bio kreacionista....:stadaradim:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Протомајстор рече

Дај још неки пример, да видим на шта циљаш.

images?q=tbn:ANd9GcR-AT5ijRNK19nnn1fiGBx

Jel ovo bice ima svoje logose i kao takvo stvoreno je od Boga da bude takvo kako jeste?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Radi onih koji citaju, osvrcem se na ovo

Цитат

Пошто Бог јесте Саздатељ читавог света

Inace, , po Vasiliju, mozemo i putem poimanja da Bog postoji,  kroz posmatranje stvorenja,..... doci do same vere u Boga. Eto, ispada da je i on bio kreacionista....

Nigde ne sledi da:

1) je sv. Vasilije bio kreacionista u dananjem smislu te reci (pripadnici extremnog oblika protestantizma i ostalh sekti koji negiraju kako starost Zemlje, tako i TE)

2) iko ko prihvata TE negira da je Bog stvorio svet

Zato ovakvo "zakljucivanje" nema smisla i pokazuje se kao namerno podmetanje. Hvala na paznjE :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Justin Waters рече

images?q=tbn:ANd9GcR-AT5ijRNK19nnn1fiGBx

Баш је сладак, чисто пожелети да га поклониш неком уз израз љубави и поштовања према истом :D

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Milan Nikolic рече

Изгледа као последица прародитељског греха. :)

Made in original sin :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, ИгорМ рече

Баш је сладак, чисто пожелети да га поклониш неком уз израз љубави и поштовања према истом :D

Slatka mala jibica. Pogleda Bog i rece sve dobro bjese tako i ova slatka riba. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...