Jump to content

Грех је бити богат!

Препоручена порука

Доказ да живимо у паганском/незнобожачком свету је прост пример споразума који се налази и на сајту СПЦ-а, који је склопљен између руског патријарха и папе. Склопљен је гле чуда! у једној комунистичкој држави у граду Хавни на Куби, испада да је комунистичка држава нај хришћанскија држава на свету; јер је спојила православље и католичанство. А то што се тиче, што ће неко рећи критикујеш свеца, сматрам да је једини који је меродаван да неког прогласи за свеца јесте Бог, а не никакви синод нити пар људи да неког прогласе за свеца. Има много светаца на овој планети па нису проглашени, нити ко зна за њих али ако заслужују да буду свеци једини ко је меродаван да их прогласи за свеца јесте Бог а не неколико људи.

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Истинољубац рече

Ја ћу говорити истину, јер истина ослобађа па макар се то неком свидело или не

To cenim,iz koje sekte nam se ti javljaš?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Natasa. рече

Vasilije :0205_whistling:?

Njegov stil skroz.

Vasilije ima pravoslavni 'gnev pravednika' stil.

Ovo je adventistički ili jehovski stil.

Istinoljubac ukoliko misli da će ga istina osloboditi i da smo ga nepravedno optužili valjalo bi da se deklariše, da znamo sa kojom verskom perspektivom razgovaramo.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Истинољубац рече

Капитализам су створили окултисти и пагани у кожи хришћана. Вук длаку мења али паганску ћуд никада. Тачније паганске старословенске навике и обичаје и ратоборни дух. Бог рече не пожели што је туђе, а капиталисти желе туђ живот, јер са својим системом многе су ојадили и многи су данас гладни. Срби су службено примили хришћанство у 7. веку ради моде, али су идаље остали пагани.

Бог рече не кради, а капиталисти краду од народа. Стога је овај свет цео пагански, и једини спас су комуне хришћанске заједнице, као за време Христа. Јер, је Исус био против владара свих и римских и јеврејских и против државе. 

Још да додам свако ко себе сматра хришћанином не може бити и националиста. Јер је Исус био интернационалиста Бог свих раса и нација. Велики је грех узалудно спомињати Божије име у контексту национализма, јер су сви плод његовог стварања, нико није ни бољи ни гори. Јер Исус рече, и најмањи међу вама је највећи.

Србима ништа, не значе пред Богом што имају силне грађевинске објекте зване цркве и манастири. Вера се гради у себи и у пољу и у шуми и на њиви. Исус није крштен у цркви већ на ведром небу и реци. Више има вере хришћансе онај пустињак, него сви срби заједно са силним грађевинским објектима тј. манастирима и црквама.

Лоза Немањића су итекако били свесни Исусових порука, да човек не сме да влада над другим човеком. Зато да би се искупили пред Богом за своје гехе који су имали, градили су силне грађевинске објекте да би оправдали грех који су натоварили приликом година владања над другима и хиљаде мртвих које су носили на души у ратовима. Мислећи да су са манастирима и црквама обезбедили пут у рај.

Данашњи грб Србије је двоглави орао, стари пагански симбол који је преузела Византија. Ћерилица којом пишемо створио је окултиста тј. масон Вук Карачић, који је био ожењен са немицом. Химну Србије је креирао словенац, садашњи грб Србије креирао аустријанац грб тј. К. Србије. А застава садашња тробојка (црвено, плаво, бело)  усвојена уз сагласности Турске и Русије после Сретењског Устава, прво се користила као поморска застава. Срби немају ништа хришћанско од симбола.

Чак и четири слова "С" унутар крста, је стари Винчански пагански симбол, који се налази и на грбу и застави СПЦ. Трагично је колико су срби пагани.

kad si si vec dao to ime istinoljubac, onda bi trebao biti malo odgovorniji kod pisanja svojih komentara. postoje jaci ljudi i slabiji ljudi, nismo svi jednaki, uvijek postoji generalno bolji od nas kog bi trebali da postujemo, ne da ga osudjujemo.

isto tako postoje kapitalisti, ljudi domacini koji su uspjesniji od mene i tebe, ne mora znaciti da kradu od naroda kako ti kazes, nego su prosto uspjesniji i ulazu vise truda od tebe u zivotu, mnogi od njih su u prilici da drugima pomognu u nevolji, upitaj sebe koliko si ti ljudi pomogao, koliko si ljudi ugostio prosli mjesec, jesi li muskarac domacin ili si nasnimljena magnetofonska traka koja stalno ponavlja da su joj svi krivi od drzave do globalnnih klimatskih promjena, ja to ne znam, to sam sebe pitaj. 

sto se tice nacionalizma, ti nemas pojma sta je nacionalizam i da potice od ljubavi prema bliznjem, hriscanin nosi svetinje u sebi, jedna od svetinja je i ljubav prema roditelju, zavicaju, otadzbini, identifikacija sebe sa time, samo supalj duh to nema, ti si jednom svojom glupom konstrukcijom izbrisao recimo velikog nikolaja velimirovica, dajes sebi mnogo za pravo.

Подели на овим сајтовима

@Истинољубац ми није још одговорио одакле је извукао цитат (који превод) Матеј (19:16-24)

Да ли је трол небитно, тако делује писање али ме подсећа на људе које срећем, они опасно мешају појмове и доводе у везу неспојиво или доносе погрешне закључке...

Да смо у ситуацији уживо да проћаскамо :pivo: ... пријало би нам опуштање, много је напет овај "свет који у злу лежи"

Подели на овим сајтовима

Грешни богаташи Свети Сава српски, Стефан Немања  тј Свети Симеон мироточиви, који су хрпе злата потрошили на градњу Хиландара, грешни сви одреда Немањићи богаташи, грешни Бранковићи деспоти и Лазаревићи, грешни Карађорђе и Обреновић, грешни српски трговци из Аустроугарске који су дизали задужбине, цркве и зграде за српске институције у којима се и дана данас налази Матица српска.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Жељко рече

Грешни богаташи Свети Сава српски, Стефан Немања  тј Свети Симеон мироточиви, који су хрпе злата потрошили на градњу Хиландара, грешни сви одреда Не3мањићи богаташи, грешни Бранковићи деспоти и Лазаревићи, грешни Карађорђе и Обреновић, грешни српски трговци из Аустроугарске који су дизали задужбине, цркве и зграде за српске институције у којима се и дана данас налази Матица српска.

Па шта!!!!????

Лоза Немањића су итекако били свесни Исусових порука, да човек не сме да влада над другим човеком. Зато да би се искупили пред Богом за своје гехе који су имали, градили су силне грађевинске објекте да би оправдали грех који су натоварили приликом година владања над другима и хиљаде мртвих које су носили на души у ратовима. Мислећи да су са манастирима и црквама обезбедили пут у рај.

Данашњи грб Србије је двоглави орао, стари пагански симбол који је преузела Византија. Ћерилица којом пишемо створио је окултиста тј. масон Вук Карачић, који је био ожењен са немицом. Химну Србије је креирао словенац, садашњи грб Србије креирао аустријанац грб тј. К. Србије. А застава садашња тробојка (црвено, плаво, бело)  усвојена уз сагласности Турске и Русије после Сретењског Устава, прво се користила као поморска застава. Срби немају ништа хришћанско од симбола.

Чак и четири слова "С" унутар крста, је стари Винчански пагански симбол, који се налази и на грбу и застави СПЦ. Трагично је колико су срби пагани.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Милан Ракић рече

mislis da su nemanjici gledali na boga kao na trgoovca, mi cemo tebi zidine, ti ces nama raj, nisam se tome od tebe nadao

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kordun рече

mislis da su nemanjici gledali na boga kao na trgoovca, mi cemo tebi zidine, ti ces nama raj, nisam se tome od tebe nadao

Не знам шта да ти кажем ГРЕШНИЧЕ! ПОКАЈ СЕ ДОК ЈЕ ВРЕМЕ!

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Милан Ракић рече

Не знам шта да ти кажем ГРЕШНИЧЕ! ПОКАЈ СЕ ДОК ЈЕ ВРЕМЕ!

pokajacu se sutra, casna piJonirska

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Милан Ракић рече

Значи ако не пређемо у протестантизам ништа од нас?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Жељко рече

Значи ако не пређемо у протестантизам ништа од нас?

Апропо ове српске пропасти и паганизма.

Улази јучер један Срб у цркву тамо после подне и одмах с врата почиње: Каква је ово трава по цркви, ово неки паганизам.

Каже поп: Није, ово је православље.

Срб: Па шта ће толика трава у цркви, ово је бре неко сено?!

Поп: Ти да долазиш у цркву знао би.

Срб: Како бре ја не долазим, долазим ја, али што да правим поповима пазар.

Поп: Па видиш да не знаш. Што би нам правио пазар, ово су основне ствари из православља. Данас је празник Духови.

Срб: Ма иди бре, то све нека магија да народ цолује да попови возе добра кола.

Поп: Која ти кола возиш?

Срб: Џип Чироки.

Поп: Вози скупља кола од мене.

Срб: Али пола народа нема шта да једе.

Поп: Истина. И шта си урадио по том питању?

Срб: А шта ви попови радите? Правите неке сааборе и само се свађате ко ће већу територију да узме?

Поп: Добро ајд, доста је овог натезања. Шта ти треба?

Срб: Да закажем крштење.

Поп: Своје или за некога?

Срб: Своје.

Поп: За кад?

Срб: Тад и тад.

Поп: Ок. Треба ти то , то и то.

Срб: А колико ће то да кошта?

Поп: Колико даш. Само мораш имати парохијал регулисан.

Срб: Значи два пута да платим, добро, јел доста све укупно 3000?

Поп: Ако је теби доста и мени је.

крај.

И онда медији немају утицаја иди бре...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...