Jump to content

Грех је бити богат!

Препоручена порука

пре 20 минута, jedan čovjek рече

SPC nije tu da se distancira, SPC slijedi učenje apostola. Astrolozi, tarot masjtori i ostale filosofije se zbog svog učenja distanciraju od SPC. Sin božiji je mudracima otkriven po zvijezdama. Nisu oni čitali egipatski horoskop ta praksa kojom su se mudraci koristili se zove mazarot. Paganizam i satanizam je normalna pojava koju gledamo do velikoga suda tako i piše u novom zavjetu da će biti. Svetitelji mole Boga jednim riječima, dokle više. Ne moraš uopšte da gledaš televiziju, ja to i ne palim sem kad je Putin ili nešto bitno... 

Što se tiče televizijskih stanica one plaćaju kazne zato što zarade toliko da mogu da ih plate, znači stvarno si u pravu narod mnogo skreće tamo i ovamo. Ma nema paganizma u SPC, mimo Oca i Sina i Duha svetoga nema šaranja. To što narod polovično sluša liturgije pa onda izvodi neke svoje zaključke uz pomoć populista to je druga stvar i ispravi se sama vremenom.

Simbol dvoglavog orla je hrišćanski simbol između ostaloga koji označava jedinstvo božije vlasti i svjetovne vlasti

Ima tu svega, generalno ja nisam završio bogosloviju, laik sam, tako da samo razmjenjujemo mišljenje

Бог је јасно рекао да ће доћи време када ће се многи престављати у његово име. Данас то  раде безброј црквених конфесија које неследе оно што пише у Библији, већ проповедају Христа у његово име на њихов аутономни начин који отежава људима да виде истину и куд то води. Ближе се време када ће се појавити Луцифер и лажни Исус. Богаташи не помажу сиромашне зато што осећају искрену потребу да помогну неком који нема храну и одећу. Већ богаташи помажу сиротињи и дижу цркве да би намирили своју савет, савест коју им је дао Бог као вечиту опомену и сваком од нас. Многи су ту савест изгубили и потпуно служе ђаволу.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, GeniusAtWork рече

:aplauz:  Troll level: God

Mirijam je bila level God :smeh1:. Al uvek preteraju i tako se odaju. Retko koji bude prefinjen da se uvuče u sistem i troluje neprimećeno. Osim Mirijam :)), psiho :)).

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Paradoksologija рече

Ili neka egzotična protestantska struja...

Koji eufemizam za sektu :smeh1:

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Истинољубац рече

СПЦ се никад до сада званично није дистанцирала од астрологије и тарота или сличних паганских/сатанистичких навика. У свим дневним новинама после сваког дневника на сваком Тв каналу може да се види астрологија и астролошки знаци у хороскопу, који су сатанистички/пагански обичај гледања у будућност. Иако су такве појаве законски забрањене. Члан закона о јавном реду и миру на овоземаљском паганском свету:

Ко се бави врачањем, прорицањем судбине, тумачењем снова или сличним обмањивањем на начин којим узнемирава грађане или нарушава јавни ред и мир - казниће се новчаном казном од 10.000 до 50.000 динара или радом у јавном интересу од 40 до 120 часова. 

Онда би сваке новине и ТВ станице требало да буде кажњене, јер проричу судбину кроз хороскопске знаке, а не то се ради сваки дан без реаговања СПЦ чија се црквена доктрина заснива са пактом са паганизмом и старословенским веровањима тј. мешавини старословенских веровања и хришћанства.

Ти говориш шта се ради у свету а потом окривљујеш Цркву. Црква су они верници који живе по јевањђељу, иду у храм и учествују у тајнама. Све изван литургијског живота није црква и нема никакве везе са њом. Јасна је ограда која раздваја оне који су унутар Божијег жрвеника и оних који су изван, и то стадо Божије уопште није велико и нема никакве везе са тиме о чему ти пишеш. Ти говориш о декларативним хришћанима који уопште нису литургијски чланови Цркве те стога и њихови поступци нису мерило духовног стања саме СПЦ.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Истинољубац рече

Срби су толики пагани, да у току дана најмање десет пута сваки србин богохули. Кад једни друге ословљавају срби "господин" и "госпођа". Срби себе сваког дана проглашавају тим чином Боговима, а један је Господ Бог. Онда се неки питају што је тако у Србији и свету, па тако је јер су срби најобичнији пагани/сатанисти (незнобошци) у хришћанској кожи.

:D ниђе везе

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, jedan čovjek рече

A kad uvati ovako neki genije u mašinicu monahe po manastirima pa ne mogu da spavaju uveče od ludaka.. 

:)) hahaha. Istina! Video sam to par puta. Nije njima lako :(

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

U vezi bogatsva i naseg odnosa prema njemu, mislim, odnosno, onoliko koliko sam procitao i shvatio tumacenje kod otaca u vezi ovoga,...ne pogubljuje duhovno coveka,  bogatstvo samo po sebi, nego nas nacin na koji koristimo to' bogatstvo. Ono je samo sredstvo koje koristimo za dobro ili ne. Kao sto noz kosristimo za secenje hleba, ali, mozemo ga i koristiti da nekom drugom naudimo. Sta je tu kriv noz, kriva je njegova pogresna upotreba. :coolio:

Takvu slicnu analogiju vidim i kod odnosa prema bogatstvu. Ako ga iskoristimo na dobar nacin i ne vezemo se preterano za materijalne stvari, onda mozemo i da ga iskoristimo na dobru stvar. Secam se da je sv. Zlatoust  rekao , kako je Avram ( ili, neko drugi od starozavetnih pravednika , nisam 100% siguran ),  hodio sred bogatstva, ali, njegov um i srce nisu bili vezani za to' bogatsvo, nego je  razmisljao i sozercavao nebeske stvari.

Nismo svi toliko savrseni da rasprodamo sve i krenemo za Gospodom i mislim, da  trebamo samo, da povedemo malo vise racuna kako da se postavimo prema svim  duhovnim iskusenjima.

Подели на овим сајтовима

Каже у Писму тамо - "љубав према богатству је корен свег зла" Не каже "богатство" него "љубав према", тј. као и за све друго - "страст".

Храна није грех, али неконтролисано једење, "преждеравање", "страст", јесте.

То значи, може човек да буде богат и добар, чак свет. Ако није опседнут богатством. И онда долазимо до још једне занимљиве ствари - човек не мора да буде богат да би гајио "страст" према богатству. Сиромашан човек који "воли богатство", тј. гаји ту страст - иако нема богатство - пати од истог греха. Па онда завиди богатима, мрзи их итд. Значи, ту није уопште битно да ли је човек богат или не, већ какав однос има према богатству.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Каже у Писму тамо - "љубав према богатству је корен свег зла" Не каже "богатство" него "љубав према", тј. као и за све друго - "страст".

Храна није грех, али неконтролисано једење, "преждеравање", "страст", јесте.

То значи, може човек да буде богат и добар, чак свет. Ако није опседнут богатством. И онда долазимо до још једне занимљиве ствари - човек не мора да буде богат да би гајио "страст" према богатству. Сиромашан човек који "воли богатство", тј. гају ту страст - иако нема богатство - пати од истог греха. Па онда завиди богатима, мрзи их итд. Значи, ту није уопште битно да ли је човек богат или не, већ какав однос има према богатству.

Odlicno receno . :ok:

To je upravo ovo gore sto sam i naveo tumacenje Jovana o zivljenju Avramovom okruzenog bogatsvom. Jednostavno, nije se privezao za to bogatstvo i ono ne moze da mu duhovno naudi.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

U vezi bogatsva i naseg odnosa prema njemu, mislim, odnosno, onoliko koliko sam procitao i shvatio tumacenje kod otaca u vezi ovoga,...ne pogubljuje duhovno coveka,  bogatstvo samo po sebi, nego nas nacin na koji koristimo to' bogatstvo. Ono je samo sredstvo koje koristimo za dobro ili ne. Kao sto noz kosristimo za secenje hleba, ali, mozemo ga i koristiti da nekom drugom naudimo. Sta je tu kriv noz, kriva je njegova pogresna upotreba. :coolio:

Takvu slicnu analogiju vidim i kod odnosa prema bogatstvu. Ako ga iskoristimo na dobar nacin i ne vezemo se preterano za materijalne stvari, onda mozemo i da ga iskoristimo na dobru stvar. Secam se da je sv. Zlatoust  rekao , kako je Avram ( ili, neko drugi od starozavetnih pravednika , nisam 100% siguran ),  hodio sred bogatstva, ali, njegov um i srce nisu bili vezani za to' bogatsvo, nego je  razmisljao i sozercavao nebeske stvari.

Nismo svi toliko savrseni da rasprodamo sve i krenemo za Gospodom i mislim, da  trebamo samo, da povedemo malo vise racuna kako da se postavimo prema svim  duhovnim iskusenjima.

Свакако да треба свако да буде већи хришћанин него што је до сада био. Ја признајем да сам, грешан јер смо се грешни и родили сви ми. На све ове коментаре које немају смисла и који су масонски лобисти и ботовски/тролови окултиста/пагана нећу ни да се надовезујем. Ако неком сметају моје констатације и размишљање од администратора нека обрише ову тему или нека ме блокира, Бог све види и све зна, па ако ја грешим у мојим констатацијама и ставовима нека ми "суди" (Бог несуди суди само сотона) кад ми дође тај дан. Ти сви који кометаришу показују само какви су они и ко је њима владар, јер немају адекватне аргументе па онда се труде да дају разне погрдне конотације типа трол, секташ и сличне фразе.

И нака Бог свакоме одреди по његовом животу и ставовима. Онај ко прода Бога за овоземаљски раскалашан живот, добиће оно што заслужује кад дође његов час, када Исус поново крочи на земљу. Тај ко је спреман да живи раскалашно на рачун туђег живота, и живота милона изгубиће право на вечни живот. Мени данас да неко понуди да будем прота или да будем владика или неки други титуларни верски вођа, све те титуле би одбио и ордење и звања. Јер Бог није створио човека са титулама, титуле су измислили пагани и паганска веровања.

Ја ћу говорити истину, јер истина ослобађа па макар се то неком свидело или не Бог је створио човека и дао му слободну вољу, а на човеку је да изабере дали ће његова воља тежити Божијој истини или ће подлећи по демонским утицајима палих анђела, борба између добра и зла је сваке секунде и минуте, али колико год да зло сада предњачи записано је ко ће бити победник и ко ће добити вечни живот. До тада човек пролази кроз искушења у паганском свету.

Такође поручујем свим онима окултистима, који су били Титови пионири да се покају. Јер, је Тито био масон и окултиста, сам чин приношења штафете и слет на стадиону је окултистички обред приношења енергије вођи и стварање идола од смртника. Такав обред је идолпоклонички и сви који су били пионири треба да се покају, за приношење своје енергије вођи.

Подели на овим сајтовима

Свакако да под утицајем разних историјских околности, начина одрастања и васпитања. Многи срби себе сматрају православним хришћанима, јер су им то тако рекли у детинству, а немају ништа појма о хришћанству.

Што би један рекао, ја сам православац, А ја га питам а зашто си православац, а он мени па сви су ми у кући православци. Онда ја њега питам реци ми нешто о Исусу, он мени ајде незај*авај, ја њему озбиљно ти кажем, он мени па то је Бог. А ко је био Свети Сава, он мени па светац, а јел знаш нешто више о њему па њега су запалили турци живог на Врачару са вештицама. А што са вештицама? па на Врачару га запалили са врачарама. 

Нажалост таквих има срба колико вам је воља, није једини србин који не зна чак ништа ни о православљу, а камоли о хришћанству са којим сам имао прилику да дискутујем. Нажалост чини ми се да ће срби врло брзо нестати у муљу својих грехова. 

Зашто се јако мало срба моли за Србију, за свет и за своје непријатеље да их Бог просветли и да у њих уће божија воља. Него су срби са својом паганском ћуди егоисти и моле се само са себе и своју фамилију, непријатеља да могу најрадије да натакаре на колац или да га запале на ломачи. Ниједан се србин није помолио примера ради за албанце, хрвате итд да им Исус просветли ум, него мисли како ће их све поубијати, бар већина срба.

Подели на овим сајтовима

И још да додам, окултни/пагански обред приношења енергије вођи примењивали су и Хитлер који је био декларисани паган и антихришћанин, Стаљин, Мао, Тито, Мусолини итд. Док се данас окултни обреди могу видети на политичким скуповима где се кличе одређеном вођи и врши се идолoпоклонство неком политичком вођи, док се гласањем потписује пакт са ђаволом и давање писмене сагласности ђаволу да неки окултиста/политичар влада над нечијим животом четири године, а човек има право да бира за пет минута сваке четири године неког сатанисту, демократија нема шта. Стога владају окултисти/сатанисти и пагани којима народ кличе уместо да кличе Исусу, народ кличе краљу, цару, председнику и сличним сатанистима и уништивачима народа. Управо тај велики антихришћанин и паган Хитлер је одликовао Св. Владику Николаја који га је још и похвалио у својим цитатима иако је био и сам логораш паганске тираније. Управо тај Св. Николај, је створио темељ српског национализма од мешавине старословенског паганизма и хришћанства.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...