Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Ivan Marković рече Nije šija nego vrat. VSB, aj prestani sa duhovitostima. Ovo je ozbiljna rasprava. Марковитју не умеш да разговараш са с људима, и то толико да веруј ми не могу чак ни да испатетишем и речем да ћу се молити за тебе. За сада могу се молити једино за моје смирење читајући ово што ти вртиш у неком свом замишљеном бунарау. kopitar, Augustinus, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Августин рече Pa zar nisu svi primeri o postu iz Starog Zaveta Kuku majko. Izgleda nisi trol. Izgleda ne razumeš. Ok. Neću te bloknuti, ali ti neću više odgovarati na postove, jer ne vidim svrhu. Možda si jurodiv, ili kakav anđeo došao ovde da me iskušava. Oprosti na teškim rečima ili ako te uvredih! Леон Професионалац and Augustinus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Нека Ти Бог опрости ако хоће ја немам власт никоме да опраштам. ILi Ti sam sebi oprosti tako je najlakše. Леон Професионалац, Augustinus and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 10 часа, Августин рече Иване Марковићу у великој си опасности ако мислиш да ћеш својим делима да се спасеш.Све у крајњој инстанци зависи од Бога и све је Божија воља било директивна било пермисивна.То је причао чак и о.Пајсије Светогорац.Не мораш да читаш Калвина довољно ти је Свето Писмо.Да ли Господ каже да без његове воље ни длака са главе не може да падне или је то Калвин измислио или додао.Да ли је свети Августин можда читао Калвина или апостол Павле.Зашто помињеш баптисте нису сви калвинисти има и арминијанаца тј.пелагијанаца.Да ли ти верујеш као римокатолици да постоји стечена благодат коју смо ми постигли својим напорима и уливена благодат коју нам је дао Бог или као ја и апостол Павле да је свака благодат од Бога.Зар вас није страх да унижавате Бога. To je onda nepravedno. Kao Alah koji po svom nahodjenju odredjuje ko je za Dezanet a ko za Dzehenem. Леон Професионалац and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, grigorije22 рече To je onda nepravedno. Kao Alah koji po svom nahodjenju odredjuje ko je za Dezanet a ko za Dzehenem. Дај Боже да Бог одређује ко је за рај а ко није. Augustinus, kopitar, Леон Професионалац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JOCCCA Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Ima li ovde pravoslavnih? Sent from my SM-G7102 using Pouke.org mobile app Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Григорије а по чијем нахођењу ће да одређује,да неће по нахођењу светог синода. Zoran Đurović, Paradoksologija, Леон Професионалац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Мени лично је пост преко потребан, јер нисам досегла ту меру, тај духовни раст љубави, тај високи степен вере који не подлеже промени, опадању искушењима.Пост ми је као ограда за коју се држим да не љоснем, пошто још увек нисам навикла ићи рубом провалије без ограде. Колико ја знам, а можда не знам.. већи степен светости и љубави, већи степен уздржања и подвига( и наравно пост као део подвига ) Лично мислим да духовни степени, духовни раст чак и велика љубав према Богу, бар док смо овде на земљи није задато непроменљиво стање. Е због те подложности променама стоје правила,подвизи, постови, који ограђују, смирују...итд,итд. Јер док год смо овде телесни, трулежни, не можемо се кретати у оквирима , непроменљиве љубави, која није подложна паду и променама. Ко је у неким другим сферама, димензијама, ко обитава у љубави не подложној опадању, променама и искушењима.... е за такве, не требају постови, правила, подвизи. Verovatno je sasvim drugačije sa onima koji su dostigli svetost kao Ava na primer pa im uz Gospoda ne treba post, al što sveti zaboraviše na grešne i ostrašćene i lekove im potrebneSent from my GT-I9500 using Tapatalk Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Ладно неће да читају и изврћу моје речи на сопствену пропаст. Мојим текстовима ваља прићи молитвом и постом... Praštaj Avo.malo je nerazumljivo i zbunjujuće tvoje mišljenje u ovoj temi za nas laike i teološki nepotkovane što bi rekli prost narod.pazi malo na nas smućene će se pogubimo još više Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Zoran Đurović, Леон Професионалац, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 55 минута, Bokisha рече Praštaj Avo.malo je nerazumljivo i zbunjujuće tvoje mišljenje u ovoj temi za nas laike i teološki nepotkovane što bi rekli prost narod.pazi malo na nas smućene će se pogubimo još više Sent from my GT-I9500 using Tapatalk Немогуће је да вас Ава саблазни, јер ћете једнако постити. Можете само да мислите лоше о Ави, али ће вам Бог то опростити јер чините из незнања. А нисам приметио да сам некога саветовао на грех... Само вас терам да прихватите Павла: јелом ни не задобијате ни не губите Бога. Али ви данас не верујете Павлу јер сте његову науку заменили вашим предањима. Тања1, Милан Ракић, Леон Професионалац and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 5, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 7 часа, Ivan Marković рече Nit si reko, nit citirao. Imaš još minut do bloka. Mog ličnog, opcija koju svaki korisnik dobija od foruma. Августин је пао у исту грешку као и ја једном, па је цитате из СЗ које је изнео твој трабант, Боксит, приписао теби. Некад вас је тешко разлучити. Augustinus, Августин and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 Ја прочитах вашијех 25 страна. Веровали или не! И сад се мислим, хоће ли ми се урачунати ово у подвиг? Аскезу? Након волки' постова кол'ко дана ми се одбија? Zoran Đurović, Леон Професионалац, Milan Nikolic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 22 часа, МилошБГ рече Pa ne znam koliko ste svesni ali tema ove diskusije je upravo post i kako treba ili ne treba postiti, a autor teksta je neko koji je dao sud o tome. Dakle nisam ja oca Zorana pitao da li posti pricajuci o predsednickim izborima, vec u temi o kojoj se i iskljucivo prica o postu. Voleo bih da znam njegovu praksu i kako on primenjuje ono sto je svojim stavom iskazao. Naravno uvek vama ostaje da ipak smirite dozivljaj i glumljenje- a za rumenilo vec ne brinem, srdacno. Vi Avu niste pitali kako treba ili ne treba postiti, pitali ste Oce Zorane jel postis? . Dakle pitate autora teksta o postu da li posti. Dakle pitali ste da li posti pisuci o postu, u temi o kojoj se iskljucivo prica o postu. Pitatli ste svestenika da li posti. Preterali ste veoma. Vase pitanje citirala sam recima Hristovim Kada postis pomazi glavu i umij lice da ne zapaze ljudi da postis, nego Otac tvoj, koji je u tajnosti. a sto ste ignorisali. Dakle, uvodni clanak o postu jeste Avin, ali ne pokriva koncept autobiografije, da pise o sebi. Njegovi clanci uglavnom nisu takvi, da promovise sebe ili teme sa kojima ima blizak odnos na nacin da moze imati interes, svi njegovi clanci koje sam procitala ispunjavaju osnovni zahtev nezavisnosti i nepristrasnosti. Da nije tako ti ne bi dobio priliku da kazes svoje misljenje. Uglavnom drugi oko njega primaju kritike veoma licno. Postoje clanci o na primer ustanovama, udruzenjima, crkvama, svestenicima i sl i nije isto pisati tekstove o istima kao pisati sopstevene, o sebi, na primer postim ovako ili onako. Nema tu niceg loseg ako se zarumenis nego ako ti niko ne ukaze na to da ne crvenis. Carinik, kopitar, Zoran Đurović and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 @Ivan Marković Цитат: Tako je!!!Upanišade! Nezaobilazni deo Svetog Predanja. -Наравно Иване - у праву сте, слажем се. Упанишаде нису део Св. Предања. пре 10 часа, Жичанин рече Дакле, који год свети спис из нехришћанских религија отвориш- чекаћете Христос. Апсолутно сте у праву, надахнуто. Дакле, обојица сте у праву. Иван јесте у праву а и Жичанин а опет обојица нисте у праву зависно са ког аспекта посматрате проблем. Иван је строго законски у праву а Жичанин надахнуто, песнички. И тако можете довека. ,,Један у клин а други у плочу." Волео бих када би један другог цитирали ван Поука, било би корисно онима који слушају, као мени сада. Разуме се, неразумевање настаје због ваших различитих афинитета и различитих стилова како приступа туђим текстовима тако и због различитих личних израза. Свакако и због шкртости ових слова. Џаба прецизно изражавање, обојица сте били прецизни. Џаба све ако се не потрудимо да разумемо другог. Лајковао сам обојици коментаре. Augustinus, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 5, 2017 Пријави Подели Написано Март 5, 2017 пре 36 минута, Vedran рече Ја прочитах вашијех 25 страна. Веровали или не! И сад се мислим, хоће ли ми се урачунати ово у подвиг? Аскезу? Након волки' постова кол'ко дана ми се одбија? Добро питање! :-) Ако сте стварно са потребним вниманијем и без гнева све ишчитали, наравно да се рачуна у аскезу. Ето, другу седмицу постите читаву на уљу. Zoran Đurović, Ведран*, Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука