Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Ivan Marković рече Већ сам му одговорио, али нема фрке, шаљем ти у инбокс вечерас поново, а ти њему пренеси да он мени није одговорио на већину питања. Ја сам уверен да ти неће ни одговорити. Маца му поједе језик кад не зна шта да каже. Мисли, као и Велизар, да ће се јуначким ћутањем спасити... пре 2 минута, Ivan Marković рече Јасно, нисам јео владике, но Христа. Пређе или пре, зар није исто.... Наравно да се шалим са тобом; разлика се направила због могуће забуне. У првом случају пре је прилог за време, а у другом има компаративно-суперлативну функцију. Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, Рапсоди рече Имали су мање разноврснија искушења.... Да, није да нису. ;-) Радили људи радњу а данас погледаш порнић и под мач, у огањ. Zoran Đurović and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 13 минута, Zoran Đurović рече Морам да вас разочарам, али је ово нетачно. Нису Ис речи. Реч пост је каснија интерполација. Често помишљам да су и неки свети дубоко патили у својим подвизима у смислу јер су погрешно схватали пост. Такви су га доживљавали искључиво као муку, некакву врсту својеврсног чистилишта преко потребног за катарзу. А сви из таквих случајева као да Богу у лице говоре да је кретен - не мирим се са постојањем Бога који ужива у патњи. Мој Бог нема такве приземне нагоне. Лапис Лазули, Zoran Đurović and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Postoji ona sintagma kod otaca, da nas je prekrsaj posta izbacio iz rajskog stanja, i da ce nas ponovo taj isti post i vratiti u blazeno stanje. Eto, danas i sutra je neko razresenje, pa, moze da se 'krka' ......od ponedeljka ponovo sozercavamo rajska stanja....na vodi.... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 48 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече PA SVI KRŠIMO ZAPOVESTI!!!!!!!!!!! хотимично или нехотично? пошто си мало пре лепо повезао лакоћу држања заповести кад има љубави па си у потњим изјавама мало збуњујеш,да ли у твари то значи да треба да свесно изигноришемо заповести и само волимо до даске? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Bokisd рече Postoji ona sintagma kod otaca, da nas je prekrsaj posta izbacio iz rajskog stanja, i da ce nas ponovo taj isti post i vratiti u blazeno stanje. Eto, danas i sutra je neko razresenje, pa, moze da se 'krka' ......od ponedeljka ponovo sozercavamo rajska stanja....na vodi.... Toлика је беда у земљи да нам велики део народа пости и незнајући да пости. И то строжије од нас. И суботом и недељом. Без епитимије и препоруке. Од муке. А ми их не причешћујемо. А о томе ћутимо а то ће нас пре питати Господ него да ли смо појели бурек са сиром. Carinik, Lady Godiva, Лапис Лазули and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 а што је Исус постио? Bokisd and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 17 минута, Milan Nikolic рече Пре се само гладовало, зар не? Ава и његов дом су тренутно у фази гладовања, не поста. Да Бог поживи Красија Бугарина, да ми не позајми 20 еу... Carinik, Леон Професионалац, Volim_Sina_Bozjeg and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Bokisha рече а што је Исус постио? Ис је постио само једанпут Четрдесетницу. Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 минута, Bokisha рече а што је Исус постио? Одговоре налазим у Писму. Пратите след догађаја. Занимљива је и епизода кад ученици Јованови спочитавају Христу због тога што његови ученици не посте. :-) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Леон Професионалац рече А сви из таквих случајева као да Богу у лице говоре да је кретен - не мирим се са постојањем Бога који ужива у патњи. Мој Бог нема такве приземне нагоне. Ja nikako ne mogu da razumem da neko i zapovesti čak doživljava kao cilj. Evo lepo si rekao sva pravila su donešena zbog stanja u kojem se čovečanstvo nalazi a da bi ona bila sama po sebi cilj, onda se niko ne bi ni mogao spasiti jer nema čoveka koji nije prekršio neku od zapovesti. Držanje zapovesti kao slovo je po peni greh ali ispunjavanje zapovesti Hristovih kao posledica ljubavi i ljubavnog odnosa izmedju Boga i čoveka jeste istinsko Hrisšćanstvo sa tim što su u tom slučaju zapovesti upravo ono što si i ti rekao, meni nisu ni potrebne jer ih Ljubavlju Božjom nekako ispunjavam a da mi one same po sebi nisu opšte cilj. O tome i govori Hristos kad kaže, ko mene ljubi zapovesti drži, Hristos je meni više nego jasno rekao da se ljubalju u odnosu Boga i čoveka radja nešto što zapovesti čini lake i neprimetne, neopterećujuće i neobavezne, neobavezne u smislu da mogu i da ne postoje jer ih ionako ljubav ne prepoznaje i ne drži ih kao svoje. Tamo gde ljubavi nije bilo tamo su zapovesti i donešene kao zakon. U iskrenom ljubavnom odnosu čoveka i Boga taj zakon postaje suvišan ali ne i suština nečinjenja dela kao što su ukradi, ubi..... Prosto taj ljubavni odnos kao cilj čini zapovesti lagane i lako ih je držati. Takodje bi to pravilo trebalo primeniti i na post jer ako post držiš po savesti svojoj onda ti potpuno iskreno i u full odnosu prilaziš Čaši, tu više nema farisejštine da držiš slovo radi slova, da postiš radi posta, da dolaziš ispošćen radi ljudi a pravilo koje donosiš, onda je po meri tvoje rasti i po meri rasti odnosa izmedju ličnog tebe i Boga. Savest Crkva priznaje kao sredstvo spasenja i van granica Crkve, čudi me što to ne čini i u svojoj međi. kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 8 минута, Zoran Đurović рече Ава и његов дом су тренутно у фази гладовања, не поста. Па изворно, чини ми се да ,,нистиа" и није пост већ гладовање, неједење. :-) Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 4 минута, Bokisha рече а што је Исус постио? Koliko se secam, tumacenje otaca za Isusovu cetrdesetnicu jeste, da se postom duhovno spremao za iskusenja koja su trebala da dodju od djavla. Mojsej je postio 40 dana pre nego sto je primio ploče sa Deset Božjih zapovedi. Sustina je valjda u duhnoj pripremi koju dobijamo postom. Nesto kao sto danas kazemo ,... treba nam jaka psiha i mentalna stabilnost da bi se izborili sa nekim teskim zivotnim situacijama . Леон Професионалац, Zoran Đurović and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 15 минута, Bokisha рече то значи да треба да свесно изигноришемо заповести и само волимо до даске? Da treba samo i isključivo da volimo do daske i onda se dešava da se držanje zapovesti samo po sebi čini, čak toliko da ti udje u samu prirodu i ne pomišljaš da radiš stvari kao što je ubij, laži,želi tudje,imaj druge Bogove, ne ljubi bližnjeg svog... Dakle cilj je voleti do daske. Драшко, Zoran Đurović, kopitar and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 18 минута, Bokisha рече хотимично или нехотично? Pogledaj se u ogledalo i videćeš da zapovesti kršiš i hotimično i nehotimično, dakle da su one same po sebi cilj, ti i ja i niko od nas se ne bi smo spasili nikada. Zoran Đurović, kopitar and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука