Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Bi.Ne znam kako bi razmišljao tamo al pošto sam Srbin te dve varijante ne dolaze u obzir. Šta bi? Isto bi razmišljao gdegod da si ili bi poštovao njenu versku tradiciju? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 7 минута, zuti car рече Volis burek , priznaj? Ja volim burek...sa mesom Juanito, Данче* and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 2 часа, Lady Godiva рече Не верујем да бих са муслиманим јер ако је прави муслиман хтео би да ме третира као стоку. А ја посесивност и агресивност не трпим... Ако је декларативни муслиман или пак хришћанин, не знам. Питање је да ли бих могла да будем с неким ко се никада није замислио над животом, смрћу... Више ценим ове наше форумске атеисте, они бар имају неко мишљење о вери, чак иако је лоше. Већина хришћана ни не зна нпр. молитву Господњу или ко је Јуда. Само су верници на папиру. Иначе, ако он поштује моју веру, а ја његову, што да не? Једино је ту зезнуто васпитање деце. Ја бих волела да моја деца од малена буду у Цркви, да им не буде страна и одбојна као што је била мени. Какво је мишљење осталих? ако си већ верник као што кажеш и лепо спомињеш шта би волела са децом -да буду цркви значи верујући, што се смараш размишљањем дал би ово или оно.крени од те основе коју имаш и држ се тражи мужа у својој вери и батали све остало дал су декларативни или прави.....поштовање вере је за пријатеље и познанике не за брачног друга где мора Христ да буде пратилац Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 Tamo gde ima ljubavi , vera nije problem. Kod ljudi koju nisu sigurni u sebe u svoja osecanja, nezrelih, koji utociste traze u veri (ili neveri) bice problema bez obzira na veru supriznika . Данче*, VaSa110, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 3 минута, Natasa. рече Šta bi? Isto bi razmišljao gdegod da si ili bi poštovao njenu versku tradiciju? Ispoštovao njena religijsku tradiciju. Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 1 минут, Muramasa рече Vama je čak zabranjeno i da poštujete tuđu veru, jer je svaka druga vera služenje demonima. којима нама?мож бити си побрко нешто? Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 11 минута, Кратос рече Bi.Ne znam kako bi razmišljao tamo al pošto sam Srbin te dve varijante ne dolaze u obzir. E sad...istorija sa Š i H jeste krvava, ali šta je sa Turcima ili Nemcima? To nije bilo dovoljno krvavo ili zato što nisi živeo u tom razdoblju pa nemaš tu vrstu odbojnosti? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 Ovo je tekst upućen devojkama zato što se u njih nema poverenja da će veru da održe u 'mešovitom' braku, jer se očekuje da će se na kraju prilagoditi mužu. Slično rezonovanje imaju muslimani kad ne daju ženama da se udaju za 'nevernike', a muškarcima daju da se ožene 'nevernicama', jer će se žena normalno povinovati mužu do gubitka sopstvene vere. A praktično se ništa ne može znati unapred, osim ako ljudi koji ulaze u brak već u početku preziru i osuđuju način na koji druga osoba tumači čitav kosmos - onda teško da može na dobro da izađe, svakako. Znam brak koji je sklopljen u velikoj meri na osnovu toga što su oboje bili crkveni i verujući, a onda se on posle troje dece setio da uđe u pubertet, pobuni protiv svih aspekata vere, uključujući osnovnu odgovornost prema porodici. Ispada da ga je jedino vera primoravala da se ponaša drugačije. I opet se ne može znati ko će on biti do kraja svog života na osnovu trenutnog izjašnjavanja. A tolerantni vernik i tolerantni agnostik/ateista mogu sasvim normalan brak da imaju. Jedno vodi decu u crkvu, ali ne na silu, drugo ima pravo da gradi kod njih skepsu i postavlja pitanja, i ako ima poštovanja i ljubavi, ne mora da bude problema. MiguelAngel94, Данче*, VaSa110 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 7 минута, Natasa. рече E sad...istorija sa Š i H jeste krvava, ali šta je sa Turcima ili Nemcima? To nije bilo dovoljno krvavo ili zato što nisi živeo u tom razdoblju pa nemaš tu vrstu odbojnosti? Drugo je to.Krvati nas patološki mrze kao i Šiptari. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Lady Godiva Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 2 минута, Muramasa рече Ja mogu sa pagankama, vešticama, laveyankama, ali sa hrišćankama, muslimankama i jevrejkama nikada. Вештица ти је сувише уопштено, то је свака жена. А са припадницом манихејства, макумба, зороастризма, џаинизма, хиндуизма, будизама, богумила, сајентологије, харе кришне..? Paradoksologija, Ronald and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 4 минута, zuti car рече Tamo gde ima ljubavi , vera nije problem. Kod ljudi koju nisu sigurni u sebe u svoja osecanja, nezrelih, koji utociste traze u veri (ili neveri) bice problema bez obzira na veru supriznika . Боље реци, тамо где нема вере, вера није проблем. Или је схваташ озбиљно или не. Замисли да твоја супруга сматра да је добро возити ауто "под гасом" и често то практикује, или да је верност у браку превазиђена ствар. Да ли би и тада говорио, ма нема везе, битно је да има љубави, треба поштовати туђа уверења ? Ствар је да ретко ко од нас заиста живи по Христу. И Бог нам је неки далек и имагинаран појам. Да стварно верујемо да је Христос пут, истина и живот, не само да не бисмо "поштовали туђа уверења" него бисмо се искидали да особу до које нам је стало приведемо Христу. Данче* and Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Drugo je to.Krvati nas patološki mrze kao i Šiptari. Znači nema veze sa istorijom nego patološkom mržnjom. A šta ako su se rodile i odrasle na zapadu i veze nemaju sa domovinom? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 5 минута, Lady Godiva рече хиндуизма, харе кришне..? Ganci? http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 пре 2 минута, -Владимир- рече него бисмо се искидали да особу до које нам је стало приведемо Христу. Kako to misliš?Da kljucam ženu u mozak da postane hrišćanka? Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2017 Da li biste bili sa Romima? Budite iskreni... http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука