Jump to content

-Владимир-

Члан
 • Број садржаја

  4850
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by -Владимир-

 1. Украјинци тврде да су јутрос погодили ракетом "Нептун" и потопили још један руски брод. У питању је "адмирал Макаров", фрегата примљена у састав руске морнарице 2017. Још није потврђено али верујем да је вест тачна. Ако је истина и да иза потапања "Москве", и погибије руских генерала стоји америчка обавештајна служба, Руси морају под хитно да пораде на сигурности комуникација да не би дочекали да ратују са Украјином на својој територији.
 2. Сваки оклопни транспортер је , у принципу, ковчег у сусрету са било којим противооклопним оружјем. На крају, поклоњеном коњу у зубе се не гледа, неће ваљда да дају најновију технологију трећој земљи у Европи по корупцији.
 3. Мислим да би наш председник уклонио све војне објекте и онда објављивао преко свих медија како их неће померати ни за педаљ и како се Србија не плаши празних претњи.
 4. Угрожавање репутације Русије нападима на руску мањину у Донбасу и ударањем контре Русији. Путин већ 20 година полагано поново изграђује репутацију Русије као велике силе, изгубљену распадом СССРа. То и што је Украјина одавала утисак да су њене оружане снаге много слабије него што се мислило. Без обзира шта ко мислио , Путин није луд да прокоцкао све што је годинама градио. Да је очекивао окавав отпор, не верујем да би кренуо у војну интервенцију. Мислим да је Украјина припремљена од стране НАТО пакта да буде замка за Русију. Дугачак и крвав рат који би уништио Русију економски и политички. А цена, права ситница, уништена једна земља и побијен и расељен народ. Није им први, а нажалост, тешко да ће бити и последњи. Неће ваљда да шаљу своје војнике у млин за месо .
 5. Није. Обоје су. Али као и код Југославије, по мени, сукоб вуче корен из СССРа . И опет као у Југославији, сукоб је могао да се избегне да није било дуплих аршина запада. Да је НАТО трећину напора утрошених ових 8 година да се Украјина припреми за рат са Русијом, уместо тога потрошио да до рата не дође, рата не би ни било.
 6. Тако је представљено у новинама. А у ствари, тај матори је њен бивши муж са ким има и заједничко дете. И реално, боли га задњица шта је обукла, већ му је проблем што се смувала са богатим типом са којим се он већ качио. И то неби био толики проблем, да она не планира да се уда за њега и са собом одведе заједничко дете. Маторац је, да би то спречио, отео дете и одвео га код себе. И сад је не силује , већ се макљају на улици јер му је она претила да ће довести свог богатог љубавника са његовим пајтосима да га пребију и врате дете. Све у свему, један класичан брак где се проблеми нису решавали на време већ се све гурало под тепих и сад ескалирало. Све то наравно уз здушну подршку њеног љубавника који ју је подбадао и минирао сваки одлазак код брачног саветника и уништавао сваку шансу за, ако не помирење, оно бар за нормалне људске односе међу њима. Али ето, новине свашта пишу, све због тиража.
 7. -Владимир-

  Рио Тинто

  Ил' Српкиња више неће бити.
 8. Можда. А и то је у служби уштеде новца.
 9. Колико сам чуо, Немачка је јако добро организована и ефикасна држава. Што значи да се не разбацују ресурсима. Ако имају 30400 кревета, и довољан број одговарајућег добро плаћеног медицинског особља, значи да им је толико кревета потребно. Нагли прилив болесника ставља цео систем под тензију. Посебно особље, чији број није лако повећати као што је лако набавити респираторе. Плус, ковид болеснике није могуће просто додати у било који слободан кревет у било коју слободну болницу. Мора да постоје одвојене установе само за њих, са својим посебним ограниченим капацитетима који морају да се унапред испланирају. Није ствар да не могу да додају, већ да не могу лако и брзо да обезбеде додатне капацитете .
 10. Слажем се. Не вреди. У Србији свакако сви знају најбоље о свему. То нам је традиција.
 11. У праву си. Умрло је више. Од короне само. А да не помињемо оне који су умрли зато што нису могли да дођу до лекара и места у болници зато што су капацитети попуњени оболелима од ковида. Пзнајем доста здравствених радника, и оних који раде у ковиду тако да сам чуо доста хорор прича. У Србији не да се не диже халабука, него чак обрнуто, многе се ствари гурају под тепих.
 12. Како је говорио блаженопочивши Лазар Абашидзе, паметан човек прво извуче себе из јаме па онда баца уже другоме, јер ако се пење вукући другог на леђима неће изаћи ни један ни други. Боље је питање шта радимо на сопственом спасењу.
 13. Дефицитаран лек у Србији. Вероватно фали атест.
 14. Видиш да те тролује. А ти к'о млад мајмун... Сад ћете вас двојица да загушите тему бесциљном расправом док је не закључају.
 15. Волим људе али не знам шта ћу с њима, што рече Меша Селимовић.
 16. Зар нисам ја и рекао да ти не требају деца за спасење. Мада ми јесте скроз безвезе кривити родитеље за срања у животу . Ужасавајуће. Зато већина људи избегава и да помиње смрт а камоли да размишља о томе. Не зна ни најпростији вирус, нити зна за патњу. У ствари једва се може сматрати живим бићем, па се опет на свој начин бори да постоји.
 17. Човек је део природе, материјалног. А циљ свега материјалног и живог од прве ћелије па до сада је борба за живот, за постојањем. Глад за животом и непрестано и бежање од смрти. Оно што називаш канцерогеним нагоном је узалудни покушај пале природе да победи смрт, начин да се задобије вечни живот који јој је намењен али без Бога. Али ипак, парадоксално, начин који је Бог, у Својој икономији, благословио. Бар док не дође Помазаник и коначно однесе победу над смрћу. И као што рече Господ „Не мислите да сам дошао да укинем Закон или Пророке: нисам дошао да укинем него да испуним“, не укида ни ову заповест. Само јој даје нови смисао. И даје нам пут којим се заиста побеђује смрт. Зато и каже "ко може", а не "морате" јер не спасава сам по себи ни целибат ни кућа пуна деце. Само нам, као и свети Павле указује на лакши начин корачања тим путем. Али не дерогира , већ благослови и освећује и један и други начин . Зато би закључак пре био: А анти наталисти су скроз друга прича. Разлика у односу на хришћански целибат је као небо и земља. Они потпуно одричу могућност победе над смрћу и беже од било какве борбе и подвига. И правдају своју лењост и малодушност тобожњом бригом о будућности свих новорођених на свету. Као слуга из приче о талантима кад каже: "господару, знао сам да си тврд човек, жањеш где ниси посејао, и скупљаш где ниси вејао; побојах се, одох и сакрих твој талант у земљу; види, имаш своје".
 18. Бог обасјава љубављу и добре и зле и анђеле и демоне. Љубави може да недостаје само ако је ми немамо у себи.
 19. Рече форумски експерт за цео женски род. Шта друго рећи, него...
 20. То је оно што је Василије називао инцелима. У суштини један облик нарцисоидног поремећаја личности. Има тога и код жена, ниј ограничено само на мушкарце.
×
×
 • Креирај ново...