Jump to content

Проблеми у браку када је једна особа верујућа а друга није

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Juanito рече

Шта ако је ћерка просечног србенде?

CigaNJska posla se ne odnose samo na Rome, primenljivo je i na Srbe. Svadbe su zaista užasne svetkovine.

пре 3 минута, Juanito рече

Шта ако је америчка црнкиња која се извукла уз гета

Ništa, super za nju ako se izvukla iz geta, izgubila kontakt sa komšijama i asimilovala u belačke standarde :ani_biggrin:

пре 4 минута, Juanito рече

Шта ако је Колумбијка чија је фамилија била у нарко-картелима?

BILA? Iz toga se izlazi samo smrću. Dakle, ako su joj svi pomrli što su imali veze sa narko kartelima, ok, ali ako joj je familija u tim poslovima, šta će ti to u životu? Pusti sad tu širokoumnost, koji će ti narko dileri u okruženju, mani se toga. Šta će ti kriminalci u životu, samo muka, robija i strah za život. Nema para koje mogu miran san da kupe.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Pa kakva je to hrvatica koja je istetovira 4 s sa kokardom?Nema je više onda.:smeh1:

Znači bio bi sa ženom hrvatskog porekla, koja bi se toga odrekla i asimilovala se u Srpkinju?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Znači bio bi sa ženom hrvatskog porekla, koja bi se toga odrekla i asimilovala se u Srpkinju?

Pa većina hrvata su etnički Srbi koji su primili katolicizam.Barem 70 % savremenih.Ti su upravo bili i najgore i najveće ustaše.

Ma zezam se.Ne bi.Ni jednoj varijanti.Nema te sile.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Жена: "Волим га, али је вера између нас!"

Пријатељица: "Моли се по цео дан, неће секс?"

Жена: "Ма не, нашао је љубавницу која се зове Вера."

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Жена: "Волим га, али је вера између нас!"

Пријатељица: "Моли се по цео дан, неће секс?"

Жена: "Ма не, нашао је љубавницу која се зове Вера."

Она: Волим те!

Он: Ја тебе не волим!

Она: :( 

Он: Ја те обожавам!!!

Она: :) 

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Natasa. рече

BILA? Iz toga se izlazi samo smrću. Dakle, ako su joj svi pomrli što su imali veze sa narko kartelima, ok, ali ako joj je familija u tim poslovima, šta će ti to u životu? Pusti sad tu širokoumnost, koji će ti narko dileri u okruženju, mani se toga. Šta će ti kriminalci u životu, samo muka, robija i strah za život. Nema para koje mogu miran san da kupe.

Као и са циганским свадбама, то долази у пакету са једним специфичним и ружним начином размишљања и понашања који не умире кад убију члана породице који је био "у послу". Питање је зашто не треба бидем са женом којој је фамилија таква, а она није?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Питање је зашто не треба бидем са женом којој је фамилија таква, а она није?

Ne kažem da ne treba, ali uvek imaj na umu da ćeš morati da ih gledaš. Ljudi kad se venčavaju gledaju samo u osobu za koju se venčavaju, podcenjujući iritantnost okolnih stvari i ljudi. Vazda naivno misle kako to nije bitno jer nisu u braku sa okolinom nego sa tom osobom, a ta osoba je produkt te okoline. Takođe ćeš hteo ne hteo morati da gledaš tu familiju i nervirala bi te ako su suprotnih shvatanja od tvojih. Dakle, ne govorim o različitostima, već suprotnostima tipa Moja grčka mrsna pravoslavna svadba...pa ne bih mogla da trpim onu cigansku gungulu, get the f*ck out of my house! Vas dvoje ste sad daleko od tvojih i njenih, ali većina parova mora da gleda porodicu supružnika na okupljanjima, a to može da bude jako iritantno.

Подели на овим сајтовима

Ja sam s donjeg Dorćola, baš sam na razne ljude iz raznih miljea nailazila odrastajući.

Elem, znam Rome nasilne kriminalce i narkomane koji su svake nedelje padali za neku oružanu pljačku ili razbojništvo, a znam ih koji su bili vukovci u školi i posle gimnaziji i učestvovali u radu sekcija i pisali poeziju.

I znam jednu devojku koja se udala za Roma, lepog, pametnog, obrazovanog dečka. I najveći problem bila im je osuda okoline, posebno njene familije. Zato su se odselili, sada fino žive u Rimu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Elem, znam Rome nasilne kriminalce i narkomane koji su svake nedelje padali za neku oružanu pljačku ili razbojništvo, a znam ih koji su bili vukovci u školi i posle gimnaziji i učestvovali u radu sekcija i pisali poeziju.

I ja sam predavala Romima i sretala ih razne, od musavih klinaca koji su krali, onih čistih koji nisu učili, onih koji celu godinu provedu u Nemačkoj i dođu po dvojke na kraju godine (čuvena ciganjska fora) i jedan jedini koji je bio odličan đak. Žao mi je dečka ako bude trpeo diskriminaciju jer je izuzetno lep, vredan i pametan.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Paradoksologija рече

Zato su se odselili, sada fino žive u Rimu.

O ovome sam pisala kako je Balkan lonac predrasuda, a naši ljudi sasvim lepo žive zajedno na zapadu. Tamo nemaju pritisak ove malograđanštine.

Подели на овим сајтовима

@Natasa.

Све је то релативно. За некога сам ја "циганин" кога не могу да гледају јер волим кафану и доносим са собом разне српске навике. Моји родитељи су за ове западњаке сигурно "тешка циганија". Нису људи црно-бели. А наша је дужност да заштитимо брачног друга од лоших ствари из наших породица. 

Разумем ако си из неке аристократске или генералске градске породице и никад ниси видела "циганију". Ја сам полу-сељачко дете и целог живота сам био окружен људима слабијег образовања и "цигањске културе". Сад је супротно,већина око мене су образовани и иду да слушају концете класичне музике. Могу мислити шта мисле о мени кад им кажем да ја то не слушам, осим Моцарта и још пар ликова из те епохе. И не једем те њихове сушије, него пијаног шарана. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Muramasa рече

Ja nemam veru, nego peđanski antiteizam. To je nepromenljivo.

A šta ako te napusti peđanska blagodat?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Juanito рече

@Natasa.

А наша је дужност да заштитимо брачног друга од лоших ствари из наших породица. 

Ovo je apsolutno tačno, ali kad je neko naporan i ne razume ništa, onda možeš samo da ili pobegneš ili kuliraš ako si za to sposoban. Ali da, bračnog druga treba zaštititi.

Kako nisam videla Ciganiju, pa ja sam sa Karaburme :smeh1:, da sam aristokratija verovatno bih bila neka mnogo liberalna i branila ljudska praaavaaa i bila politički korektna do mere fašizma...N is a dirty word fazon :0205_whistling:.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Nije to Svjati Duh, pa da napusti. Peđansku blagodat generiše svaki nosilac ponaosob.

A šta ako se istrošiš za par godina i generator antiteističke blagodati oslabi a na krivinu te sačeka neka prepodobna i slatka sa maramčetom,sva suprugičasta i zatrepće s okice a ti bez zaštite blagodati?:D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...