Jump to content

Помозимо опстанак и развој највећег православног сајта у Србији - Поуке.орг

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 часа, Juanito рече

А шта се сад тачно десило?

И да ли је направило додатне трошкове не рачунајући Микориста који би требало да добије целу једну плату?

Хоћемо да купимо про налог на дропбоксу, да бисмо ту радили цео бекап за све наше сајтове. То кошта око 100 е годишње, што реално није много.

А десило се свашта. Једноставно, спуцо се сервер, бекап није одрадио ствар како треба, тако да су нам остале две крхотине које је Мирослав састављао два дана уз непрестано звоцање о. Ивана што није уопште лако :)

Тај посао, који је одрадио Мирослав нису могли да ураде ни људи са Hetznera што је велики плус за Мирослава који би због тога заиста требао да добије од свих нас једну пристјну плату, јер да није било њега данас не бисмо имали сајт.

Тренутно је сајт подигнут на најновијој верзији, све је заштићено на најбољи начин и радимо бекап, али је потребно да ипак купимо дропбокс про од 1 терабајт.

Иначе, база поука је преко 50 гб... дакле, огроман сајт...

Ово је нешто најосновније што можемо да вам кажемо, те вас молимо да и даље подржавате сајт Поуке, јер сви знамо која би се празнина осетила на интернет небу да нема Поука.

Хвала свима који редовно помажу и којима је стало до читаве ове приче

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

А шта се сад тачно десило?

И да ли је направило додатне трошкове не рачунајући Микориста који би требало да добије целу једну плату?

нем' појма хуанито, ја сам само утеривачица дугова 12:smeha:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Поуке.орг инфо рече

Хоћемо да купимо про налог на дропбоксу, да бисмо ту радили цео бекап за све наше сајтове. То кошта око 100 е годишње, што реално није много.

А десило се свашта. Једноставно, спуцо се сервер, бекап није одрадио ствар како треба, тако да су нам остале две крхотине које је Мирослав састављао два дана уз непрестано звоцање о. Ивана што није уопште лако :)

Тај посао, који је одрадио Мирослав нису могли да ураде ни људи са Hetznera што је велики плус за Мирослава који би због тога заиста требао да добије од свих нас једну пристјну плату, јер да није било њега данас не бисмо имали сајт.

Тренутно је сајт подигнут на најновијој верзији, све је заштићено на најбољи начин и радимо бекап, али је потребно да ипак купимо дропбокс про од 1 терабајт.

Иначе, база поука је преко 50 гб... дакле, огроман сајт...

Ово је нешто најосновније што можемо да вам кажемо, те вас молимо да и даље подржавате сајт Поуке, јер сви знамо која би се празнина осетила на интернет небу да нема Поука.

Хвала свима који редовно помажу и којима је стало до читаве ове приче

NEmoj me shvatite pogresno, ali sto SPC ne da kintu? Izmisionarili ste pravoslavlje za ovih 10-ak godina bolje nego SPC za poslednjih 50... redno bi bilo da otkrše neko parcence iy kase i dobace na ovamo... verovatno ne bi ni osetili tu sumu koja vama treba na godisnjem nivou.

Nisam zlonameran, ozbiljno pitam.

Zidaju se crkve, trosi na sve strane (ukradu im milion evra oni i ne primete) a mi ovde godinama "saljemo SMS-ove" da odrzimo najveci pravoslavni sajt (ili najveci hriscanski?)

Da ne bude da samo mracim, jel moze elektronski da se nekako uplati? PAYPAL ili tako nesto?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, cloudking рече

NEmoj me shvatite pogresno, ali sto SPC ne da kintu? Izmisionarili ste pravoslavlje za ovih 10-ak godina bolje nego SPC za poslednjih 50... redno bi bilo da otkrše neko parcence iy kase i dobace na ovamo... verovatno ne bi ni osetili tu sumu koja vama treba na godisnjem nivou.

Zidaju se crkve, trosi na sve strane (ukradu im milion evra oni i ne primete) a mi ovde godinama "saljemo SMS-ove" da odrzimo najveci pravoslavni sajt (ili najveci hriscanski?)

Da ne bude da samo mracim, jel moze elektronski da se nekako uplati? PAYPAL ili tako nesto?

И ако су "Поуке" део мисионарског одељења СПЦ, бојим се да црква никада није озбиљно схватила и имала слух о значају "Поука", тако да је изостала било каква помоћ са њихове стране у том смислу, просто препуштени смо сами себи, труду, довијању и ентузијазму  првенатвено Оца Ивана.

нема потребе за мрачењем ...идемо даље :)

сва упутства о начинима уплата, а у вези помоћи сајту,  налазе се на почетку ове теме.

хвала на помоћи :)

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Гости
1 hour ago, cloudking рече

Може да се уплати на пејпал, имаш на насловној форума са десне стране :)

Иначе, тешко да ће икад некоме Црква да уплати за овакве пројекте. Једноставно, нема се слуха за то и све стоји на ентузијазму људи који раде. Но, то није ништа ново, навикло се. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Имам потребу да подигнем тему....

Након последњег "пада" сајта, мислим да су многи схватили колико воле све што јесте пројекат Поуке (не само овај форум) и колико би био велики губитак готово деценијског рада, архиве и свега што представља и даје наша највећа православна друштвена мрежа. Сада опет све ради и све што се дешавало када смо практично изгубили Поуке се полако заборавља. Кликнемо и ту смо... Ипак, Поуке још увек лебде и нису усидрене.... још увек...

Па ето, ко је вољан и има могућности :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Љубљена браћо и сестре, ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ево нама опет 20.-и у месецу. Не би било лоше да одреагујете свак'  по својим могућностима.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
пре 47 минута, Neven рече

И ја сам послао једну донацију.

Хвала, теби и свима који својим донацијама помажете опстанак Поука.

:)

• Волим 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 5 weeks later...

Racun je ostao isti:

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

FB_IMG_1503566572978.jpg.5228fb861b3ab1b36bcd0740e6c6d3ff.jpg

Кафа је ту, послужите се, за сада није фајронтуша, али биће ако не уплатимо за хостинг :D

Замолила бих све који су при нешто новца и мало добре воље  да помогну својим прилогом, сваки је добродошао.

Хвала 

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...