Jump to content

Зоран Ђуровић - Онан - Онанија

Дејан

Препоручена порука

пре 4 минута, Александар Милојков рече

Е онда се чувај саблазни. Има тамо код Патријарха Павла његов одговор о односу Цркве према људима који промене пол. А о причешћивању англиканац од стране Владике Николаја да и не говорим... Саблазни колико хоћеш :)

И да се скрати пост

Подели на овим сајтовима

Управо сада, nedeljko рече

О чему сад па ти ? 

Мислим, јел си ти сад тумач мисли и дела патријарха Павла?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Дејан рече

И да се скрати пост

Браво! Та му је била најбоља. :)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Александар Милојков рече

Браво! Та му је била најбоља. :)

Замисли радост нас дебелих кад један исписник сматра да пост треба скратити ?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

И да се скрати пост

И ја сам за то да се скрати пост. И то од када сам прочитао и образложење - блаженопочившег патријарха Павла. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Дејан рече

Мислим, јел си ти сад тумач мисли и дела патријарха Павла?

Не тумачим његове мисли него прихватам његова учења.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Вукашин рече

Постоји ли бестрасно онанисање? :smeh1:

Мислим, кад и на молитви демон пуни главу помислима и омета пажњу, убацује слике и помисли, у сну такође, у оваквој ситуацији би му био пенал да се поигра и исмеје.

Не треба ђавола за све кривити, постоји физиолошко објашњење за истечење у сну, као и физиолошко објапњење зашто код испосника оно изостане или код исписница стаје менструални циклус.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, nedeljko рече

И ја сам за то да се скрати пост. И то од када сам прочитао и образложење - блаженопочившег патријарха Павла. 

Новотарцу, издајниче вере, оћеш мижда и нови календар да нам намећеш, оћеш ли ти то и Папу да нам доводиш и да нас покатоличаваш ?

Подели на овим сајтовима

Не тумачим његове мисли него прихватам његова учења.

Треба да их прихваташ али са расуђивањем. Није довољно само рећи - то је рекао Светитељ и зато ја то прихаватан. Ето и о апокатастази је говорио Светитељ, али то ипак не треба прихватити. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Дејан рече

Новотарцу, издајниче вере, оћеш мижда и нови календар да нам намећеш, оћеш ли ти то и Папу да нам доводиш и да нас покатоличаваш ?

Немам ја проблем ни са календаром а ни са Папом. Уопште нисам из филма у којем донедавно главну улогу имао бивши владика Артемије, Бог да му душу прости, и заблудела браћа у Христу коју ви крстисте у  "артемите ".

Подели на овим сајтовима

Немам ја проблем ни са календаром а ни са Папом. Уопште нисам из филма у којем донедавно главну улогу имао бивши владика Артемије, Бог да му душу прости, и заблудела браћа у Христу коју ви крстисте у  "артемите ".

Не верујем ти ништа лукави латину, ту хоћеш место поста да нам намећеш коризму ?

@Александар МилојковМилојков , хајде да се молимо за брата, видиш да га папа и новотарство узело под своје ?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Александар Милојков рече

Није. Барем не постоји нигде писани траг. Црква је касније, преко оригенизма, осудила то учење.

Оне које занима став Светог Григорија поводом тога може прочитати овде.

Врло опрезно тумаче да ли је Светитељ исповедао такво учење, у ствари какво је његово право мишљење било. У суштини, свако ће закључити на свој начин. Мој осећај је да је он то учење у једном тренутку одбацио, ако га је уопште и имао. Бог Свети зна.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Дејан рече

Не верујем ти ништа лукави латину, ту хоћеш место поста да нам намећеш коризму ?

@Александар МилојковМилојков , хајде да се молимо за брата, видиш да га папа и новотарство узело под своје ?

Па кад чита Владику Николаја, који је два доктората стекао код безбожних Латина. ;)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Александар Милојков рече

Па кад чита Владику Николаја, који је два доктората стекао код безбожних Латина. ;)

А наш Ава Ђуровић само један, па им није добар и саблажњава их. :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...