Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Gle, stvar je vrlo prosta, taj ko krene prvi da ubija on je djavoiman, i tu nema sta dalje da se diskutuje.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Нашао се Митрополит да у суштини пропагира тезу о "јединственој аутокефалној украјинској цркви", па је и ова изјава дата само у том контексту. А можда је човек и присиљен да изјави тако нешто.

• Волим 1

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Evo, zayron je upravo jos jednom potvrdio ono sto sam gore rekao o pticama i objektivnosti, a da mozda toga nije ni svestan.

Upravo, on se ovde jasno posluzio ociglednom zamenom teza da bi navodno statistikom pokazao kako grese oni koji govore o nacistima u Ukrajini, i time je lepo pogazio citavu gomilu tvrdo dokumentovanih cinjenica, direktno sa samog terena.

To je ujedno i ta propaganda o kojoj bas on sam prica...

Оби, јел си ти свестан колико је и у самој Руској думи десно (то нацистичко) крило јако?

Мислим не правдам овде Украјинце али се заиста трудим да разумем по ком основу ви толико готивите Русију у целој причи. 

Свака земља има проценат неких неонациста у солидној мери. Од Русије до Шпаније..... и то је велики проблем, ал ја не разумем зашто се то за Русе игнорише а за Европљане не.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ma sta kazes?!

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/26/far-right-europe-election_n_5391873.html?1401104084

jel to ono sto je Dragas pre ne znam kolko najavio da ce biti?

Ne razumes ti nista bato. Ti si izgubljen u nekim pojmovima i definicijama.

• Волим 1

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Фора је у томе да оно што ми овде зовемо нацистима у Украјни или у Европи у Србији се зову - Радикали и Двери. 

То јест партије које су окарактерисане као тешка десница. 

Само не видим, шта је ту драгаш значајно пророковао? 

Исто као што ће радикали да уђу у европски парламент када ми уђемо у европску унију. (ако уђемо)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Aj nemoj offtopikovati i spamovati bar u ovoj temi.

Ustvari, sta cu se zamlacivati sa vama, imam pametnija posla, a to je da spavam, papa, laku noc.

Подели на овим сајтовима

Фора је у томе да оно што ми овде зовемо нацистима у Украјни или у Европи у Србији се зову - Радикали и Двери. 

То јест партије које су окарактерисане као тешка десница. 

Бранко Радун: Пољска улога у „неоконзервативној револуцији“

Подели на овим сајтовима

Митрополит Софроније је заговорник аутокефалије УПЦ. 

Ово су његове речи: "Украинской церковью будет руководить украинец".

"Украјинском црквом треба да управља украјинац"

"Я люблю тех, кто любит Украину, – сказал владыка Софроний. – Свою позицию не скрываю ни от кого. Слава Богу, 20 лет уже стоит независимая Украина. Значит, должна быть и украинская независимая Церковь. Ничего злого в этом нет и вешать ярлык националистов ни на кого не надо. Любить свою землю должен каждый, и Бог ему поможет".

Ја љубим (волим) оне који љубе (воле) Украјину. Своју позицију не скривам ни од кога. Слава Богу већ 20 година постоји независна Украјина. Значи, дужна је постојати и украјинска независна Црква. Ничега злог у томе нема и качити етикету националиста никоме није неопходно. Свако треба да љуби своју земљу и Бог ће му помоћи.

Он тврди да ће када добију аутокефалију доћи до помирења са рашчињеним Денисенком и другим расколницима (на етнофилетистичкој основи), а да унијати неће моћи да тврде више да су они национална црква.

Иначе и поред својих ставова, он није отишао у раскол и напустио Цркву зарад политичких идеја (које подржава).

Подели на овим сајтовима

Митрополит Софроније је заговорник аутокефалије УПЦ. 

Ово су његове речи: "Украинской церковью будет руководить украинец".

"Украјинском црквом треба да управља украјинац"

"Я люблю тех, кто любит Украину, – сказал владыка Софроний. – Свою позицию не скрываю ни от кого. Слава Богу, 20 лет уже стоит независимая Украина. Значит, должна быть и украинская независимая Церковь. Ничего злого в этом нет и вешать ярлык националистов ни на кого не надо. Любить свою землю должен каждый, и Бог ему поможет".

Ја љубим (волим) оне који љубе (воле) Украјину. Своју позицију не скривам ни од кога. Слава Богу већ 20 година постоји независна Украјина. Значи, дужна је постојати и украјинска независна Црква. Ничега злог у томе нема и качити етикету националиста никоме није неопходно. Свако треба да љуби своју земљу и Бог ће му помоћи.

Он тврди да ће када добију аутокефалију доћи до помирења са рашчињеним Денисенком и другим расколницима (на етнофилетистичкој основи), а да унијати неће моћи да тврде више да су они национална црква.

Иначе и поред својих ставова, он није отишао у раскол и напустио Цркву зарад политичких идеја (које подржава).

On može da bude zagovornik čega hoće, i ćirilometdskih misija na Marsu, zagovaranje bilo čega nije nikakvim grijehom, bitno je da je on kanonski postavljen i pravoplatni (važeći) arhijerarh pravoslavne crkve, nije se progriješio crkvenim kanonima i ne nalazi se izvan nje kao što su neki već vani, već u njoj i predstojateljem je najvećeg pravoslavnog hrama u Ukrajini i najuvaženije čerkaske mitropolitne stolice, katedre odmah poslije kijevske a ne nekakve seoske parohije tamo negdje na zakarpatskoj Ukrajini. A to što ima svoje vidjenje na odredjene stvari i mišljenje o Putinu takodjer ne može biti nekakvim grijehom a ni kanonskim prestupkom.

Подели на овим сајтовима

Aj nemoj offtopikovati i spamovati bar u ovoj temi.

Ovo Zayrone i za tebe vazi.

Подели на овим сајтовима

I na kraju ako kao istinski pravoslavci podržavate nauk o episkopskoj sabornosti i kolegijaliti i ne priznajete nikakve papocentrističke dominantne tendencije u pravoslavlju a to ni carigradske a ni moskovske zašto onda kao ozbiljni pravoslavci tako i ne postupate i ne pridržavate se toga u praksi pa onda ne saslušate sve te visoke klirike s podjednakom pažnjom i dostojnošću koju oni svakako i zaslužuju već ukrajinske metropolite i to što izjavljuju odmah odbacujete kao outsidere kao da nikakvim metropolitima ni arhijerejima pravoslavne Crkve nisu. Zato što nisu pravoslavni ili zato što nisu ruski? Pravoslavni jesu ali ruski ni ne moraju biti, ni patrijarh Irinej nije ruski jer je srpski pa je opet pravoslavan kao i vi svi Srbi uostalom. Po čemu bi to ruski arhijereji trebali bit više u pravu i pravoslavniji od svih ostalih? Recite neki razuman teloški ili kanonski razlog i obrazloženje. Ili samo zato što su se rodili kao Rusi?

Подели на овим сајтовима

Problem je Milosavljevicu u tvojoj neiskrenosti i ljubljenju lazi. Nigde sa tim neces stici u zivotu pa ni u raspravi na forumu. Samo istina i nepokolebljiva borba za nju a sve ostalo pre ili kasnije zavrsi na smetlustu ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Руска агресија (доста слична агресијама нацистичке Немачке тридесетих и четрдесетих) на суверену и слободну Украјину траје и траје...   :(

А њихова пропагандна машинерија са експозитуром у виду разноразних ботина би хтела да нас убеди да је управо супротно.

Комедија :)

Подели на овим сајтовима

On može da bude zagovornik čega hoće, i ćirilometdskih misija na Marsu, zagovaranje bilo čega nije nikakvim grijehom, bitno je da je on kanonski postavljen i pravoplatni (važeći) arhijerarh pravoslavne crkve, nije se progriješio crkvenim kanonima i ne nalazi se izvan nje kao što su neki već vani, već u njoj i predstojateljem je najvećeg pravoslavnog hrama u Ukrajini i najuvaženije čerkaske mitropolitne stolice, katedre odmah poslije kijevske a ne nekakve seoske parohije tamo negdje na zakarpatskoj Ukrajini. A to što ima svoje vidjenje na odredjene stvari i mišljenje o Putinu takodjer ne može biti nekakvim grijehom a ni kanonskim prestupkom.

Мало ме чуди овај твој одговор, Јер сам све то и рекао у претходном посту (не толико опширно). А нигде нисам критиковао његов став према Путину. 

Цитирао сам његове речи где помиње да на челу УПЦ мора бити украјинац а тврди да у цркви националност није битна. Посебно зато што је изјављивао да Митрополит Агатангел одески и измаилски не може да буде мјестобљуститељ кијевске митрополије иако је најстарији архијереј (митрополит) по хиротонији. То су његове речи, уз објашњење (од њега) да најстарији треба да врши дужност док се не изабере неко други. Али да то не треба да буде Агатангел, кога сматрају проруски орјентисаним.

Подели на овим сајтовима

Meni ovo izgleda kao jedna velika mržnja prema Pravoslavlju.

Prošlog četvrtka, ,,Херман ван Ромпеј, председник Савета ЕУ, добио је Карлову награду коју од 1950. године додељује немачки град Ахен за достигнућа у уједињавању Европе (званична формулација)... Као сведоке својих заслуга за уједињење Европе, Ромпеј је у Ахен довео премијере Украјине, Молдавије и Грузије. И док одлази, Ромпеј збија фронт против Русије, користећи 1.200 година стару Карлову симболику.''

Rompej%20u%20Ahenu.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...