Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

Pa i ti ako podrzavas da je milosevicev pokusaj ocuvanja Jugoslavije gest diktatora bi trebao isti tretman da zadrzis i za Kijev a ne da budu socijal-demokrate ...

Kontrediktorni ste i vi ...

Пази молим те - "покушај очувања Југославије"... Као да покушаш да "очуваш" брак тако што жену убијеш од батина... :)

Ја никада нисам рекао да подржавам било кога, само кажем да ствари нису "црно-беле" и да се овде пише веома једнострано. Што ме у суштини баш брига, али не приличи хришћанима.

У принципу подржавам право људи да се определе и одвоје од државе која им се не свиђа, посебно ако је насилна. Мада се овде наравно не ради о томе. Они се не одвајају од Украјине зато што им се у њој "крше људска права" па желе да направе боље и слободније друштво, него се товариш Путин игра људским животима зарад пад квадратних километара територије. Тако да не подржавам никога, само нека се лудило и страдање прекине. Ако `оће да живе у Русији, нека живе у Русији. Њихов проблем.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У принципу подржавам право људи да се определе и одвоје од државе која им се не свиђа, посебно ако је насилна. Мада се овде наравно не ради о томе. Они се не одвајају од Украјине зато што им се у њој "крше људска права" па желе да направе боље и слободније друштво, него се товариш Путин игра људским животима зарад пад квадратних километара територије. Тако да не подржавам никога, само нека се лудило и страдање прекине. Ако `оће да живе у Русији, нека живе у Русији. Њихов проблем.

A jel?

A Srbi iz RSK su hteli da im budu oduzete prava ustavom zagarantovana pa su se neki posle bunili bez razloga ? Isto kao sto su "socijal-demokrate" zapoceli sa zabranom ruskog jezika? A ovo inace nije nasilno po tebi?

A kriv tovaris Putin? 

Polako Zvone tebra, necemo da se fintiramo ...

Mora se voditi racuna o hronologiji malo .-..

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

A jel?

A Srbi iz RSK su hteli da im budu oduzete prava ustavom zagarantovana pa su se neki posle bunili bez razloga ? Isto kao sto su "socijal-demokrate" zapoceli sa zabranom ruskog jezika?

A kriv tovaris Putin? 

Polako Zvone tebra, necemo da se fintiramo ...

Mora se voditi racuna o hronologiji malo .-..

Као што сам рекао - генерално подржавам право људи да се одвоје од државе која им ускраћује права. Само што су све ове ситуације мало другачије. Ни једна није црно-бела.

Није Украјина "забранила" нити један језик, можеш да причаш који год `оћеш језик тамо. Опет класична пропаганда и double-talk... Кажем - не приличи хришћанима. "Не сведочи лажно".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

ne nazire se kraj. Uglavnom Ukrajina nema buducnost u ovim granicama to je jasno...zapad zemlje patoloski mrzi Ruse i Rusiju dok su istok uglavnom etnicki Rusi koji nece Ukrajinu ni kakvom smislu samo je pitanje koliko ce ovo trajati.

Подели на овим сајтовима

Није Украјина "забранила" нити један језик, можеш да причаш који год `оћеш језик тамо. Опет класична пропаганда и double-talk... Кажем - не приличи хришћанима. "Не сведочи лажно".

A hrvatska nije ili jeste od srba napravila nacionalnu manjinu od konstitutivnog naroda?

I da li je "socijal-demokratija" u Ukrajini doivedena na izborima ili naonacistickim demonstracijama Desnog Sektora?

Подели на овим сајтовима

A hrvatska nije ili jeste od srba napravila nacionalnu manjinu od konstitutivnog naroda?

То "националне мањине" и "конститутивни народи" су само фразе које не значе ништа. Мени не треба да будем "конститутиван народ" него да ме оставе на миру и да могу да гледам своја посла. Што мањи порези, што мање регулација и ограничења итд. Срби су могли у Хрватској да живе као сав нормалан свет да их Милошевић није потпаљивао да се "одцепљују" па после оставио на цедилу као највећа п.... Што је и био.

I da li je "socijal-demokratija" u Ukrajini doivedena na izborima ili naonacistickim demonstracijama Desnog Sektora?

Украјина је једна нормална демократска земља, екстремних група и будала има свуда и долазе до изражаја у екстремним ситуацијама.

То су све неке нормалне и очигледне ствари, не знам зашто је уопште потребно објашњавати.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То "националне мањине" и "конститутивни народи" су само фразе које не значе ништа. 

Pa ako ne znaci nista zasto je hrvatska to promenila?

Stvar je u tome sto je tada izvrseno nasiolje nad Srbima ali posto ti neces da opravdas nasilje pokusavas da ga preformulises da ne  bude nasilje , pa kaso nije to vazxno ....

Nasilje je to bilo itekako...

I kao sto si rekao ranije narod ima pravo da se buni protiv nasilne drzave i Srbi su to uradili ... 

Isto kao Ukrajinci na istoku ....

Подели на овим сајтовима

У принципу подржавам право људи да се определе и одвоје од државе која им се не свиђа, посебно ако је насилна.

Da li je ovo nasilje po tebi koje opravdava pobunu i odvajanje od Ukrajine?

Украјинска војска гранатирала дечију болницу

http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Ukrajinska-vojska-granatirala-deciju-bolnicu.sr.html

Ili je ovo Putinovo maslo?

Подели на овим сајтовима

Који су то "људи"? Екстремиста свакако има на обе стране, али то не значи да су сви такви.

Naravno da nisu svi. Nacisticka je ta nova nazovivlast, i svi oni (prilicno brojni) koji je podrzavaju i izvrsavaju njezine anticovecne hirove.

Svi oni koji su protiv takve vlasti su joj otkazali poslusnost, ili su na putu da to ucine...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Naravno da nisu svi. Nacisticka je ta nova nazovivlast, i svi oni (prilicno brojni) koji je podrzavaju i izvrsavaju njezine anticovecne hirove.

Svi oni koji su protiv takve vlasti su joj otkazali poslusnost, ili su na putu da to ucine...

Која је то власт нацистичка? Ја видим демократску власт као у већини других држава.

Колико видим народ је гласао за Порошенка огромном већином. Што у суштини значи да су про-руске политичке опције потпуно изгубиле подршку. Чак и на истоку Украјине, осим у оних пар области где побуњеници нису дозволили гласање.

Да ли сте стварно поново дозволили да вам нечија јефтина пропаганда потпуно изврне слику света? И то о нечему што нас се у суштини уопште не тиче... Људи моји...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Која је то власт нацистичка? Ја видим демократску власт као у већини других држава.

Колико видим народ је гласао за Порошенка огромном већином. Што у суштини значи да су про-руске политичке опције потпуно изгубиле подршку. Чак и на истоку Украјине, осим у оних пар области где побуњеници нису дозволили гласање.

Да ли сте стварно поново дозволили да вам нечија јефтина пропаганда потпуно изврне слику света? И то о нечему што нас се у суштини уопште не тиче... Људи моји...

Ne znam sta bi ti rek`o. Zanimljivo je da nisi nimalo pratio samo glasanje, gde je vise puta menjan podatak o izlaznosti, gde su slikane brojne kutije sa listicima slozenim kao da nisu ni raspakovani a kamoli korisceni za glasanje, itd, itd.

To je bilo glasanje kao nekad kod Milosevica - na sve lici, samo na normalno glasanje ne.

...

Ne, nisam dozvolio da mi bilo cija propaganda izmeni sliku sveta, naprotiv bas, ali ti kanda jesi pomalo... :)))

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@Bilbija, Milosavljevic

Ne pocinjite opet...

Подели на овим сајтовима

Не знам бро, мени све ово делује толико наивно и провидно да не видим шта уопште треба коментарисати. Убацили нераспаковане листиће у гласачке кутије... Па онда нису нацисти него кретени. :)

Ситуација је таква да се нажалост народ у Украјини поделио по племенским границама. Русија то искористила да приграби шта јој је требало. Руси на истоку Украјине да покушају и они да се "одцепе". Украјинска власт, као и свака власт, покушава да сачува "суверенитет и интегритет" грубом силом. Лудаци и дебили са свих страна коначно добили прилику да буду главни... А обични, нормални људи страдају ни криви ни дужни. И то је то.

Све остало су празне приче... Није то сукоб "нациста" и "антифашиста" - мада се та варијанта вероватно добро продаје у Русији где многи изгледа још живе у 1950-тим.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...