Jump to content

Грађански рат у Украјини

Препоручена порука

И једно и друго је пропаганда. Нит су Руси "терористи", нит је украјинска влада "хунта".

pa propagandi i jeste cilj da izgleda istinita i autentična i što je neraspoznatljivija od istine tim je to uspješnija,

to joj je ustvari i glavni cilj, zamjeniti istinu nečim drugim a služe se njom sve strane u sukobu još od 1ww i 2ww.

Подели на овим сајтовима

И једно и друго је пропаганда. Нит су Руси "терористи", нит је украјинска влада "хунта".

A evo i kako. Kad vam neko bude objašnjavao kako su u Ukrajini u moći sami extremni desničari i ultranacionalisti pokažite mu ove grafikone. Zanimljivo da najviše o tom tako pišu medija baš tih zemalja sa ovih dole grafikona: Francuske, Danske i Austrije. :D

uiszkqkdvwlaqato2pwd.jpg

Подели на овим сајтовима

Evo, zayron je upravo jos jednom potvrdio ono sto sam gore rekao o pticama i objektivnosti, a da mozda toga nije ni svestan.

Upravo, on se ovde jasno posluzio ociglednom zamenom teza da bi navodno statistikom pokazao kako grese oni koji govore o nacistima u Ukrajini, i time je lepo pogazio citavu gomilu tvrdo dokumentovanih cinjenica, direktno sa samog terena.

To je ujedno i ta propaganda o kojoj bas on sam prica...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Evo, zayron je upravo jos jednom potvrdio ono sto sam gore rekao o pticama i objektivnosti, a da mozda toga nije ni svesan.

Upravo, on se ovde jasno posluzio ociglednom zamenom teza da bi navodno statistikom pokazao kako grese oni koji govore o nacistima u Ukrajini, i time lepo pogazio citavu gomilu tvrdo dokumentovanih cinjenica, direktno sa samog terena.

To je ujedno i ta propaganda o kojoj bas on sam prica...

Taj treći kako bi bio objektivan imao bi biti istovremeno i nepristran što se za većinu učesnika ove rasprave ovdje na Forumu baš ne može tako odmah reći da su baš nepristrani, možda samo Grizzly Adams i još par koliko sam to stigao vidjet do sada su pokazali nekakvu bar dobru volju za tim da budu nepristrani, ostali samo ponavljaju propagandne pamflete i postavljaju pažljivo naaranžirana i izabrana videa i članke  Možda je to treba tim što imate sasvim zavrnut ventil pristupu k drugačijim i različitim  informacijam jer prema onom što se vidi da je ovdje postavljano to ozgleda baš tako: silno jednostrano i opterećeno propagandom samo jedne strane u konfliktu. Sad je samo pitanje kako je neko drugi u stanju doći do njih a ovdje se takve informacije ne prezentuju po pravilu nikad a to ni tada kad su na 100% provjerene, istinite i autentične. To znači da nekome/nekima odgovara jedino baš takva crno-bijela slika svega toga i da to radi/rade namjerno.

Подели на овим сајтовима

I ti se Zayrone stari upeco na trip da ako 1% ili 10% od zlikovaca nisu zlikovci, da su to 100% dobri ljudi isti kao i oni sto su napadnuti i svakodnevno ubijani, e moj Zayrone na niske si grane spao kad te i pocetnicki dezinformanti wannabe hipnotizeri mogu obrlatiti.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Taj treći kako bi bio objektivan imao bi biti istovremeno i nepristran što se za većinu učesnika ove rasprave ovdje na Forumu baš ne može tako odmah reći da su baš nepristrani, možda samo Grizzly Adams i još par koliko sam to stigao vidjet do sada su pokazali nekakvu bar dobru volju za tim da budu nepristrani, ostali samo ponavljaju propagandne pamflete i postavljaju pažljivo naaranžirana i izabrana videa i članke  Možda je to treba tim što imate sasvim zavrnut ventil pristupu k drugačijim i različitim  informacijam jer prema onom što se vidi da je ovdje postavljano to ozgleda baš tako: silno jednostrano i opterećeno propagandom samo jedne strane u konfliktu. Sad je samo pitanje kako je neko drugi u stanju doći do njih a ovdje se takve informacije ne prezentuju po pravilu nikad a to ni tada kad su na 100% provjerene, istinite i autentične. To znači da nekome/nekima odgovara jedino baš takva crno-bijela slika svega toga i da to radi/rade namjerno.

Stvar je tu vrlo prosta - tema je sasvim otvorena, nikom nije zabranjeno da postavi bilo kakvu vest, ako ona ima jasno naveden izvor. Izvoli i postavi ono sto mislis da je objektivnije i tacnije, pa da pricamo o tome...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Hoćete da vidite ta bih ja postavio, recimo kad bih htio biti neprsitran i objektivan i to na pravoslavnom vjerskom Forumu kao što su Pouke, postavim vam to samo ako mi obećate da me nećete zbog tog banovati jer bi to na kraju ispalo vrlo apsurdno, ako to postavim vidjećete zašto. Ne radi se o nikakvoj propagandi a ni podmetačini već o vrlo ozbiljnoj stvari za koju bi ovaj Forum kao pravoslavni trebao svakako znati akoliko sam stigao vidjeti izgleda da ne zna. Radi se o prioritetno pravoslavnoj stvari tj. zaležitosti.

Подели на овим сајтовима

Ajde postavi jer nam je Istina jedina bitna.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Stvar je tu vrlo prosta - tema je sasvim otvorena, nikom nije zabranjeno da postavi bilo kakvu vest, ako ona ima jasno naveden izvor. Izvoli i postavi ono sto mislis da je objektivnije i tacnije, pa da pricamo o tome...

dobro. ako tako mislite i ako ste spremni to vidjet, pripremite se psihički .... pričekajte par minuta

Подели на овим сајтовима

Nisam baš primjetio da se ovdje pojavljuju i informacije kao na primjer što je ova ili slične takve nekakve. Ovo ja nazivam objektivnim izvještavanjem kad smo spremni saslušati obe strane u konfliktu, tim prije ako su obe slovenske i pravoslavne. Nije dakle sad toliko ni važno mišljenje ovog ili onog, patrijarha ruskog ili metropolita čerkaskog ili nekog trećeg, ovo sad više nije toliko sad ni aktuelno, stara informacija, već je važna ta hrišćanska otvorenost i volja k isti i princip kako treba dati objema stranama jednak prostor za ono što imaju da kažu kako bi to bilo što manje a ne što više pristrano i jednostrano. Ovdje nisam primjetio baš veliku otvorenost i prijemčivost za obe strane podjednako. Čini meč se da je forisrana samo jedna strana konflikta a druga kao da ne postoji osim u interpretacije te prve strane.

Pravoslavni metropolit UPC MP nazvao Putina banditom.
Metropolit Čerkaski i Kanevski Ukrajinske Pravoslavne Crkve Moskovskog Patrijarhata Sofronije (Dmitruk) izjavio je za štampu: "Stidim se zbog vas, Valentina Matvijenko (predsjednica Savjeta Ruske Federacije), kako ste mogla tako podlo postupiti prema svom narodu, pozivajući tog bandita Putina (njega se ni ne može drugačije nazvati) da pošalje ovdje, na naše zemljake vojsku. Htio bih pogledat u oči ministra kulture Rusije Vladimira Medinskog iz Smeli (grad u čerkaskoj oblasti). Kakva je u njega kultura? Da li on zna povijest, da li zna za stradanja Ukrajinaca? Komu vi služite? Ako ste tako pametni i vaš mozak radi više od četiri posto shvatit ćete to. Ispravite svoje strašne zablude i prestupke protiv svojeg naroda jer Bog vam to neće oprostiti.
Objavljeno 21.3.2014. na You Tube.
Митрополит Черкасский и Каневский УПЦ МП Софроний (Дмитрук) 19.03.2014 г. публично заявил: «Мне стыдно за вас, Валентина Матвиенко, как же смогли так подло поступить по отношению к своему народу, призывая того бандита Путина (его нельзя иначе назвать) посылать сюда, на ваших земляков, войска? Я хотел бы посмотреть в глаза министра культуры России Владимира Мединского из Смелы (город в Черкасской области - ред.). Какая у него культура? Или он знает историю, знает о страданиях украинцев? Кому вы служите? Если вы такие умные и ваш мозг работает больше чем на четыре процента, то опомнитесь. Исправьте свои страшные и преступные ошибки против своего народа, потому что Бог вам этого не простит!».

http://www.liveinternet.ru/users/paul_v_lashkevich/post319286314/

Imam još linkova i ruske članke na to i na drugim jezicima i to sa hrišćanskih

tj. vjerskih online novina, na primjer poljskih pa ako je potrebno dodam i njih.

Подели на овим сајтовима

Dobro, pa sto taj pravoslavni mitropolit UPC MP nije zaustavio ubistva nad neduznim ljudima, nego je Putin morao da odradi taj prljav poso?

Steta je samo sto se povukao pa dopustio da djavoimani i dalje ubijaju.

Подели на овим сајтовима

Ovdje nisam primjetio baš veliku otvorenost i prijemčivost za obe strane podjednako. Čini mi se da je forisrana samo jedna strana konflikta a druga kao da ne postoji osim u interpretacijama te iste prve strane. Takvo izvještavnje onda baš ni ne izgleda tako nepristrano i objektivno a nije baš ni hrišćanski.

Подели на овим сајтовима

Ovdje nisam primjetio baš veliku otvorenost i prijemčivost za obe strane podjednako. Čini mi se da je forisrana samo jedna strana konflikta a druga kao da ne postoji osim u interpretacijama te prve strane. Takvo izvještavnje onda baš ni ne izgleda tako nepristrano i objektivno a nije baš ni hrišćanski.

To mozete da mantrate dok vam se ne raspadne tastatura...

...al nije frka, za 10-15 evra kupite novu na kojoj pise Genius.

E vidis to si dobro primetio, "druga strana kao da ne postoji", a zamisli tek kako ce tek biti kad ta druga strana ne bude postojala za Boga u vecnosti...

Подели на овим сајтовима

Dobro, pa sto taj pravoslavni mitropolit UPC MP nije zaustavio ubistva nad neduznim ljudima, nego je Putin morao da odradi taj prljav poso?

Steta je samo sto se povukao pa dopustio da djavoimani i dalje ubijaju.

Kako sam rekao, ovaj video nisam uopšte postavio da razgovaramo i raspravljamo o sadržaju toga što je rekao mitropolit čerkaski već o načinu kako pristupamo k objema stranama davajući prednost samo jednoj strani a ignorišući drugu. U stvari pitanje je ovo: zašto ovaj video nije bio postavljen tada kad je bio aktuelan, još polovinom marta na ovoj temi pa da vidimo malo i tu drugu stranu bez obzira na to šta si o njoj sami mislimo, da je ok ili upšte nije ok. Ko bi drugi u Srbiji trebao publikovat informacije o reakcijama mitropolita UPC MP i MOSPATA i prezentovat ih uravnoteženim nepristranim a mudrim načinom punim hrišćanskog razumijevanja, ljubavi i smirenoumlja nego ovaj vjerski pravoslavni forum? Ovako postavljanje informacija samo jedne strane i jednog izvora ne svjedoči baš mnogo o našoj dobroj volji za objektivnošću i nepristranošću.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...