Jump to content

Дејан-Марковић

Члан
  • Број садржаја

    1147
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Дејан-Марковић

  1. У сваком случају, ово ће бити први пут у историји да ће "црква" коју су формирали комунисти постати аутокефална, свеједно да ли ће аутокефалију добити од СПЦ или ВП.
  2. Да се подсетимо, како су комунисти формирали "македонску цркву". https://www.scribd.com/document/220886568/Makedonsko-crkveno-pitanje-Djoko-Slijepcevic
  3. Очекујемо да нам помогне неко ко на ХРИСТОВОЈ кули и даље држи црвену комуњарску петокраку, а има један споменик Цару Николају 50км од центра Москве у неком селу.
  4. "Не желим да живот проведем у светлости свећа и мирису тамјана" - другарица Мира Марковић, супруга С. Милошевића
  5. Није проблем што је Вазнесење у куполи. Зашто је уметник морао да копира, ако на пар сати вожње то исто можемо да видимо у Венецији? Ако добро погледаш, Христос и апостоли су до детаља копирани.
  6. У оваквим "пословима" постоји могућност да је Јордовић на неки начин нпр. уценом или претњом био присиљен да превози дрогу.
  7. https://moravainfo.rs/2018/03/svestenik-diler-pred-tuziocem-se-branio-cutanjem/ ČAČAK – Sveštenik Milan Jordović (41) iz Požege branio se ćutanjem tokom saslušanja pred Višim javnim tužiocem u Čačku Ivanom Zarićem, saznaje Morava info. Njemu je odeđen mu je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Podsetimo, prilikom pretresa automobila “folksvagen pasat“ kojim je upravljao Jordović, policija je pronašla 27 kilograma doge skank, upakovane u 27 paketa. Kako Morava info nezvanično saznaje, Jordović je u prvoj izjavi policajcima koji su ga uhapsili rekao da drogu samo prenosi i da se ne bavi njenom prodajom. U društvu sveštenika u automobilu je bio bivši veroučitelj Zoran Marinković (43). Za njega još uvek nije doneto rešenje o pritvoru, pošto su u toku istražne radnje.
  8. Bilo je predvidivo da će tokom vikenda jedna od najudarnijih vesti biti svečano puštanje u rad zadužbine još-malo-pa-hvala-Bogu bivšeg džumhurbaškana Tome Nikolića, kao što je još predvidivije bilo da će se bajčetinska zbitija pre, za vreme i posle osveštavanja Tomine crkve pretvoriti u praznik uzoholjene beznačajnosti, panađurskog kičeraja i pompeznog lupetanja. SPC, na čelu sa patrijarhom Irinejem, poklonjenoj crkvi - kako Bog i zapoveda (da li baš tako zapoveda? ) - u zube nije gledala, ali joj se zato u zube zagledao istraživački novidnžiluk serbski koji je akribijskom kalkulacijom došao do epohalnog saznanja da ktitor Tomislav, ma koliko poslovično bio nestjažateljan i štedljiv, od svojih zvaničnih primanja ni tri tokom radna veka nikako nije mogao uštedeti milion evra na koliko je procenjena zadužbinina vrednost. Bilo je u žutoj (i sve žućoj) štampi i primedbi zadružno-socijalne prirode tipa a da zašto ktitor Tomislav te pare nije uložio u izgradnju montažnih kuća za izbeglice, a ja - uz neizbežno zakeranje da suma ni u tom slučaju ne bi bila manje sumnjiva - sve nešto mislim da Nikolić nije tako postupio čisto da učini izbeglom srpskom narodu, jer pazite , ako bi izbegli narod stekao kuće, onda više ne bi bio dovoljno stradalnički i posledično patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve - koja, bar zvanično, još uvek naučava da je stradanje zbog Hrista, u Hristu i sa Hristom jedini put spasenja - ne bi mogao da održi trogatelnu govoranciju o stradalničkom narodu koji je, slava Bogu, zahvaljujući Tominoj crkvi dobio "novu zvezdu na srpskom duhovnom nebu". Nikolić se pak svojom govorancijom uzdigao do trećeg srpskog duhovnog neba. Davno je on - tako je doslovno rekao - "spoznao da je lako steći ovozemaljska dobra, da ih je lakše izgubiti, i da je sve materijalno isprazno i besmisleno bez duhovnog uzdignuća." No comment! Meni lično je pao kamen sa srca kada sam pročitao da je Nikolić zadužbinu predao na upravu šumadijskoj eparhiji SPC jer sam u jednom trenutku - i to ne sasvim neosnovano - posumnjao da bi crkva lako mogla dobiti upravnika iz redova SNS-a, sličnog onima koji već upravljaju kućnim savetima, ali ktitor očigledno nije hteo da kvari simfoniju države i crkve, mada je na bajčetinskom hepeningu bilo upadljivo neprisustvo najvišeg srpskog državnog bića i visokih državnih dužnosnika. Imao bih još štošta nakititi na temu naše današnje kolumne, ali mi je - da budem iskren - pomalo dosadilo da džaba krečim, pa je privodim kraju konstatacijom da se SPC ktitoru odužila dodeljujući mu orden Svetog Save, što me je navelo na mračnu pomisao da možda nije daleko dan kada će Sveti Sava biti odlikovan ordenom Tome Nikolića. www.danas.rs
  9. можеш и другачије да кажеш....."иако нису крали - КРАЛИ СУ " класичан бољшевизам совјетског типа Ако у сваком бирачком одбору има представника свих странака, исто тако и у централној комисији, како је могуће да неко украде МИЛИОН гласова? Појасни ми ту технику, ако постоји (подразумева се тада свакако, да су присутни представници свих опозиционих странака тешки неспособњаковићи, да не кажем неку тежу реч)
  10. Потенцијално могу да се украду гласови свих уписаних бирача - 6,7 милиона. Е, овако смишљена теорија и посебно ова изјава из штаба Јанковића је класична комуњарско-удбашка метода оптуживања.
  11. Имамо прекид од 1941 па све до сада. Да нам се није догодио комунизам, вероватно би били једна од модерних уређених европских краљевина, попут Данске, Холандије, Белгије и сл. па млади не би бежали одавде. И исто би били Срби, ништа мањи. А Црква=Завјет=род=племе....отприлике тај ниво... http://pescanik.net/od-nacionalizma-do-patriotizma/ Poslednje predavanje Zorana Đinđića, održano studentima banjalučkog univerziteta 21.02.2003
  12. Ништа, супер је за сада. Једино по чему ћемо да личимо на Јевреје, је то што ћемо бити ЗАВЕТНО расејани по целом свету. Углавном у САД и ЕУ.
  13. Смела изјава. Зашто нема? Ако не постанемо модерна нација, држава и друштво - пропаст ће бити веома брза и неминовна.
  14. Прво један монументални споменик жртвама терора комуниста и њихових наследника од 1941-2000. Чуди ме да се "академици" и остали прво тога не досетише. Они би да мало прескоче историју. Побили су преко 150000 људи, укључујући ратове 90-их, које су водиле српске "патриоте".
  15. Ово са Прелетачевићем је одличан маркетиншки потез. Сва пажња је на њему. Данима се не спомињу ни Јанковић ни Јеремић нити остали....потпуно су у медијском ауту, чак и опозиционих медија. Сви причају само о момку шаљивџији, који ће свакако добити 3-5% и то је све. Већина оних који се зезају и који га подржавају преко друштвених мрежа, свакако неће изаћи на изборе...ипак им је то веееелико смарање. Све приче шатро-маркетиншких стручњака и појединих политичара о повећању излазности и значају Прелетачевића за други круг су бесмислице. Када на два-три дана пред изборе слете Мигови из Русије, ко ће сумњати у Вучићевих више од 50% ?
  16. Сценографија студија Балкан Инфо, подсећа на комуњарске УДБАшке просторије за саслушавање.
  17. Када једни о другима износе свакакве гадости, углавном говоре истину. Шатро-српске патриоте. Добро је што су склоњени из "Православља" и цркве. А што се тиче овог интервјуа, ова Глишићева изјава је срамотна: "Владика Хризостом тада води чак и једну малу КАМПАЊУ у црквеним круговима против нас"
  18. Када је последњи пут примењено ово правило?
  19. Епархија Жичка није успела да направи тј. договори монопол на производњу и продају свећа, и то је цела суштина овог проблема. Па зато тамо у великом броју продавница имамо артикал под именом "ВЕРСКЕ СВЕЋЕ". Па се поједини свештеници сналазе како знају и умеју.
×
×
  • Креирај ново...