Jump to content

Косово и Метохија данас

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Bokisd

Само тражим решење од онога који хоће свргавање власти. Ја сам учесник 5. октобра и добро знам у каквој сам заблуди био. Дакле решење хоћу да знам, предлоге и решења, а не само да падне неко са власти. У питању је судбина моје породице и зато сам далеко одговорнији од некога који нема ни кучета ни мачета и живи од нерада. Прихватам да грешим и зато хоћу да чујем те одговоре.

• Свиђа ми се 1

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 500
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

- Земље Квинте осудиле су вечерас насиље на северу Косова и позвале косовске власти да се одмах повуку и деескалирају ситуацију.

У заједничком саопштењу САД, Француска, Италија, Немачка и Велика Британија осуђују одлуку приштинских власти да на силу обезбеде приступ општинским зградама на северу Косова, упркос њиховом позиву на уздржаност.

„Позивамо косовске власти да се одмах повуку и деескалирају ситуацију и да блиско сарађују са Еулексом и КФОР-ом. Осуђујемо нападе на Еулекс у Звечану“, додаје се у саопштењу.

Такође, Квинта изражава забринутост због одлуке Србије да подигне степен приправности својих оружаних снага на граници са Косовом и позива све стране на максималну уздржаност, уз избегавање запаљиве реторике.

https://t.co/6gA4Curcxw

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 20:12, Milan Nikolic рече

@Bokisd

Само тражим решење од онога који хоће свргавање власти. Ја сам учесник 5. октобра и добро знам у каквој сам заблуди био. Дакле решење хоћу да знам, предлоге и решења, а не само да падне неко са власти. У питању је судбина моје породице и зато сам далеко одговорнији од некога који нема ни кучета ни мачета и живи од нерада. Прихватам да грешим и зато хоћу да чујем те одговоре.

Expand  

Ма то је, ок, и треба опозиција да даје одговоре, само немој да претвараш дискусије на лични ниво.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 19:40, Milan Nikolic рече

@sampaganini92

Шиптари нас притискају, врше појединачна насиља, али насилни прогон попут Бљеска и погрома 2004. значиће нашу реакцију, војну, моменталну. Знам де се већина сличних теби потенцијално нада да Србија не успе ни у чему, да доживи сваку могућу пропаст, само да бисте рекли као сте одувек били у праву да смо ми Срби народ који не заслужује ништа. То је друга страна медаље аутошовинизма, то је Бокан лепо објаснио. Такви као ти ако би чули да је Србија увела санкције Русији, доживели би радост само због тога што би били у праву за све оно што су слутили.

Србији помоћ од таквих апсолутно није потребна. Зато је већина обичног света, обичног народа и зрелог народа, прозрела и искусила то лудило код појединаца, којих на жалост има пуно по мрежама и у јавности. Србији треба снажна слога и рационалан приступ, математички и мудар приступ савременим изазовима, да заједнички нађемо и подржимо свако решење. Само слога биће пораз врагу, а та слога је српска слога.

Expand  

Lepo ti kaze Boki, malo da prikocis i da se dozoves tog hriscanskog u sebi, ljudi smo nekad ono palo prevlada.. 

Ja se nikad nisam nadao da ce Srbija da dozivi neuspeh jer u istoj zivim. Niti sam tvrdio niti tvrdim da cemo uvesti sankcije Rusiji i to pozdravljam kao sto cu uvek pozdraviti svaki dobar potez vlasti i nemam problem s tim. Ne funkcionisem po sektaskom principu ili si s nama ili protiv nas, naprotiv pohvalim sta je za pohvaliti a ove stvari kao danas kritikujem jer isto zalsuzuju. Bas me briga sto ti mislis da je vucic sa svojim pamistancima i bangladesanima koji masu nasom trobojkom dobra stvar za tvoju porodicu.. Zalim te ali tvoj izbor. 

Problem nastaje kad ti mislis da svako ko kaze predsedniki da je splacina zbog ovog danas mislis da hoce da se bije po ulicama i nasilno rusi vlast. Ja to ne zelim, to je trenurno predsednik Srbije ja zelim da vrsi svoj posao u skladu sa ustavo  i stiti KiM ne zelim da to vrsi neko drugi umesto njega. Predloga ima milion vec deceniju, primera radi Prof. Kovic i pokret sa odbranu KiM imaju gomilu kvalitetnih predloga. 

Oni i mi koji cemo sutra da protestujemk nismo ni protiv drzave ni protiv vlasti nego protiv losih poteza vlasti. Vrsimo pritisak ne rusimo nikoga. Shvati to, niko nije krenuo na tebe i tvoju porodicu mani se te fiksacije jer je patoloska. Saberi se pre nego sto potpuno skrenes. 

Подели на овим сајтовима

@sampaganini92

Мени је и опасно и бесмислено да протестујеш заједно са онима који позивају на мајдам за сутра, а ваљда ниси у том фазону, НАТО и остало. Врло је смутно време дошло, медији су залудели људе, једни вичу издаја, други води нас у рат. Оно што знам, то је да су се милијарде наркодолара слиле код нас да би до такве медијске кампање дошло. Зато из принципа не подржавам ништа што манипулативно преноси и пропагира N1 и остатак компаније, а целокупна опозиција се само на то ослања.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 20:04, Bokisd рече

бре ја када ме неко изнервира на форуму (не само овај) мало станем узмем ваздух и мало смирим живци 0510_music

Expand  

On 26. 5. 2023. at 20:04, Bokisd рече

узмем ваздух

Expand  

= Lozovača rakija 1l | Idea

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 20:25, Bokisd рече

Ма то је, ок, и треба опозиција да даје одговоре, само немој да претвараш дискусије на лични ниво.

Expand  

Ствар је у томе што опозиција не даје никакве одговоре, већ хушка народ на револуцију, злоуботребљавајући оправдано незадовољство и неоправдано незадвољство. Класична револуционарна прича још од Француске револуције. 

Што каже Милан, два пута пролазити кроз пети октобар, нема смисла. Хајде да заменимо лоше (или недовољно добро у датим околностима) са горим, да би нам било боље. Буквално тако. Бесмислица.

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 23:00, Владимир Владимирович Цар1 рече

Минстар са војском у фармерицама се шета и прети како ће да ураде нешто, а сви нам се смеју. 

00 Вучевић.jpg

Expand  

Који се то сви смеју?

Јеси седео са свима?

Подели на овим сајтовима

Вучић:

- Албански режим у Приштини проводи прави терор против нашег народа. И неки се праве невешти, праве се наивни, а уствари њихова је намера - говорим о овима са запада -, њихова је намера да тобож изађу са саопштењем неким против њих, да тиме нас тобож задовоље, а да уствари ми морамо да се помиримо са оним што се назива нова реалност, са оним што се назива нова стварност а која никако не иде српском народу у прилог и која је супротна свим потписаним споразумима, свим међународно јавноправним актима и нормама. Они ће са тим наставити. Отпор српског народа свакако ће бити све снажнији, све јачи, ја се надам мирним и демократским средствима, уколико буду нападнути и на било који други начин, сасвим сам сигуран да ће се Срби бранити. Што се српске Државе тиче, и СНС, мора да буде уз свој народ на КиМ, то је ваша обавеза, то је наша обавеза. Ми не смемо да дозволимо крајину, ми не смемо да дозволимо прогон и протеривање нашег народа никада више.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Београд ће размотрити предлог Српске листе о прекиду дијалога са Приштином

https://sputnikportal.rs/20230527/beograd-ce-razmotriti-predlog-srpske-liste-o-prekidu-pregovora-sa-pristinom-1156301721.html

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 26. 5. 2023. at 20:25, Aleksandar Stojkovic рече

Izdaja na delu.

Expand  

Srbu su kolektivno izdali Kosmet ispirucivsi predsednika Srbije Milosevica a sada bi hteli i Vucica nekako da zajebu pa posle i njega da isporuce Hagu ... Ali Vucic nije budala ...

Подели на овим сајтовима

On 27. 5. 2023. at 16:31, Bilbija рече

Srbu su kolektivno izdali Kosmet ispirucivsi predsednika Srbije Milosevica a sada bi hteli i Vucica nekako da zajebu pa posle i njega da isporuce Hagu ... Ali Vucic nije budala ...

Expand  

И Слободан је умро у затвору.

Пре тога смо се огрешили о краља Александра Обреновића и краљицу Драгу.

Имамо се за шта кајати уместо бунтовати.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

СРПСКИ МАЧ У КАМЕНУ

Камен хитнут увис, у једном тренутку зауставиће се и након тога кренути да пада. То је последица закона гравитације.
Политичке странке и коалиције које силовито и не увек скрупулозно управљају државом, имају сличну судбину, самоуверено лете увис пре него што се суноврате у ништавило.
То је последица закона који управљају друштвеним процесима.
Стиче се утисак да смо јуче видели скуп који је представљао моменат заустављања једног лета у висину који је започео пре десетак година и после кога следи краћи или дужи, али свакако неумитни пад.
Осетило се то по празњикавим паролама, слабо прикривеној несигурности у погледима и неуобичајено тихој, додуше покислој публици, никад тишој  на скуповима тог лидера, те странке и те коалиције.
Скоро да је извесно да ће власт тај скоро извесни пад покушати да одложи или бар успори, нудећи компромисе, пре свега агресорима са Запада али и силама са Истока. Покушаће и са пумпањем атмосфере страха и несигурности, својим омиљеним оружјем, али за камен који се зауставио у лету, гравитација је сила којој не може да се одупре.
То је утисак после јучерашњег скупа.
Данас је нови скуп опозиционо оријентисаних грађана.
Ако киша све не поквари, очекује се још већи број људи него на прошлонедељном окупљању, импозантном по бројности.
Овим данашњим скупом, уз само пар изузетака, настојаће да руководи и да га за себе присвоји тзв. прозападна&проевропска тзв. опозиција. Иста она чији су лидери јуче ишли на срамотно, церемонијално понижавајуће и симболички одвратно поклоњење неком америчком сенатору, а заправо овлашћеном представнику своје централе и свог послодавца.
Ти људи, у претежном броју (уз пар изузетака) прононсирани аутошовинисти, русофоби, еврофанатици и натофили представљају се као субјекти предводници народног протеста, иако их у тој огромној маси патриотски настројених људи, више од три четвртине дубоко презире а додатних десетак посто с муком некако толерише.
Та дубока, структурална антиномија опозиционог протеста за сада није кључни проблем окупљања али ће убрзо постати, ако се број учесника буде повећавао и ако резултати буду почели да пристижу.
Политичким скуповима би требало да управљају они субјекти који бар у претежној мери одражавају, поједностављено гледано, укупне погледе и вредносне ставове учесника.
Трећи субјект тренутне српске политичке једначине, поред владајуће коалиције и прозападне опозиције, је тзв. државотворна опозиција, која је у стању дубоке хибернације а када се и огласи, чини то немушто, конфузно и загрцнуто.
Иако то звучи можда и престрого, они подсећају на неодлучне кукавице које су се саме зафарбале у ћошак свог политичког аматеризма и површности. Принчеви косовскозаветних и громопуцателних саопштења за јавност али и анестезирани лузери промишљеног и активног деловања у политици.
Њихову браћу по јаловости представља већи број врлих, тзв. српских интелектуалаца, досадних продаваца националне магле, софисти са разних подкаста и сујетни, целомудрени препродавци истрошених наратива, "аналитичари" хомеровског замаха и фаустовског карактера.
Док је патриотски оријентисан  народ на улици, скоро цела тзв.патриотска опозиција и многи тзв. патриотски интелектуалци, негде у дубокој позадини, сами за тастатуром, схоластички вуновлачаре о томе колико бриселских споразума може да стане на врх игле и покушавају да намигну сваком страном амбасадору кога сретну.
А народ?
Њега смо видели јуче на "контрамитингу", видећемо га и данас на овом опозиционом који следи.
То су наши људи, наш свет, у основи углавном једноставан и правдољубив, жељан реда и закона, правичности и поштења, поштује своје претке и сопствену крвљу и страдањем обележену борбу за слободом.
Као и свуда у свету, њега чешће заводе и лажу, много ређе су му ослонац, професионални политичари и превртљиви и лажљиви медији.
Они гурају људе једне на друге и хране се антагонизмима и поделама.
Тако је одувек свуда било и биће, то је закон историје и људских заједница.
Мудри су они народи који унутар себе, у вртлозима политичких борби успеју да не дигну руку једни на друге и да кад год и колико год могу сеју семе солидарности а не мржње.
Утопија или не, тако би требало да буде. Политичари и системи се мењају, људи и народи остају.
Да ли треба ићи на данашњи скуп, упркос незгодном раскораку између учесника и организатора?
Свако нека мисли како му савест, укус и инстинкт налажу, али верујем да треба.
Српско друштво се донекле петрификовало а власт постала превише дрчна.
Промене и кретања, динамика и енергија увек су добродошли, уз напомену да никада не смеју ићи у корист окупатора или узурпатора из иностранства, ко год он да је.
Потпуну слогу и јединство српског народа, тешко је нажалост постићи. На нашем разједињавању и братоубилаштву дуго су кроз историју радиле многе велике силе.
Ипак, та идеја слоге и саборности и даље стоји као мач у камену.
И чека руку достојног јунака да га одатле извади и подигне ка небу.

Владан Вукосављевић

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...