Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

Обратите пажњу и запамтите ово што ћу сада касти. Чули сте да је брзина светлости такође ограничење којом се сила гравитације креће. Међутим, то највероватније није тако, него сила гравитације делује тренутно. Гравитација је манифест квантних информација. Извесно си ме видео са закашњењем, али да сам ту где јесам то тренутно осећаш.

По релативитету кажу да би уколико нестане Сунце, ми то видели и осетили тек за око 8 минута. Међутим, гравитацију још увек нико није измерио у том смислу, а ја сматрам да је гравитационо дејство тренутно. Дакле, ако би Сунце одједном нестало, сунчева светлост би још 8 минута светлела за нас, али би наша Планета одмах престала да се креће по орбити око Сунца.

Ако неко смисли како да се експериментом то провери нека ми одмах јави.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 17 минута, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Мени изгледа да и твар памти...

Црњански је говорио да од нашег осмеха зависи зеленило дрвета на Суматри...иначе по њему је и настао тзв. Суматризама...сукоб човека и природе , сукоб цивилазицја и потреба за новим почетком...зато њега није занимала форма, формом само "одева" суштину, изражава је (експресиониста)...а његов футуризам, то је валда Есхатон...мада о њему говири "сидљиво" и на свој, понекд ироничан начин пркосећи злу...

Подели на овим сајтовима

"Nada mnom je nebo, ono ima rumene, blage pruge, te pruge se svake zore vraćaju. One mi se vraćaju, na oblacima, prolazne i blage. Ja ih svako jutro gledam i živim samo za njih, za njih. Po negde padne žut jedan list. A pred veĉe zvoni. Ja kašljem, mada lekari kažu: živeću još trideset godina. Po negde pada po jedan crep, po negde jedan plot. Pred veĉe je hladno, tetke me zavijaju kao dete, one mi ĉitaju o petrogradskim krvavim ulicama, ja to volмi. Nedaleko stanuje moja žena. Stanuje preko puta još se nada. Ali ako umrem, pogledaćу poslednji put nebo, utehu moju, i smešiću se".

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Ćiriličar рече

@Hadzi Vladimir Petrovic Ајде, ван контеста је, а можда и није...данас бејах у раму, нажалост нисам се причестио, нешто сам раслабљен...пре пар дана некако уснух поподне (не волим дању спавати, лоше се осећам, некако ми је неприродно) и иако скоро никад не сањам...у неком полу-кошмару, некако индиректно уснух владику Атанасија...онако, "невиђено"...немам појма шта је...

Данас, знаш каква је Литургија без да се причестиш, ем си лош, ем празан...реко макар да свеће упалим....и поред онх "редовних" упалим најпре владики Атанасију...првом...сад палим свећу па у дилеми сам овече јал да се млим за њега или да се молим њему за заступништво...то су секунде, милисекунде...и кренуше толе сузе....ево, исповед, моћда је патетично и сад ми сузе иду....

Ео...хтео сам то теби рећи...а и 'вако јавно, ко прочита....мислим да се владика моли Богу за нас!

Нисмо још изгладили односе и ја мислим да има извјесну слободу пред Господом, надам се да се није жалио на мене,  уврједио са га, мада држим да сам имао право, посље му нисам дошао на св Николу, ту сам подбацио као човјек, онда је умро, осјетио сам тај тренутак и радост, био је свет човјек, судећи по томе како се понаша његова околина мислим да им је рекао да не мисли ништа добро о мени.

пре 44 минута, Milan Nikolic рече

Обратите пажњу и запамтите ово што ћу сада касти. Чули сте да је брзина светлости такође ограничење којом се сила гравитације креће. Међутим, то највероватније није тако, него сила гравитације делује тренутно. Гравитација је манифест квантних информација. Извесно си ме видео са закашњењем, али да сам ту где јесам то тренутно осећаш.

По релативитету кажу да би уколико нестане Сунце, ми то видели и осетили тек за око 8 минута. Међутим, гравитацију још увек нико није измерио у том смислу, а ја сматрам да је гравитационо дејство тренутно. Дакле, ако би Сунце одједном нестало, сунчева светлост би још 8 минута светлела за нас, али би наша Планета одмах престала да се креће по орбити око Сунца.

Ако неко смисли како да се експериментом то провери нека ми одмах јави.

Што се тиче трентног преноса осјећања, ,оно се збива јер нема дистанце у вољном смислу и компатибилно је са мојом тезом, нема простора који је потребно превалити:smeh1:

Па морао би да укинеш неки масу да ви укинуо  гравитационо поље, па то да мјериш, све и да имаш неки инструмент који би разликовао тренутно од С, остаје ти да покушаш да пратиш промјену јачине гравитације на неком тијелу које се удаљава од центра гравитације нпр, ракета, комета, елипсаста орбита природног сателиа, гдје се гравитационо поље мјењја у времену.

Ако имаш јачину гравитације када је сателит на средњој даљини од нпр сунца онда би могао да добијеш врједност гравитације за сваки тачку у орбити-дан у земљиној години, да срачунаш промјене у гравитацији за сваки дан и направиш табелу,

Надаље опет по основу удаљености мјериш промјене брзиане за 8 мин и 18 секунди, ако је то нека средња врједност

Ако се те промјене дешавају сихроно онда  изгледа  се гравитационо поље простире на Ц,  

Подели на овим сајтовима

Проблем је што је сила гравитације преслаба. Зато је још увек немогуће да се она испита у квантној механици. Зато имамо само мислене експерименте.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Milan Nikolic Да те питам нешто , сунце  је у реалном времени 8 мин  испред на својој путањи. звјезда удаљена неколико свјетлосних година је  сада неколико свјетлосних година унапрјед на својој путањи итд, да ли се неко потрудио да нарави модел -мапу неба стварног стања, да реконструјише  гдје су те звјезде сада. оне које још постоје. То се одавно питам. а имало би значаја и за твоје претходно питање, јер онда би звијезде које видимо сада а које су умрле биле тренутно вез гравитационог поља, а нова гравитациона поља новорођене звијезде  би дјеловала гравитацијом  без да  још видимо свјетлост.

Подели на овим сајтовима

@Mikorist

Распитај се о инфлаторном моделу који објашњава Велики прасак. Значи, Велики прасак је био тренутан тако да се космос надувао тренутно и нико не зна колико је заправо космос велики, али зна се да је много већи од радијуса од 13.8милијар.год. Ово је стварна наука и најбољи модел до сада.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

Не знам, али чудно је што постоји некаква тамна материја који доприноси гравитацији поред обичне материје, иначе би се галаксије другачије понашале, то јест не би биле тако згуснуте да нема те тамне материје.

Нешто размишљам, можда је управо разлог да помишљамо на ту тамну материју зато што гравитација делује тренутно, а многе звезде и још чега све још увек нисмо ''видели''.

Можда ће овај нови телескоп који снима у инфрацрвеном спектру да открије много тога новог. Мада да је тако, било би ваљда већ откривено.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Mikorist рече

Ako je tako kao što kažeš onda univerzum nije star 13.8 milijardi godina . Nego tipa 20.000 godina. Mora da se kreće brzinom svetlosti jer ako je drugačije tek smo onda u problemu da je sve ovo simulacija.

Onda će ovaj  novi eleskop da vidi žešću anomaliju koja pokazuje da je sve simulacija.

Ako je univerzum zaista konačan i njegov radijus je otprilike samo 13,8 milijardi svetlosnih godina (ili bilo koji konačan broj svetlosnih godina manji od beskonačnosti), onda se sve što je izvan tog opsega trenutno se ne može detektovati. Odnosno novi teleskop neće da vidi ništa dalje od toga. A to može biti i manji broj što je veča brzina gravitacije. U principu što bi gravitacija bila brža od svetlosti to bi univerzum bio manji.

Videčemo za 7 meseci :))

Sto bi rekao Djile iz Supernauta: Beskonacnost je opasna ideja koja je unistila mnoge.

Men se cini da je ipak konacan, da je beskonacnost samo jedan propao nacin racunanja. I osjecam se dobro zbog toga, savrseno i zavrseno, sve mi je tu. Nista ne ispostavljam beskraju.

Пре сат времена, Milan Nikolic рече

@Mikorist

Распитај се о инфлаторном моделу који објашњава Велики прасак. Значи, Велики прасак је био тренутан тако да се космос надувао тренутно и нико не зна колико је заправо космос велики, али зна се да је много већи од радијуса од 13.8милијар.год. Ово је стварна наука и најбољи модел до сада.

Duzan si mi odgovor za mapu trenutnog stanja neba, da li znas da je neko radio?

To da se primjeni funkcija sirenja na univerzum u cjelini nije nikakva fizika, isto tako na univerzum u cjelini mozes primjeniti bilo koju funkciju i sve ostaje isto, nista se nemjenja u u odnosima unutar univerzuma oni ostaju isti (u zagradi), bez obzira kakvu funkciju primjenis na sve.:scratch_head:

Kada neku funkciju primjenis na univerzum u cjelini ( bice u cjelini) to je ontologija a ne fizika, dakle filozofija, maltene religija, potpuno nelegalna stvar, isti metod kao sa evolicijom. Kardinalna greska.

Ne moze da postoji nauka svega, to je uvjek filozofiranje.

Dakle izvadi jedan bozon iz kosmosa i stavi ga po strani i onda moze da pocne fizika, ili bilo koja nauka.

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

Kao što je voda čitav okean, tako se nekada verovalo da je etar čitav kosmos, pa se onda odustalo od toga usled relativiteta sve dok nije ustanovljeno da zaista postoji nekakva tamna energija. Zbog nje se širi univerzum.

Ne znam šta me pitaš o mapi celog kosmosa. Možda je tebi lako da sve to nabacuješ, možda nešto cirkaš dok pišeš, ali meni je preteško da te pratim u svemu.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Milan Nikolic рече

@Hadzi Vladimir Petrovic

Kao što je voda čitav okean, tako se nekada verovalo da je etar čitav kosmos, pa se onda odustalo od toga usled relativiteta sve dok nije ustanovljeno da zaista postoji nekakva tamna energija. Zbog nje se širi univerzum.

Ne znam šta me pitaš o mapi celog kosmosa. Možda je tebi lako da sve to nabacuješ, možda nešto cirkaš dok pišeš, ali meni je preteško da te pratim u svemu.

Vrlo prosta stvar, ako svjetost od sunca putuje 8 min onda je sunce kada ga sada gledamo ondje gdje je bilo prije 8 minuta, a trenutno je i mi cemo ga vidjeti tu gdje je sad vidjeti za 8 svjetlosnih minuta.

To je valjda jasno, sad primjeni to na 100 ili 1000 vaznijih zvjezda na nebu.

Ono sto mi sada vidimo na nebu desilo se se prije 8 minuta ako je sunce u pitanju, ako je zvjezda koja je udaljena svjetlosnu godinu, ona je bila tu gdje je vidimo prije godinu itd, dakle citava nebeska slka je "laz" nista nije sada tu gdje ga vidimo.

Ako ti je ovo jasno idemo dalje, zvjezde se krecu manje vise utvrdjenim putanjama pa kao sto predvidjamo gdje je sunce sada, tako bi mogli i za druge zvjezde predvidjeti gdje su sada.

Tako bi shvatili gdje su zvjezde sada u ovom trenurku i imali pravu sliku, mapu, neba.

Poredjeno sa mapom zemlje, to bi izgledalo kao ovaj planiski vrh je ovde, a ovaj zaliv je bio ovde prije hiljadu godina, a ona rjeka je tekla prije milion, prosto neki kolaz od geoloskih istorijskih i guglmapa, kupus, e takva je sada mapa neba, ponavljam nista nije na svome pravom mjestu.

Ako ti je ovo jasno onda ti je jasno i kakve to ima implikacije po tvoje pitanje, jer ako gravitaciono polje djeluje trenutno, onda su centri gravitacije tacno tamo gdje su zvjezde sada, a nikako tamo gdje ih vidimo.

Ali ne vezano za tvoje razmisljanje, koje je korisno bez obzira na ishod, interesuje me gdje su zvjezde sada, i kakva je trenutna slika neba, a ne ovaj kolaz koji gledam, gdje nista nije u poziciji u kojoj jest sada.

I cudim se da niko nije napravio tu mapu, da su napravili neko oruzje da skidaju zvjezde sa nebesa, sigurno ih nebi gadjali gdje su bile juce, ili prije sto godina:).

Подели на овим сајтовима

Јасно је то о чему причаш, то је општа логика. Него не знам зашто није популарна таква мапа, можда је негде и има. Али то не прави никакве импликације на моје мишљење да гравитације тренутно делује, јер галаксија има устаљену ротацију као диск са звездама, ништа се ту не може искористити за некакав експеримент, осим оно што сам већ објаснио у вези питања тамне материје. Јер нешто није баш на свом месту. :D

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

@Hadzi Vladimir Petrovic

На пример, наша галаксија има пречник око 185 хиљада светлосних година, а цео круг око средишта галаксије наше Сунце пређе за око 250 милиона година. Шта год да се ,,испомера'' током круга око галаксије, не може да пружи неравномерност гравитационих сила наспрам оног што ,,видимо'' - неравномерност коју бисмо могли детектовати ако је гравитација тренутна, јер је померање звазда једна у односу на другу у једном кругу врло брзо видљива, то јест, 185 хиљада светлосних година није нека велика дистанца која би омогућила довољно време за опажање неке велике ,,разлике'' коју бисмо желели опазити у експерименту. Ко би иначе могао да прави тако дуготрајан експеримент.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Да вам мало разбијем причу, шта мислиш @Zoran Đurović да ли је исправно ово што ми мој клинац од 6 год вечерас каже : ја сам тата увек постојао, само се нисам био родио :D Ја размишљам, јесте тако, био си у предвечном плану Божијем :D

Почео сам ја њему да одговарам на нека питања у вези Бога који је све створио, а на крају он поучи мене. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...