Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 20.11.2021. at 2:00, Ćiriličar рече

Очиледно је да Родољуб Лазић јако добро зна, верује и води рачуна да не скочи наглавачке са брода спасења које се зове - Црква! Дакле да, и када критикује некога, или изражава сумљу, поштује одлуге Сабора, Чинове СВЕТЕ - да поп Ђуровић је 'ваки-'наки, али је Чин који обнаша "већи од ангелског" - које је Дух подарио кроз Цркву свештенству. (Сад, наравно, долази фамозно) Али, ако свештеник, канонски, Цркве, доктор теологије и неко ко је живот посветио Цркви (зашто, то је његова ствар) узума себи за право да критикује поступак неког архијереја, није ли то мање несмирење него ако неки мирјанин изражава сумње у поступке, речи или деловања Патријарха једне помесне Цркве?

Толико о томе...

Буди Бог с нама !  Ајде то, има неког смисла ако верујш у то што си написао, али ти си рекао да је по Родољубу Патријарх недостојан:aplauz: да би био убедљив. Па мислим ставрно боље ћути, не ругај се на нету.

Рече безуман у срцу својем: нема Бога.
Трула су и мрска дјела њихова. (Пс. 13, 1)

Подели на овим сајтовима

Узрок атеизма и 19. веку...неки овде расправљају (не знам шта то има са нашим попом)...стварно се изненадим како паметни људи неке ствари, јако тешке, сагледавају површно.

Све има везе са свим...скоро хиљадугодишње лутање након раскола и одвајања од изворне  апостолске Цркве, круна европског суноврата су била 2 светска рата. Папизам је произвео схоластицизам, крсташке ратове, инквизицију, па и реформаторство је проузвод истог кад је Лутер видео да нема ништа од шибања самог себе. И уместо да се врате ивору (апостолској Цркви) реформатори су отишли још даља. И након неколико векова лутања  логично је да се у протестанском свету појаве филизофи који измишљају топлу воду.

Оно што су заборавили, дивећи се којекавим дворцима и украшеним собама да је у изградњи истих учествовало хиљаде кметова и да је иза те "уметности" крви и зној...а Христос, "немоћни Бог" је "емигрирао". "Мислим, дакле постојим" , у контексту православног предања је обична будалаштина. У контесту духовног стања западне Европе страшних промашаја папизма, почетка протестантизма, Декарт је ударио темељ одвајања западноевропске мисли од Цркве - ако се и могло говорити о Цркви.

Дакако да је је Цркве било у западној Европи, али је "инертност Духа Светога" (Флоровски) изгледа ослабила...и шта се онда могло очекивати од протестатских филозофа касније? Обично палмуђење које је крунисано у 2 светска рата. Христос је протеарн, а они који су у Његово име "свештеновали" били су све сем неко ко се покушавао уподобити Њему...и то је отворило врата духовима пакла да горде умове "напале" разним филозофијама. И ту добивамо Дарвина, Ничеа, Фројда, Маркса....колико само лудила, крви, страдања и разбожења су изникле из њихових учења...

Велике речи: пантеизам, схоластицизам, рационализам...па онда Спиноза, Декарт, Кант, Ниче. Шопенхауер, Дарвин, Маркс...људи та имена користе као да о божанствима говоре....у суштини њихова учења су ДЕМОНОнадахнута...

После 2 св. рата Европа је изгубила шансу да се поврати Христу, отишла је у још горе и даље и тек ће да плати цену...нестало је било каве филозофије, било каве идеологије, Европом влада дух хедонизма у најгорем перверзном облику, а властодршци су слуге профитерима, док исту ту Европу насењавају и у њој се рађају у огромном прираштају народи друге вере, традиције и потенције!

Узрок атеизму је увек исти, у сва времена - прогањање Бога. То како је Бог прогнан, то је форма, сам прогон је суштина.

Дистанцирајући се од Христа (кроз све накарадности које је католичка црква нудила и наметала силом људима) западноевропска филозофија се није вратила хеленској филозофији, него ју је "каталогизовала", и кренула својим боленсим путем...завршила је у крви, крви, крви...затим ју је заменило дебело црево и полни органи данашњице.

Подели на овим сајтовима

Бране Патријарха од Родољуба јер је Патријарх пружио шансу попу да се врати у Цркву и Родољуб је против. Која екипа дупеувлакача на челу са оним преварантом Боканом, шта год Патријарх уради мора да се аминује, а нема везе шта је истина и шта ради Патријарх.

Подели на овим сајтовима

On 20.11.2021. at 4:24, Александар Милојков рече

Ето, у овим дискусијама, изгибосте ко Власи на рингишпилу због мог превида. Шепртља. :((7896634

још и друге увлачи у своју глупост. Ко је изгинуо?  Е ставрно који лик:)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Onufrije рече

Бране Патријарха од Родољуба јер је Патријарх пружио шансу попу да се врати у Цркву и Родољуб је против. Која екипа дупеувлакача на челу са оним преварантом Боканом, шта год Патријарх уради мора да се аминује, а нема везе шта је истина и шта ради Патријарх.

Патријархово је право да уради оно што мисли да треба. Ствари су једноставније. А то је класично подметање илити импутација како би се саговорник дисквалификовао и на тај начин обориле његове тврдње. То само показује да неко нема праве аргументе.  Као када бих ја рекао да је Ђуровић папски експонент који... итд.итд. Али ја немам потребу за таквим начином вођења дијалога, јер то није ни фер ни часно. Ја указујем на постојеће ствари ствари и о њима причам. И увек подсећам да Бог постоји и на интернету, да то није "заштићена зона" где можеш да се понашаш како хоћеш, и да се то "не рачуна" зато што си под псеудонимом.

Подели на овим сајтовима

Или овај Алкесандар излупета се онда као погрешио је, али су онда други глупи јер га не разумеју и он им помгао да схвате . Која сујетна екипа.:D Као ми смо изгинули, ха ха

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Ćiriličar рече

Све има везе са свим...скоро хиљадугодишње лутање након раскола и одвајања од изворне  апостолске Цркве, круна европског суноврата су била 2 светска рата. Папизам је произвео схоластицизам, крсташке ратове, инквизицију, па и реформаторство је проузвод истог кад је Лутер видео да нема ништа од шибања самог себе. И уместо да се врате ивору (апостолској Цркви) реформатори су отишли још даља. И након неколико векова лутања  логично је да се у протестанском свету појаве филизофи који измишљају топлу воду.

Не знам да ли си чуо за Гемиста Плетона? Византијско друштво би, да није пало под Османилије, можда видело повратак Олимпу. Hа Западу барем нико није предлагао повратак старим боговима...

Подели на овим сајтовима

Као када бих ја рекао да је Ђуровић папски експонент који... итд.итд. 

Убачен :)) Али није ваљда Патријарх толико глуп да га убаци на Калемегдан, мада теологија му је сумњива итд итд

Подели на овим сајтовима

Хоће ли једног дана да постоји вештачка интелигенција као чланова форума?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Ко се врати на почетак може да прочита од мене да Патријарх једино одлучује кога да рукположи у својој епархији, а ја за разлику од Родољуба никада нисам ни помислио да противуречим на ту одлуку. Али ово да се Родољуб напада је баш смешно.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Onufrije рече

Ко се врати на почетак може да прочита од мене да Патријарх једино одлучује кога да рукположи у својој епархији, а ја за разлику од Родољуба никада нисам ни помислио да противуречим на ту одлуку. Али ово да се Родољуб напада је баш смешно.

Две ствари си погрешио.

Прво, рукополаже се у свештени чин, а поставља се на неку позицију. Значи, Ђуровић је постављен на место духовника, није рукоположен.

Друго, нигде нисам противречио тој одлуци, у смислу да сам рекао да није патријарх у праву, није требало или слично. Као што сам горе рекао - патријархово је право да уради оно што мисли да треба. А то се односи и на епископе. Што, наравно, не значи да су све њихове одлуке исправне, јер нико није непогрешив. Али ја на овој теми нигде нисам говорио о патријарховој одлуци да Ђуровића постави на место духовника у Ружици нити сам је доводио у питање. Ја сам овде у дијалогу са Ђуровићем и његовим фановима око одређених његових ставова, понашања и слично. 

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Родољуб Лазић рече

Две ствари си погрешио.

Прво, рукополаже се у свештени чин, а поставља се на неку позицију. Значи, Ђуровић је постављен на место духовника, није рукоположен.

Друго, нигде нисам противречио тој одлуци, у смислу да сам рекао да није патријарх у праву, није требало или слично. Као што сам горе рекао - патријархово је право да уради оно што мисли да треба. А то се односи и на епископе. Што, наравно, не значи да су све њихове одлуке исправне, јер нико није непогрешив. Али ја на овој теми нигде нисам говорио о патријарховој одлуци да Ђуровића постави на место духовника у Ружици нити сам је доводио у питање. Ја сам овде у дијалогу са Ђуровићем и његовим фановима око одређених његових ставова, понашања и слично. 

па добро нисам се добро изразио, али без обзира на све верујем да је Патријарх 100 посто у праву и ту се вероватно разликујемо. Али када би дошли у Ружицу ,не би нам на крај памети било да поп Зоран не може да нас причсети тј да је анаксиос. Оно што је овде проблем је да има и оних који нису ни његови тзв фанови што је апсурд у Цркви, али само поакзује ниво, али мењају мишљење као камелеони као подржавају Патријарха, а до јуче им поп био саблазан, а данас јуродив :)

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је да су се и Ђуровић и његови фанови (напрасно?) ућутали. Евентуално понеки лајк. Као да су се договорили. Или постоји нека "директива", или благослов, или, далеко било, епитимија. Како год, уопште ми не смета. А мислим и да је мање-више све речено.  

Подели на овим сајтовима

Сигурно размишљају да ли би им опрао ноге.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...