Jump to content

Отац Зоран Ђуровић постављен за духовника цркве Ружице у Београду

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Bokisd рече

nije i taj predukus tek nesto malo i beznacajno

Kako moze da bude malo i beznacajno kad se pricescujes sa Hristom?

Inace i oni koji kazu da ima odredjeno mesto za dusu bez tela, ni njima nije jasno to mesto niti je igde u Pismu spomenuto.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.2k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, mirko1929 рече

Како где су? Па у Јелисејским пољима. Они лоши су у Тартару. Они који су били добри, а нису хришћани иду у Асфоделске ливаде (нпр. душе нерођене деце). А то су све предели у Аду, подземном свету. :D

tako nekako....    :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kako moze da bude malo i beznacajno kad se pricescujes sa Hristom?

Inace i oni koji kazu da ima odredjeno mesto za dusu bez tela, ni njima nije jasno to mesto niti je igde u Pismu spomenuto.

Naravno.

Pa mnogo cega nije spomenuto u Pismu, zato verujemo i po predanju.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

E tu je nasa glavna tacka neslaganja, vaskrsenje u duhovno telo je ipak na kraju ovog vremena i istorije kakvu je sada poznajemo, to je osnova naseg ispovedanja.

A sto na Liturgiji zajednicarimo sa onima koji su bili pre nas i onima koji ce biti posle nas? Otkud oni kod nas? Zar nam Liturgija ne predstavlja Carstvo Bozje sa svima nama. Zato se i pricescujemo sa svima.

Meni ne igra to da dusa ceka svrsetak vremena, kao da ga nije vec svrsila pricescujuci se sa Vecnim Zivotom.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

A sto na Liturgiji zajednicarimo sa onima koji su bili pre nas i onima koji ce biti posle nas? Otkud oni kod nas? Zar nam Liturgija ne predstavlja Carstvo Bozje sa svima nama. Zato se i pricescujemo sa svima.

Meni ne igra to da dusa ceka svrsetak vremena, kao da ga nije vec svrsila pricescujuci se sa Vecnim Zivotom.

Pa ne zajednicarimo sa onima posle nas, samo sa onima pre nas.

Ali ipak nismo mi to tako ustanovili i predvideli, jednostavno to je tako, smrt i truleznost ovog naseg tela (koje je deo nase cele prirode sa dusom) nas trenutno ogranicava u potpunom ucescu u blagodati carstva.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Pa ne zajednicarimo sa onima posle nas, samo sa onima pre nas.

I posle nas.

пре 2 минута, Bokisd рече

, smrt i truleznost ovog naseg tela (koje je deo nase cele prirode sa dusom) nas trenutno ogranicava u potpunom ucescu u blagodati carstva.

Nisam ja rekao da ucestvujemo potpuno u Carstvu Bozjem, vec da je Carstvo Bozje vec tu u punoci i svojoj slavi sa svima nama. Ja kazem da smo deo tog Carstva jer nas Bog vidi u njemu. Kao sto Hristos vidi nas u Njemu.

Mi Hristom prevazilazimo svoju prirodu, da ne bi ostali u smrtnoj prirodi i zamisli to je vec sada u nama, kao sto smo mi u Njemu.

Ako se dusa sama preseli Bogu, sta ce joj opste onda telo, kad je Bog vecnost?

Dusevno telo umire, vaskrsavamo u duhovnom telu, i to nije bilo prvo duhovno pa dusevno pa duhovno, vec je dusevno pa duhovno, kako nas uci apostol Pavle u poslanici.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, slovoA рече

Ми смо удови Тијела Христовог (Цркве), а Црква није Бог.

Мој си фаворит за награду Највећа теолошка глупост изречена у 202112:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

I posle nas.

Ipak ne VSB, ne postoje duse i covek .... posle nas,.... oni ne postoje...

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Nisam ja rekao da ucestvujemo potpuno u Carstvu Bozjem, vec da je Carstvo Bozje vec tu u punoci i svojoj slavi sa svima nama. Ja kazem da smo deo tog Carstva jer nas Bog vidi u njemu. Kao sto Hristos vidi nas u Njemu.

Mi Hristom prevazilazimo svoju prirodu, da ne bi ostali u smrtnoj prirodi i zamisli to je vec sada u nama, kao sto smo mi u Njemu.

Ako se dusa sama preseli Bogu, sta ce joj opste onda telo, kad je Bog vecnost?

Dusevno telo umire, vaskrsavamo u duhovnom telu, i to nije bilo prvo duhovno pa dusevno pa duhovno, vec je dusevno pa duhovno, kako nas uci apostol Pavle u poslanici.

Dobro, eto dosli smo do te neke tacke gde se slazemo, da ne ucestvujemo bas potpuno u carstvu bez obzira da li to shvatamo na isti nacin.

Jer ako smo samo ceo covek kao celina i jedinsvo duse i tela i ako samo tako kao jedinstveni mozemo potpuno da ucestvujemo u blagodati, i ovde i sada, i onda i kasnije, onda ne moze dusa sama po sebi da ucestvuje potpuno u blagodati, ne moze cak ni ovo nase telo u potpunosti jer je smrtno i trulezno i onda zato i imamo vaskrsenje ovog tela i preobrazenja u duhovno.

I o tome pise tamo u poslanici ap.Pavle.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Ја Боксита не бих причестио јер он негира да је Ис у причешћу.  

Imam pitanje, da li se pricescujemo njegovom prirodom ili njegovim bozanskim blagodatima i energijama, o tome pricamo.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bokisd рече

Imam pitanje, da li se pricescujemo njegovom prirodom ili njegovim bozanskim blagodatima i energijama, o tome pricamo.

Теби није добро.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Bokisd рече

Брате збунио си се нешто, пуноћа Христова је у св. Причешћу. Благодатне енергије примамо и на друге начине али пуноћу односно потпуно сједињење само у св. тајни причешћа

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Просечан србенда рече

Брате збунио си се нешто, пуноћа Христова је у св. Причешћу. Благодатне енергије примамо и на друге начине али пуноћу односно потпуно сједињење само у св. тајни причешћа

Pa ovako bi trebalo da bude to u vezi blagodatnih energija,  zato sto je punoca Hristova u Pricescu onda sledstveno i imamo Njegove blagodatne energije (jer je punoca Hristova u Pricescu) i primamo Hristosa u Pricescu kroz te Njegove blagodatne energije , jedno bez drugog nije moguce, jer opet drugacije receno ako se u Pricescu ne pricescujemo Njegovom bozanskom prirodom, kako onda primimo Hrista u Pricescu nego kroz Njegove blagodatne energije, ne znam kako moze drugacije ako se ne pricescujemo Hristovom bozanskom prirodom.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...