Jump to content

Авганистанска криза

Препоручена порука

Breaking the Silence: Truth and Lies in the War on Terror is a 2003 Carlton Television documentary written and directed by John Pilger, produced by Christopher Martin and co-directed by Steve Connelly. In the film, Pilger presents a personal view of "the truth and lies in the 'war on terror'.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Пре сат времена, Justin Waters рече

По ко зна који пут се види да УН везе са реалношћу нема. Док се поставља питање да ли ће талибани омекшати и дјеломично испунити своја увјеравања дата јавности о статусу жена, ови траже нешто незамисливо.

Screenshot_20210817_010259.jpg

Које су ово комунистичке/либералне бирократе. Да се испуни квота жена, да буде пред камерама и врене је за паузу за ручак.

Подели на овим сајтовима

Стављао сам овај видео некад давно на разним сличним темама, чини ми се да је и овде релевантан.

Омар Шариф, глумац и својевремено једна од легенди Холивуда (глумио у "Лоренсу од Арабије" и "Доктору Живагу"), иначе египатско-либанског порекла, прича зашто је немогуће увести демократију западног типа на Блиском Истоку. Интервју је из 2004, у време америчке инвазије на Ирак. Прича о свом животу и глумачкој каријери, па се дотакао и овога...

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, GeniusAtWork рече

Стављао сам овај видео некад давно на разним сличним темама, чини ми се да је и овде релевантан.

Омар Шариф, глумац и својевремено једна од легенди Холивуда (глумио у "Лоренсу од Арабије" и "Доктору Живагу"), иначе египатско-либанског порекла, прича зашто је немогуће увести демократију западног типа на Блиском Истоку. Интервју је из 2004, у време америчке инвазије на Ирак. Прича о свом животу и глумачкој каријери, па се дотакао и овога...

Odlican intervju.

Ja lepo pricam.. politika nije uzrok, politika je simptom. Uzrok je kultura. Srbija, Irak, Iran, Britanija, Australija, Japan.. Kina gde god.. .politika koju imaju i vlada koju imaju su rezultati kultura tih drzava. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, fsa рече

Breaking the Silence: Truth and Lies in the War on Terror is a 2003 Carlton Television documentary written and directed by John Pilger, produced by Christopher Martin and co-directed by Steve Connelly. In the film, Pilger presents a personal view of "the truth and lies in the 'war on terror'.

Dve najvece lazi i greha amerike

1. War on terror.
2. War on drugs.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

Теби је драго и добра ти је вест да талибани преузимају авганистан? Тај детаљ само нисам сигуран да сам разумео? 

Ево поређење: Совјети одлазе 1989г у коме су настојали уништити Талибане и одржати просовјетски режим. Талибани стандардно подржано од Пакистана, добар погон добијају и од САД. Про-совјетска влада након тога одржава се 3г након чега избија грађански рат, између Талибана о сталих група народа и отпор се пружа још цијеле 4г и на крају Талибани не успјевају опет да преузму читаву земљу, сјевер је био слободан. Дакле од повлачења Совјета, противници Талибана су давали отпор 7г и још су га задржали. САД нису ни стигле да се повуку, противници Талибана нису дали ни једну минуту отпора читавих 20 дана је требало да без икаквог отпора Талибани узму Афганистан. Чак су и Совјети успјели направити да имају неки идеал и жар за борбом. Шта су Американци радили толике године? Како су провјеравали како им се троше паре, да ли то има ефекта или нема. Да ли су провјеравали бацају ли паре у рупу без дна, или је само топла ријече корумпиране авганистанске елите била довољна? И још кад томе додаш сва прошла дешавања гдје су Американци и само ко - креатори Талибана и исламског фундаментализма, ово је невјероватан фијаско НАТО-а, историјски пораз који се неће готово никад поновити у историји, вјечна срамота једног савеза који претендује да има моћ да оружијем мијења свијест људи и силом им утјерује моралне вриједности. Радујем се овом поразу НАТО-а. 

А што се тиче Талибана, констатујем стање без икакве подршке. Сад се види да их подржава 90 посто становништва, од ових 10%, 1% корумпираних званичника попут Ганија коме је битно само лично богаћење и 9% наивних који су вјеровали у америчке идеале. То је једна реалност која се мора прихватити тамо на терену. Авганистанци, након 45 година непрестаног рата, морају сами себе издићи на идеалима који им одговарају, и добити битке у миру, а на том путу се нажалост Талибани не могу избјећи. 

пре 14 часа, haveaniceday рече

Исправи ме ако грешим 

Исламски тероризам је посљедица америчког интервенционизма. Док је трајао хладни рат, није било исламских терориста. Напротив многе исламске земље које су дошле у додир са СССР ом су се секуларизовале. Архетип модерног исламског терора је Ал-Каида, створена од ЦИА за потребе борбе против Совјета. ИСИС је посљедица да се људи из садамове странке физички униште. Неријешено Израелско - Палестинско питање, инвазија на Авганистан, инвазија на Ирак, Инвазија на Либију, Инвазија на Сирију само су окидач на разбуктавање исламизма широм свијета и међу муслиманским свијетом који ионако носи бреме колонизјализма и подређености у земљама запада гдје живе у гетоима. САД треба да престану ратове у исламским земљама, па онда неће бити ни избјеглица, нити исламскго тероризма. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Невјероватно звучи, али човјек је у праву. Ни ЦНН није остао имун па стао да развлачи Бајдена. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Једна од водећих телевизија у Афганистану ТОЛОњуз, организовали интервију са Талибанским представником, а интервију је вођен од стране жене. 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Justin Waters рече

Једна од водећих телевизија у Афганистану ТОЛОњуз, организовали интервију са Талибанским представником, а интервију је вођен од стране жене. 

Ama sta kaze?

Jel "dolazimo u miru" ili "obrijajte lepo vratove da nema nista, tupi mi se noz o dlake" :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Бруталан снимак заглављеног човека за авион споља.

+18

https://t.me/TheConspiracyOfTruth/29023

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Kad se ljudi raspravljaju da li je Tramp ili Bajden kriv za Avganistan:

dancing-george-w-bush.gif

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Avocado рече

Kad se ljudi raspravljaju da li je Tramp ili Bajden kriv za Avganistan:

dancing-george-w-bush.gif

I obamu moze da dodamo, on je pojacao sve sto je bush radio.

U principu tramp ili bajden su "krivi" jer su obojica uradili dobru stvar. Povukli su se ondande gde im mesto nije. 
Avganistan ima svoje probleme i sam treba da ih resi.

Jedino mi je krivo sto je Bajden to sve izgleda bas glupo uradio, krseci planove i savete vojnih strucnjaka iz njegovog kabineta, ne postujuci dogovore koje je imao sa i avganistanskom vladom i talibanima. 

Mada opet, i da je sve postovao, verovatno bi talibani odmah posle toga nagrnuli..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...