Jump to content

Авганистанска криза

Препоручена порука

пре 2 часа, slovoA рече

О каквом интегритету причаш? Да нешто што је лоше, силом прилика прихваташ као своје лично добро? И у њему уживаш, свеједно што си то твоје добро већ оквалификовао као производ нечег лошег. Али гдје ти је ту, онда, интегритет? И достојанство, да се одрекнеш тог свог личног добра, ако већ хоћеш да причаш о свему томе лошем, што не прихваташ као "себична љига".  

”ја знам да сви политичари краду и манипулишу, имају своје нарко босове у подземљу али сам ја лично одредио уз помоћ медија које читам да су они то раде мање од вучића и свако ко се не слаже са мном је себична љиага  а ја сам храбра морална величина која се одриче личног добра” 

То су те приле за малу децу. Он стварно верује да је морална громада која се бори против истинског зла. Као и сваки други случај...у суштини се бори да једну причу замени сличном где је јак отешко измерити и знати ко је ту веће зло и ко прави више штете. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 часа, haveaniceday рече

Он стварно верује да је морална громада која се бори против истинског зла.

То није проблем о ком причам. У том контексту, и Вучић вјерује да је он сам највећа морална громада и једини бог којем треба да се клањамо, јер он нам све даје и одређује живот и будућност Србије. Али шта заиста даје, осим што располаже општим добром? И што је још битније, шта он ту види, као то опште добро? Јеси ли икад чуо Вучића да помене Христа, осим на неким општим мјестима? Читава његова идеологија стоји на тој е(и)кономији, без Христа.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, haveaniceday рече

И ја мислим да јесте. 
Пази бога ти.. талибани од једном толико организовали да преузму све, ови авганистанци толико неорганизовани разбежали се фол одмах.

Али је Бајден то намерно урадио да би јавност била изреволтирана и да не би морали да повлаче из других држава јер су исто тако нападаји трампа ѕа Курде у Сирији.

Све је тотактика јер ће увек да буде неки негативан аспект сваке акције.

Kada ujak Džo kaže, ne sme da bude sumnje. Ko ipak posumnja, mora da je jedan fašista :smeh1:

Pazi, čude se kako su talibanci mogli za deset dana da osvoje ceo Avganistan, kada su američke obaveštajne službe, kao, računale da će da im trebaju osamdeset dana da osvoje ceo Avganistan. I svi liberali se čude sa njima, pa da... čude se (jes' malo morgen), zašto su se Avganci tako brzo predali, nakon što su Amerikanci proglasili pobedu talibanaca!!

Zaglupljivaju narod. Kao u vezi sa korona virusom, a počinjem sve više da sumjnam i u klimatsku krizu. Ali zabranjeno je da kažemo za Gretu da je mentalno degenerisana, što i jeste - ona je Mesija koja ima odgovore za sva naša pitanja. Amin!

Greta Thunberg - - Forsvant inn i et mørke

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

...

U američkoj bazi u Kabulu nalazi se 12 ukrajinskih vojnika.

Njihovi rođaci kažu da su već nazvali sve institucije za evakuaciju, a javila se samo ukrajinska ambasada u Tadžikistanu.

Sestra jednog od vojnika, Natalija, rekla je ukrajinskim medijima da vojnici ne znaju ništa o noćnoj evakuaciji ukrajinskim avionom. "Niko ih nije kontaktirao. Svi Amerikanci iz baze su već evakuisani. Sada ima više od 40 muškaraca, uključujući Gruzijce, Rumune i Bugare. Ni njih niko ne evakuiše".

Vredi napomenuti da je, sudeći po objavljenim izveštajima, američka vojska evakuisana iz Kabula zajedno sa svojim službenim psima.

"Amerikanci su otišli. Ostali smo poseldnji", kaže Natalija.

Ogorčena je što je u ukrajinskom avionu iz Kabula bilo samo 8 ukrajinskih državljana, preostala 72 su stranci.

"Zar zaista nije bilo više naših građana? Moramo početi sa našim ljudima. U toj bazi sedi 12 momaka", rekla je žena.

Talibani su došli u bazu Ukrajincima, oduzeli im sve oružje i upozorili ih da mirno sede, u suprotnom bi sve bilo "drugačije".

"Danas su talibani normalni, ali sutra će možda pomisliti da su se ti momci borili protiv njih na strani Amerikanaca. Oni će prvi biti zarobljeni", zabrinuta je Natalija.

Natalija je priznala da se mogla obratiti samo ukrajinskoj ambasadi u Tadžikistanu.

"Nisam mogao ceo dan doći do Ministarstva spoljnih poslova. Ne odgovarajte na poštu, na Fejsbuku. Gde da idem? Počeli smo da zovemo sa svih strana, sva rodbina. Tek nakon toga su nam odgovorili ", žali se Ukrajinka.

Sada diplomatske institucije prikupljaju podatke o vojsci, traže kopije pasoša. Ne daju nikakve specifičnosti, ali tvrde da pokušavaju da evakuišu Ukrajince.

Prema rečima žene, diplomate kažu da ne mogu odmah evakuisati svoje građane. Pokušavaju da pregovaraju sa talibanima kako bi organizovali koridor i odvezli sve autobusima do aerodroma.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, haveaniceday рече

:))

Хоће да ми смање порез на 50 %???

Колико је то тренутни порез па ми смањују на 50% ??
Ја стварно не знам о ком порезу овде причају... можеш ли да ми објасниш?

Ја не знам који су то и коме су то порези и доприноси преко 50 % и по којој рачуници???? 

Ја на ово остало стварно не видим потребу да одгвоарам када ми дајеш страницу на којој пише да ће смањити порез на 50 % и ти ми то представљаш као неки добар дил.

Trenutno je poresko opterećenje oko 61% (ide par procenata gore i dole zavisno od visine plate).... prosto, da bi ti dobio neto platu od 100.000 RSD, državi mora da se plati 63.359 RSD.... pretpostavljam da si kod poreza i doprinosa samo računao one koji se vode da su na teret zaposlenog, pa te to zbunilo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, slovoA рече

У том контексту, и Вучић вјерује да је он сам највећа морална громада и једини бог којем треба да се клањамо, јер он нам све даје и одређује живот и будућност Србије. 

То ми и јесте смешно. Они су много сличнији Вучићу него што мисле. Иста је то сорта, од истог кроја кројена. 
Као две мафијашке групе, знаш. Италијани и Ирци рецимо, па се убијају око територије, мисле да су бољи од ових других итд.

А у суштини исти шљам. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, haveaniceday рече

То ми и јесте смешно. Они су много сличнији Вучићу него што мисле. Иста је то сорта, од истог кроја кројена. 
Као две мафијашке групе, знаш. Италијани и Ирци рецимо, па се убијају око територије, мисле да су бољи од ових других итд.

А у суштини исти шљам. 

"Zuta DOSovska vlast" je u svojim najgorim godinama bila praznik demokratije u poredjenju sa bilo kojom godinom Vuciceve vladavine... 

Jedina stvar koja Vucica za dlaku odvaja od Milosevica je to sto smo tada imali ratove i privrednu katastrofu... al onda se setis da je Vucic i tad bio na vlasti i jednim delom odgovoran za ratove  i stradanja tako da... i tu je mrtva trka.

Defintivno najgora i najstetnija vlast po Srbiju i srpski narod. Gora od svega sto smo imali ikada, ukljucujuci i komuniste i Turke.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

"Zuta DOSovska vlast" je u svojim najgorim godinama bila praznik demokratije u poredjenju sa bilo kojom godinom Vuciceve vladavine... 

Jedina stvar koja Vucica za dlaku odvaja od Milosevica je to sto smo tada imali ratove i privrednu katastrofu... al onda se setis da je Vucic i tad bio na vlasti i jednim delom odgovoran za ratove  i stradanja tako da... i tu je mrtva trka.

Defintivno najgora i najstetnija vlast po Srbiju i srpski narod. Gora od svega sto smo imali ikada, ukljucujuci i komuniste i Turke.

Daj, Vučić je car. :)

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...