Jump to content

Авганистанска криза

Препоручена порука

Juče pokazuju avganistansku vojsku, pre talibana, sa jačinom od navodno 300.000 ljudi. I vojnici otvoreno kažu da mrze Ameriku i da su talibani njihova braća te da moraju zajedno.

Mi znamo o Avganistanu samo ono što nam prenose zapadni mediji. A isti mediji su i nas Srbe demonizovali, a i danas nisu baš pro-srpski nastrojeni i uvek se mi glupi, unazadni, nacionalistički Srbi nađemo na kritiku. Tako i talibani: Jednom su bili bolji od mudžahedina, onda su krenuli u rat protiv njih onomad 2001, i danas su opet bolji od mudžahedina. Pravi problem u Avganistanu su mudžahedini, ne talibani, ovako zapadni mediji danas.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 176
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 59 минута, Dragi рече

Šta pričaš meni? Reci to liberalnom ujaku Džo. Ja pominjem samo zapadne dokumentacije o talibanima. Na zapadu govore da talibani jesi nacionalni partizani i da nemaju veze sa terorizmom, da su brutalni ali možda ipak bolji od mudžahedina.

Не знам на кога се реферишеш, али службени наратив запада према Талибанима није такав нити их ико пореди са муџахединима. Талибани су са западне тачке екстремистичка исламска организација блиска доктрином Ал Киди и ИСИСУ чија се агенда састоји направити радикалну шеријатску државу у Авганистану. То да их неко назива националним партизанима сам видио као лично мишљење неких анонимуса по друштвеним мрежама. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Justin Waters рече

Не знам на кога се реферишеш, али службени наратив запада према Талибанима није такав нити их ико пореди са муџахединима. Талибани су са западне тачке екстремистичка исламска организација блиска доктрином Ал Киди и ИСИСУ чија се агенда састоји направити радикалну шеријатску државу у Авганистану. То да их неко назива националним партизанима сам видио као лично мишљење неких анонимуса по друштвеним мрежама. 

I zar nemaju pravo da naprave šerijatsku državu u svojoj domovini? Njihova je domovina, ne moja ili tvoja. I u praksi, ili realnosti, vidimo da im je Amerika to pravo priznala. Jer da Amerikanci nisu hteli, talibanci ne bi preuzeli vlast u Avganistanu. Eno ti gore snimak, vođe talibanaca doputuju u američkom vojnom avionu-transporteru Boeing C-17 u Kabul. Doduše, piše da je ono avion Katara, ali Katar je vitalni saveznik Amerike u tom regionu. Dakle, vođe talibana ne ulaze na magarcima ili konjima u glavni grad Aganistana, nego ih, odekud?, doletuje važan američki saveznik u možda namodernijem avionu transporteru, Boeing C-17 Globemaster. Vratili se vođe, kao onomad Tito u 1945, ili beše 1946?^^ I nekako ne verujem da mali sunitski Katar sa svojom šijitskom, pro-iranskom većinom pokazuje srednji prst svome de-fakto vrhovnom gospodaru i zaštitiniku u Washington'u. Neke stvari su očigledne. Da su jedan i jedan dva stoji i bez potvrde profesora matematike. Washington je indirektno priznao da je Avganistan prepustio talibanima. Šta li treba još, notarska potvrda? Dok Rusi šalju vojsku na granicu prema Avganistanu. Da Rusi istovremenom traže pregovore sa talibancima..? A mi znamo o čemu pregovaraju!!

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Два координисана бомбашка напада бомбаша самоубица на аеродрому у Кабулу, препуном људи који хоће да побегну из земље. Засада 103 мртвих, 90 Авганистанаца и 13 америчких војника. Америчка војска није толико људи изгубила у једном нападу у задњих 10 година.

Одговорност је преузела нека фракција ИСИСа коју не признају ни ИСИС ни Талибани, колико сам успео да разумем.

Линк

(ставио сам линк са википедије пошто ми се чини да су тренутно најужурнији око података, пошто се мења број жртава из часа у час, како стигну нове информације).

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, GeniusAtWork рече

Два координисана бомбашка напада бомбаша самоубица на аеродрому у Кабулу, препуном људи који хоће да побегну из земље. Засада 103 мртвих, 90 Авганистанаца и 13 америчких војника. Америчка војска није толико људи изгубила у једном нападу у задњих 10 година.

Одговорност је преузела нека фракција ИСИСа коју не признају ни ИСИС ни Талибани, колико сам успео да разумем.

Линк

(ставио сам линк са википедије пошто ми се чини да су тренутно најужурнији око података, пошто се мења број жртава из часа у час, како стигну нове информације).

Најјадније у целој причи што је ретард Бајден урадио ствари тотално супротно Трамповом плану.. (само зато што је трампов) и сада се вади да је све то по његовом плану (а није) .. и у исто време као ”преузима одговорност” али подсећа народ да је у питању ТРАМПОВ ПЛАН.... као оно ПРЕУЗИМАМ ОДГОВОРНОСТ АЛИ ТРАМП ЈЕ КРИВ ЗАПРАВО .... 

И пази сада ово дао је Талибанима списак свих американаца и авганистанских сарадника америке.. да их ЕВАКУШУ...

WWW.POLITICO.COM

The White House contends that limited information sharing with the Taliban is saving lives; critics argue it's putting Afghan allies in harm's way.

са обзиромда талибани хоће американце ван што пре Америчке држављане ће евакусати... али авганистанске сараднике америке има да линчују јавно за пример... А тек ако се тај списак прошири на ИСИС.. а вероватно хоће.... пошто јелте.. то ће добити обични талибански стражари.. можемо да очекујемо још америчких жртви.

Човек је буквално угрозио животе силним људима својом дебилном политиком.

То је цена гласања против Трампа. Људи су тотално игнорисали Бајденову очигледну неспособност и сада плаћају цену.

Простом речју дебили су га бирали и сада их то кошта америчких живота над нечим што уопште није морало да се деси...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, haveaniceday рече

Најјадније у целој причи што је ретард Бајден урадио ствари тотално супротно Трамповом плану.. (само зато што је трампов) и сада се вади да је све то по његовом плану (а није) .. и у исто време као ”преузима одговорност” али подсећа народ да је у питању ТРАМПОВ ПЛАН.... као оно ПРЕУЗИМАМ ОДГОВОРНОСТ АЛИ ТРАМП ЈЕ КРИВ ЗАПРАВО .... 

И пази сада ово дао је Талибанима списак свих американаца и авганистанских сарадника америке.. да их ЕВАКУШУ...

WWW.POLITICO.COM

The White House contends that limited information sharing with the Taliban is saving lives; critics argue it's putting Afghan allies in harm's way.

са обзиромда талибани хоће американце ван што пре Америчке држављане ће евакусати... али авганистанске сараднике америке има да линчују јавно за пример... А тек ако се тај списак прошири на ИСИС.. а вероватно хоће.... пошто јелте.. то ће добити обични талибански стражари.. можемо да очекујемо још америчких жртви.

Човек је буквално угрозио животе силним људима својом дебилном политиком.

То је цена гласања против Трампа. Људи су тотално игнорисали Бајденову очигледну неспособност и сада плаћају цену.

Простом речју дебили су га бирали и сада их то кошта америчких живота над нечим што уопште није морало да се деси...

Svi su isti. I da je Tramp isto bi bilo.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

Svi su isti. I da je Tramp isto bi bilo.

Да у праву си, иста паралела важи и за... Вучић - опозиција. Сви су исти. И да је Ђилас(или било ко други ), исто би било. :ani_biggrin:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Каква кукњава америчких медија, музика за уши .

"Debakl kakav Amerika nije videla - Putin se sada smeje"

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...