Jump to content

Владика Порфирије изабран за новог патријарха

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 13 часа, Вилер Текс рече

Чији је дар та љубав према својо жени или мајци или ближњему коју има неки Индус? Не врдај.

Pa ako tako gledas sve je dar od Boga, i samo nase postojanje i zivot i odrzavanje nas u zivotu od strane Boga, i da li onda svi odgovaraju na taj dar i hvale i traze Boga, realnost je da vecina nazalost ne odgovaraju, da ne pricamo da li traze istinitog Boga i Isusa Hrista.

O tome je ovde prica, ne o tome da Bog daje darove.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 51 минута, Bokisd рече

Koliko razlicitih motiva imamo da se neko zrtvuje za nekoga pa gde tu da nadjemo Hrista i ljubav

А ти знаш свачије мотиве? 

Не говори се о жртви ради користи него из љубави.

И питамо те оклен љубав Индусу, од природе или Христа?

Који си ти инквизитор.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa ako tako gledas sve je dar od Boga, i samo nase postojanje i zivot i odrzavanje nas u zivotu od strane Boga, i da li onda svi odgovaraju na taj dar i hvale i traze Boga, realnost je da vecina nazalost ne odgovaraju, da ne pricamo da li traze istinitog Boga i Isusa Hrista.

Ја сам први рекао да је други падеж.ко одговара. Ти си се прво држао неке приче о природним љубавима.

Тако је Бог даје свима дарове па и љубав.

Подели на овим сајтовима

Јел ти мене сматраш за кретена?

Питао сам те конкретно а ти по обичају одговараш на нешто што те не питам. 

Ne.

Odgovorio sam ti u kontekstu onoga sta si napisao, i na osnovu price o tome da li ljudi prepoznaju Hrista i ljubav i van nase vere.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ne.

Odgovorio sam ti u kontekstu onoga sta si napisao, i na osnovu price o tome da li ljudi prepoznaju Hrista i ljubav i van nase vere.

Ти не знаш да читаш или си толико пун себе да не умеш да кажеш нисам у праву, погрешио сам.

Подели на овим сајтовима

А ти знаш свачије мотиве? 

Не говори се о жртви ради користи него из љубави.

И питамо те оклен љубав Индусу, од природе или Христа?

Који си ти инквизитор.

E moj ti, uzmi i procitaj o ovome sto pricamo malo kod nekog svetitelja...... videces da sam ja mali inkvizitor.:stadaradim:

Odakle zivot i postojanje Indusu ? :POPOcorn1: 

Подели на овим сајтовима

Ја сам први рекао да је други падеж.ко одговара. Ти си се прво држао неке приче о природним љубавима.

Тако је Бог даје свима дарове па и љубав.

Nisi to dobro razumeo o prirodnim ljubavima, kao sto i treba da razumes da pricamo o tome da li Hindus prepoznaje tu ljubav od Hrista, tj. da li prepoznaje Hrista, kao i da razumes da pricamo o Hindusu koji veruje u ko zna kog boga, oni su mnogobozci ili neznabozci.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bokisd рече

Разводњаваш. Еским се жртвује за брата из љубави, не битно на који начин. 

Јел то христолико, јел Христов дар?

Не говоримо о томе ко је у Цркви а ко не.

Подели на овим сајтовима

И цитирај,ми где си то пре мене говорио о свести о Дародавцу и директном условно речено "узвраћању" кроз живот у Цркви? Под наводницима јер не мереш узвратити, ал можеш радовати Бога.

Овде су људи причали о међусобној љубави незнабожаца, о дару за који они немају појма оклен им или живе у заблуди о томе ко је Извор.

А ко зна оклен му дар а не прихвати крштење баца све дарове.Ал Бог га опет дарује надајући се одговору. Да не испадне да ме неко прозове за синкретизам.

Подели на овим сајтовима

Разводњаваш. Еским се жртвује за брата из љубави, не битно на који начин. 

Јел то христолико, јел Христов дар?

Не говоримо о томе ко је у Цркви а ко не.

Pa opet ista stvar, koji je motiv, mozda jer su isti narod i zrtvuje se radi svog sunarodnika, i da mu kazes ej covece ta ljubav i zrtva je dar Boziji da li to moze njemu nesto da znaci ako covek ima potpuno drugi motiv zbog cega se zrtvuje za svog brata ili sunarodnika. Treba da bude bar malo neki motiv ili svesnost ili razmisljanje ili intuicija ili bilo sta sto bi tog Eskima upucivalo na to da je zrtva i ljubav i zivot i sve drugo dar Boziji, da ne kazemo bas specificno dar Hristov.

I opet se sve svodi na to da li ljudi i kako prepoznaju taj dar Boziji i sto je jos vaznije da li odgovaraju na taj dar, djabe ja dat dar, dat je kao po nekom 'automatizmu' ali to ne znaci da taj dar sad takodje deluje 'automatski', znaci ocemo djabe dar ali i da taj dar jos i deluje 'djabe' na coveka, e pa to tesko da moze, onaj sto je imao jedan talant nije se opravdao sto je taj dar talanta zakopao i nije ga iskoristio....itd...

Подели на овим сајтовима

И цитирај,ми где си то пре мене говорио о свести о Дародавцу и директном условно речено "узвраћању" кроз живот у Цркви? Под наводницима јер не мереш узвратити, ал можеш радовати Бога.

Овде су људи причали о међусобној љубави незнабожаца, о дару за који они немају појма оклен им или живе у заблуди о томе ко је Извор.

А ко зна оклен му дар а не прихвати крштење баца све дарове.Ал Бог га опет дарује надајући се одговору. Да не испадне да ме неко прозове за синкретизам.

E pa to, da ne odemo u sinkretizam, vrlo je tanka linija da se predje u sinkretizam i izmedju toga kako mi imamo Hrista u Crkvi i kako se Hrist daje onima van Crkve i vere i kako ga oni prepoznaju i kako ga i da li ga prihvataju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

Evo izvedi, bas me interesuje kako ces to odraditi na osnovu onoga sto sam pisao u porukama,.... srecno....:stadaradim:

Ako pricas o ljubavi i ako pricamo o Hristu i ljubavi koja proistice iz te vere u Hrista, onda valjda trebamo da pricamo na osnovu nase vere i biblijske perspektive. Jedino ako mislis da filozofiramo o ljubavi, okej, moze i tako ako oces, ali valjda trebamo da pricamo o ljubavi koja proistice iz biblijske perspektive i zato sam i pomenuo Himnu ljubavi.

Ne, nego Boki pise da su neke jabuke zdrave i dobre za jelo, dok su neke jabuke pokvarene i nisu dobre za jelo i mozemo sa razboleti. Jel su jabuke u jeresima i raskolima iste kao u pravoj crkvi, jesu, ali jesu li zdrave ili pokvarene ? 

O tome Petrovicu pricamo. Ti ako mislis da je jabuka kod Muslima zdrava iako oni pricaju da je Hristos samo jedan od bozjih proroka i to jedan Alahovih proroka, onda ne znam sta da ti recem.

Covjece dragi, ne govorimo o tome, turkinja kad voli svoga muza da li ga voli ljubavlju Hristovom ili Muhamedovom, kako te Teks pitao, ne sta ona misli, i kako ona tumaci, nego sta mi vjerujemo i kako mi tumacimo njihovu ljubav. Ili ljubav majke i djeteta.

пре 2 часа, Bokisd рече

A bre Petrovicu pa sta drugo moze da bude izvor vere nego biblijski tekst i sto je mnogo znacajnije, pravo i tacno razumevanje i tumacenje biblijskog teksta, jer to da verujuci na razne nacine izrazavaju ono sto veruju na osnovu biblijskog teksta moze da nas odvede na kraju u protestantizam.

Nisi mi bas jasan kako si doso do ovog razmisljanja, delujes mi kao crkven covek koji poznaje dobro veru i crkvu i istoriju crkve.

Boki ti nas zezas, jasno smo gore razlucili da se ne prica o pokvarenim jabukama i laznoj ljubavi, laznoj smrti itd.

Vjera dolazi kao dar od Boga,  vjerovase li ljudi kad nisu ni znali pisati? 

Opet i opet vjera je dar od Boga, a biblijski tekst zapis o vjeri, recimo proroka Jone, nije Jona citao o svojoj vjeri u pismu, pa na osnovu toga povjerevao.joooj

Da dosljedno izvodis svoje misli jasno bi ti bilo da ti tvrdis da su ljudi prvo poceli da pisu o vjeri a onda tek da vjreruju, odnosno da je vjera u Boga ljudski produkt i izum, tekst.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...