Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, fsa рече

@Justin Waters Zar ti nisi otputovao u BD? 

Da ali ovdje još sporije stižu, a i da ih sve ima..nisam državljanin. Zapravo ne znam, ako bude bilo moguće da se plati onda ću vjerovanto da odradim, ali sad za sad ništa, mislim da ću prije nešto ubosti kod kuće. :D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Justin Waters рече

Da ali ovdje još sporije stižu, a i da ih sve ima..nisam državljanin. Zapravo ne znam, ako bude bilo moguće da se plati onda ću vjerovanto da odradim, ali sad za sad ništa, mislim da ću prije nešto ubosti kod kuće. :D

Izgleda da si sigurniji tamo... nema puno inficiranih  :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, fsa рече

Izgleda da si sigurniji tamo... nema puno inficiranih  :dobro:

Da vrlo je zanimljiva situacija ovdje. Iako je broj testova u BD na vrlo niskom nivou, ipak da se dešava nešto loše, tj da ima puno slučajeva i umrlih ovo se prosto ne bi moglo sakriti. Imali bi izvještaje u vijestima kao iz Ekvadora gdje spaljuju mrtve na ulici, iz Brazila gdje više nemaju gdje da sahranjuju i sl., a ovdje bi bio haos.

Ipak ovdje kad vidiš situaciju napolju gotovo kao da korone nema. Nema više odavno restriktivnih mjera. Ulice, tok ljudi je potpuno normalan kao i da nema pandemije. Ipak mnoge mjere se poprilično solidno poštuju, većina ljudi napolju nosi maske. Unutar javnih prostora svi nose maske, nemoguće je ući bez maske pogotovo ovdje gdje svaki objekat ima portira, tako da ne možeš da radiš šta hoćeš baš, a na milion mjesta stoji natpis "no mask no entry, ili no mask no service". PCR test možeš dobiti na mnogo mjesta i to na lični zahtjev i jako brzo, 30 evra je cijena. Van grada je situacija nešto opuštenija, mnogo je siromašnih i oni prosto ne mare izgleda mnogo jer i sa bolešću i bez život im i nije Bog zna šta ili prosto nisu dovoljno informisani o čemu se radi. Zanimljivi su mi prosijaci u gradu, tuce njih sam vidio sam maskom. :D Praktički svaki dan im je preživljavanje, ali nekako su po ovom pitanju trezveniji od mnogih i ponašaju se kao da im je ipak stalo do života. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Dugo sam premisljala i mislim da cu je primiti. Premisljala samo jer sam dugo bila na imunosupresivima, tako da kad mi imunolog da zeleno sveto, idem definitivno. Ipak biram da ne verujem u teorije zavere.

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, jecajeca12 рече

Dugo sam premisljala i mislim da cu je primiti. Premisljala samo jer sam dugo bila na imunosupresivima, tako da kad mi imunolog da zeleno sveto, idem definitivno. Ipak biram da ne verujem u teorije zavere.

Autoimune bolesti su kontraindikacija za fajzerovu vakcinu

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, jecajeca12 рече

На сајту швајцарског завода за здравље, дате су посебне смернице лекарима не за све које имају аутоимуне болести, већ например за оне који су тренутно под имуносупресивима или некаквом тешком кортизонском терапијом. У сваком случају је наведено да се људи са аутоимуним болестима морају договарати са лекаром, а не да се сами пријављују тек тако, што овде иначе и није могуће. То је речено за мРНА вакцине којих овде тренутно једино и има.

Свако добро.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, sanja84 рече

Autoimune bolesti su kontraindikacija za fajzerovu vakcinu

Persons with autoimmune conditions

No data are currently available on the safety and efficacy of mRNA COVID-19 vaccines in persons with autoimmune conditions, though these persons were eligible for enrollment in clinical trials. No imbalances were observed in the occurrence of symptoms consistent with autoimmune conditions or inflammatory disorders in clinical trial participants who received an mRNA COVID-19 vaccine compared to placebo. Persons with autoimmune conditions who have no contraindications to vaccination may receive an mRNA COVID-19 vaccine. 

https://www.cdc.gov/vaccines/covid-19/info-by-product/clinical-considerations.html

Ipak treba konsultovati lekara...

Подели на овим сајтовима

А још глупље питање... КАКО ЋЕ НЕКО КО ПИЈЕ ИМУНОСУПРЕСИОНУ ТЕРАПИЈУ, УоПШТЕ РАЗВИТИ Антитела после вакцинације.. . Не вичем, укључио ми се капслок

Подели на овим сајтовима

@sanja84

пре 3 часа, jecajeca12 рече

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Мене су тако зезнули са вакцином против хепатитиса Б. Не знам да ли се сећаш клауд кад смо расправљали давно, и у једном чланку смо нашли да изазива Хашимото. Ето, ја сам тако надрљала

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...