Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 1 сат, sanja84 рече

u smislu ako je neko sklon , ima on sam ili u porodici ima neku autoimunu bolest.

To nije tacno. Mogui li da pitam odakle je ta informacija?

Imunokompromitovane osobe mogu da primaju vakcinu a sama vakcina ne izaziva autoimune bolesti.

CREAKYJOINTS.ORG

Learn more about COVID-19 vaccine safety and effectiveness specifically for people with autoimmune and inflammatory conditions.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 26 минута, sanja84 рече

Мене су тако зезнули са вакцином против хепатитиса Б. Не знам да ли се сећаш клауд кад смо расправљали давно, и у једном чланку смо нашли да изазива Хашимото. Ето, ја сам тако надрљала

Ne secam se toga, ali nauka kaze da vakcina za hepatitis B ne izaziva Hashimoto.

PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV

We did not observe an increased risk of Graves' disease or Hashimoto's thyroiditis, following receipt of hepatitis B vaccine.

Подели на овим сајтовима

Неко ко није лекар може само да чита и буквално цитира чланке, без разумевања. Лекари могу да их тумаче и повезују и произносе закључке. Уз дужно поштовање... 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Ne secam se toga, ali nauka kaze da vakcina za hepatitis B ne izaziva Hashimoto.

PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV

We did not observe an increased risk of Graves' disease or Hashimoto's thyroiditis, following receipt of hepatitis B vaccine.

Е а видиш ми ономад нашли чланак који је рекао да изазива. Видиш ли како наука функционише. Јеси ли икад писао иједан чланак из медицине. Вероватно ниси. Е видиш, а ти о својој теми пронађеш све што су други радили, а и одмах видиш да једни кажу да, други не. Спроведеш своје испитивање и из њихових радова покушаш да повежеш и закључиш и продискутујеш своје резултате... Али да, ти ниси научник, већ свађалица.... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, sanja84 рече

Е а видиш ми ономад нашли чланак који је рекао да изазива. Видиш ли како наука функционише. Јеси ли икад писао иједан чланак из медицине. Вероватно ниси. Е видиш, а ти о својој теми пронађеш све што су други радили, а и одмах видиш да једни кажу да, други не. Спроведе своје испитивање и из њихових радова покушаш да повеже и закључиш и продидкутујеш своје резултате... Али да, ти ниси научник, већ свађалица.... 

Ja se bar potrudim da istrazim to o cemu neko pokusava da mu utuvi u glavu. Sasvim sam lepo pitao odakle ti ta informacija o vakcinama i autoimunim bolestima? Zelim da proverim koliko je tacna ali mi za to treba izvor. Moze? 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, sanja84 рече

Неко ко није лекар може само да чита и буквално цитира чланке, без разумевања. Лекари могу да их тумаче и повезују и произносе закључке. Уз дужно поштовање... 

A gde su tvoji clanci? 

Cak i da pogresno tumacim naucne radove bar pokusam da ih tumacim. Ti s druge strane cujes negde nesto i onda dodjes i prospes to na forum onako iz rukava i sad mi kao treba tebi da verujemo bez ikakvih dokaza a meni necemo da verujemo jer ti moji dokazi nisu po volji... pa ok. Daj onda te tvoje dokaze?

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

Ja se bar potrudim da istrazim to o cemu neko pokusava da mu utuvi u glavu. Sasvim sam lepo pitao odakle ti ta informacija o vakcinama i autoimunim bolestima? Zelim da proverim koliko je tacna ali mi za to treba izvor. Moze? 

Uzeću ovo za ozbiljno, i potrudicu se da uoblicim što razumljivi je za šire mase. Daj mi nesto vremena

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

A gde su tvoji clanci? 

Moji članci su bili predstavljeni na študentsko kongresu davne 2008 godine, dok sam još bila student. Znam, to me ne čini naucnikom, ali nešto od naučne metodologije sam uspela da pokupim. 

Подели на овим сајтовима

Kontraindikacije za vakcinaciju
Opšte
Akutna infekcija i stanja sa povišenom temperaturom.
Preosetljivost na neki od sastojaka vakcine
Anafilaksa na predhodnu dozu vakcine
Urođena imunodeficijencija
Posebne
Osobe na hemoterapiji
Osobe kojima je presađen organu poslednjih 6 meseci
Osobe koje su primile transfuziju krvi u poslednja 3 meseca
Osobe na imunosupresivnoj terapiji
Osobe koje su imale hiruršku intervenciju u polsednjih 3-6 meseci
Trudnoća je kontraindikacija za žive vakcine i covid
Koje alergije NISU kontraindikacija za vakcinaciju
Inhalacione i nutritivne alergije, alergija na penicilin itd
Hronične nezarazne bolesti nisu kontraindikacija za vakcinu
Autoimune bolesti nisu kontraindikacija za vakcinaciju, kao ni za covid.
Da ne bi i dalje svi pitali pojedinačno evo u kompletnog uputstva

Подели на овим сајтовима

E evo ti prvi rad na pubmedu

PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV

Vaccines have been suspected of playing a role in inducing autoimmune disease (AID) for a...

Znači satima tražite neki rad, tvrdnju koja bi mogla da za zvuči da opravdava vas stav... Sačekajte trudiću se da odvojim vreme i lepo napišem i pokušam da objasnim... Kako to izgleda... 

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, sanja84 рече

E evo ti prvi rad na pubmedu

PUBMED.NCBI.NLM.NIH.GOV

Vaccines have been suspected of playing a role in inducing autoimmune disease (AID) for a...

Znači satima tražite neki rad, tvrdnju koja bi mogla da za zvuči da opravdava vas stav... Sačekajte trudiću se da odvojim vreme i lepo napišem i pokušam da objasnim... Kako to izgleda... 

Ima jedna lekarska preporuka koja kaze ... nemojte da vas leci Dr. Google ...

Подели на овим сајтовима

WWW.RTS.RS

Коронавирус је сада немогуће избећи и ако се не вакцинишемо пре или касније бар 95 одсто...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, sanja84 рече

Мене су тако зезнули са вакцином против хепатитиса Б. Не знам да ли се сећаш клауд кад смо расправљали давно, и у једном чланку смо нашли да изазива Хашимото. Ето, ја сам тако надрљала

пре 51 минута, sanja84 рече

Svakako,  mi samo caskamo. 

?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...