Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

пре 2 часа, Ćiriličar рече

Па и ти, ви "ваксери" осуђујете редом сваког ко има мрву сумње у манипулације свуда око нас.

Netacno. Niko nista ne prica ljudima koji imaju "mrvu sumnje". Ja sam covek koji uvek ima ne samo "mrvu sumnje" vec sam skeptican prem svemu... pricamo samo o idiotima koje se KRIJU iza toga da imaju "mrvu sumnje" a ustvari su neobrazovane budale.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 9 минута, cloudking рече

Sve odobrene vakcine su prosle sve faze ispitivanja. TO je cinjenica. Ovo sto ti nazivas cinjenicom je apsolutna glupost.

WWW.BBC.COM

Иако још није прошла завршну фазу тестирања, једна од кинеских вакцина већ се...

Демантују те ови "твоји".

О томе ти причам.

Није али свакако јесте без обзира што је можда не а да сигурно не можда.

Молим?

Ти си необразован и неинформисан. Научна заједница је рекла своје.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече
WWW.BBC.COM

Иако још није прошла завршну фазу тестирања, једна од кинеских вакцина већ се...

Демантују те ови "твоји".

Demantuje tebe to sto ne citas sta pisem :) 

пре 14 минута, cloudking рече

Sve odobrene vakcine su prosle sve faze ispitivanja. TO je cinjenica. Ovo sto ti nazivas cinjenicom je apsolutna glupost.

S tim sto kad kazem odobrene, ne mislim na to dal ih je odobrio Vucic nego evropska komisija za lekove... mislio sam da ovo nije potrebno da se precizira...

A btw, i Sinopharm je prosao sve faze....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Demantuje tebe to sto ne citas sta pisem :) 

S tim sto kad kazem odobrene, ne mislim na to dal ih je odobrio Vucic nego evropska komisija za lekove... mislio sam da ovo nije potrebno da se precizira...

A btw, i Sinopharm je prosao sve faze....

Контроверзу је изазвало то што је Синофарм коришћен пре него што су саопштени резултати треће фазе испитивања.

Управо је Синофарм вакцину 18. јануара одобрила Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС).

Контигент од милион Синофарм вакцина стигао је у Србију два дана пре него што је издато одобрење, а пошиљку је на београдском аеродрому дочелао председник државе Александар Вучић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

Контигент од милион Синофарм вакцина стигао је у Србију два дана пре него што је издато одобрење, а пошиљку је на београдском аеродрому дочелао председник државе Александар Вучић

...који је одмах примио свих милион вакцина пред камерама. Председник Вучић је потом изјавио да је то урадио да би доказао грађанима Србије колико су вакцине безбедне, истичући при томе да Ђилас и остали који не мисле добро Србији то никада не би смели да ураде. Затим је поздравио све окупљене и рекао да се мора вратити државничким обавезама, иза којих му следи спремање испита за кошаркашког тренера.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Контроверзу је изазвало то што је Синофарм коришћен пре него што су саопштени резултати треће фазе испитивања.

Управо је Синофарм вакцину 18. јануара одобрила Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС).

Drugim recima odobrio je Vucic ali evropska komisija za lekove nije.

Vakcine koje su odobrene u EU su prosle sve faze ispitivanja, na sta sam u startu i mislio.

MEdjutim, cak i pored toga sto EU nije odobrila Sinopharm (jos uvek) smatram da je ok da se primi iz prostog razloga sto nema nacina ili ukazatelja da bi iko pravio vakcinu koja je stetna po ljude. Sinpharm spada u te "kvalitetne i stare dobre moetode" pravljenja vakcina. Najgore sto moze da se desi jeste da se ispostavi da SInopharm npr nije dovoljno efikasan, to je sve. 

Подели на овим сајтовима

A dok pricamo o "idiotima":

“Anti-vaxxer and far-right protesters blocked the entrance of a mass vaccine site at Dodger Stadium in Los Angeles Saturday, forcing officials to temporarily shut down the operation.
Dozens of protesters holding aloft signs reading “Save Your Soul,” and “COVID = SCAM” halted traffic, stranding hundreds of people desperate to get the life-saving injections.”

• Зачуђен 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Drugim recima odobrio je Vucic ali evropska komisija za lekove nije.

Vakcine koje su odobrene u EU su prosle sve faze ispitivanja, na sta sam u startu i mislio.

MEdjutim, cak i pored toga sto EU nije odobrila Sinopharm (jos uvek) smatram da je ok da se primi iz prostog razloga sto nema nacina ili ukazatelja da bi iko pravio vakcinu koja je stetna po ljude. Sinpharm spada u te "kvalitetne i stare dobre moetode" pravljenja vakcina. Najgore sto moze da se desi jeste da se ispostavi da SInopharm npr nije dovoljno efikasan, to je sve. 

Може бити да си ти у праву. Али брате много се мути. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

A dok pricamo o "idiotima":

“Anti-vaxxer and far-right protesters blocked the entrance of a mass vaccine site at Dodger Stadium in Los Angeles Saturday, forcing officials to temporarily shut down the operation.
Dozens of protesters holding aloft signs reading “Save Your Soul,” and “COVID = SCAM” halted traffic, stranding hundreds of people desperate to get the life-saving injections.”

Ово је лудило на квадрат.

Понекад помислим да су ови професионални теоретичари завере дечак који је викао вук. Кажу једну истину генералну и онда је украсе са милион будалаштина како би обесмислили опасност. Кад опасност дође нико неће веровати. Тако и ови протести. Виђали смо намештене нереде.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Da slikovito objasnim.

Recimo da postoji neki skup životinja, nek bude čopor vukova, koji je nastanjen na nekoj teritoriji. Neka bude 100 vukova i oni zajedno žive i funkcionišu u okviru svoje zajednice, rade što vukovi i insče rade.

Odjednom, pojavi se bolest među vukovima. Prenosi se kontaktom, slična je nekoj uobičajenoj bolesti kod vukova, ali se lakše prenosi, može više vukova da se zarazi i može da bude dosta teška, čak i da ubije. 

Nekoliko vukova u okviru čopora donosi odluku da se, shodno situaciji, spreči kontakt zaraženih vukova sa ostatkom čopora i da se bolest ne širi. Da bi to učinili, fizički odvajaju bolesne vukove, recimo u neki tor ili tome slično, obezbeđuju im šta im treba, leče ih i drže dalje od zdravih vukova.

Međutim - ne zna se da li su bolesni vukovi zarazili zdrave vukove i da li su zdravi vukovi potencijalni prenosioci bolesti, jer virus ima svoj period inkubacije i u nekim slučajevima čak i zaražen vuk može da bude bez simptoma. Da bi se sprečilo da se svih 100 vukova zarazi, autoritativni vukovi donose odluku da se u okviru cele zajednice vukovi distanciraju jedni od drugih, da presede u svojim jazbinama izvestan period jer se ne zna ko je mogući prenosilac bolesti. Preporuka je da se svi izoluju na kratak period da bi se na taj način zaustavio virus i da bi jedini bolesni bili prvobitno zaraženi.

Međutim, u okviru čopora se pojave vukovi koji sumnjaju u ispravnost takve odluke i oglušuju se o njih. Jedni misle da se nešto epohalno kotrlja iza brega, drugi neće da se zatvaraju jer se to 'nikad nije desilo pre', trećima smeta sedenje u jazbini, četvrti sumnjaju u kredibilitet vukova koji su doneli mere, peti ne veruju da bolest uopšte postoji, šesti kažu (a ovo mi je najbolesniji argument) da umiru samo stari i bolesni vukovi, pa nek umru. Tako se virus širi, masovno se vukovi zaražavaju, većina preživi, ali ima i mladih zdravih vukova koji umru. Od sto vukova premine 25, od toga 18 uopšte nije moralo da dođe u kontakt sa bolešću da je sedelo u svojoj jazbini.

Vukovi onda smisle da zaustave virus tako što ušpricaju sebi neki lek špricem. Sve se ispita, odradi, spremi, ali opet se pojave slobodoumni vukovi koji kažu da je to prevara, otrov, čip, da ne bi to primili nikad itd itd.. Još vukova ugine.

Analogije i paralele su svima jasne naravno. Ljudi zaverolozi recimo veruju da u okviru ovakve zajednice postoji nekih 10 vukova koji su proizveli bolest, distribuirali je, zarazili vukove da bi ih na kraju porobili nekom hirurškom intervencijom kojom bi im uradili nešto i to je bit priče.

Moje pitanje je: Ako je bolest 'izmišljena' da bi kulminirala vakcinom, šta se to postiže vakcinom a ne nečim drugim? Šta ima vakcina što je problem, a nema neki drugi proizvod? Zar nije lakše nekom manje invazivnom metodom ljude potrovati ili šta već (lekovima npr) nego pokretati ceo ovakav scenario sa vakcinama u koje su uprte sve oči sveta i za koje se odavno lome koplja oko bezbednosti.

Jel ima neko neki dokaz o konkretnom problemu sa vakcinom? 

Подели на овим сајтовима

BETA.RS

Hiljade ultraortodoksnih Jevreja prisustvovalo je danas sahrani istaknutog rabina u Jerusalimu, kršeći propis o zabrani velikih okupljanja zbog pandemije korona virusa...

Da li i ovde vaze uobicajeni religijski argumenti? To se tako radi vekovima, niko se nikad nije zarazio, bog cuva vernike, nece virus u crkvu...?

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Daju dovoljan da se pandemija zaustavi.

Ne nije.

Mislis na "novu" tehnologiju RNK vakcina koje se prave vec 30 godina?

Prosto kad te neko slaze da je nesto novo ti odes na internet pa proveris za svaki slucaj dal te taj mozda ne pravi na budalu...

Da rizikujes sta tacno?

Nije mi jasno kako ljudi i pored interneta i dalje dozvoljavaju da im majmuni pune glave glupostima...

nemogući ste. Ko da su vam iz oka ispale.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Ne znam koliko će vakcina biti učinkovita, i opet  ne znam da li ćete se disciplinovanim i odgovornim ponašanjem zaštititi od covid-a 19... zaista ne znam, ali u jedno sam sigurna, od hipertenzije će da oboli bar 50% vas. Imate li informaciju da od srčanog udara godišnje u Srbiji umre preko 50.000 ljudi, a od moždanog 30.000. 
Ne nervirajte se... ne valja vam ova rasprava. Koristi od nje nemate, ja vam jemac. ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, sanja84 рече

nemogući ste. Ko da su vam iz oka ispale.

Zbog cega tako mislis? Zato sto sam objasnio ljudima a i tebi, da su ti sva ova misljenja bazirana na lazima i glupostima?

Pa onda ok. Prihvatam epitet :) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...