Jump to content

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?  

81 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте примили вакцину против ковид-19?

• Да, Фајзерову (САД)
    • Да, Спутњик В (Руска)
    • Да, Синофарм (Кина)
    • Да, било коју
    • Не бих ни једну

Препоручена порука

On 21. 1. 2021. at 10:51, Здравко рече

Нема потребе мене да сврставаш ни у какву групу, па нити антиваксера или теоретичара завера.

Ако ти лично преферираш да људе трпаш у групе, да их класификујеш, квалификујеш, можда тиме покушаваш и да дискретитујеш, то је онда твоја ствар. То говори како ти покушаваш да водиш разговор са другима.

Чему толика агресивност према различитим ставу, мишљењу?

Ти можеш да извлачиш закључке, да у својој глави свашта пројектујеш, али то и даље не значи да ће то бити тачно или истина.

Прилог који сам ставио уопште не коментарише руску и једну кинеску вакцину, тако да теза о антиваксерима не само да је погрешна, већ је класичан пример покушаја дисквалификације саговорника.

Ја свој став нити сам рекао, нити исказао, то је твоја чиста пројекција, умишљај.

Само настави да се мачујеш сам са собом.

Expand  

Nema beganje sad :) 

Ako iznosis stavove javno onda budi spreman i na kritiku tih stavova a nemoj da izmisljas posle "ja nisam iskazao svoj stav" jok nego je moja baba dala kredibilitet ovim lekarima promovisuci afirmativan ( i netacan, pun naucnih izmisljotina) clanak, uz komenatar da su strucniji od vecine na forumu... 

Чему толика агресивност према различитим ставу, мишљењу?

Expand  

Gde? Ajde se malo saberite. NIje svaka kritika automatski napad. JEl mora svaka izrecena misao da bude zavijena u formu majcinske ljubavi pa da se ne dozivi ko nekakav atak na neciju licnost. (snowflakes :) )

Ако ти лично преферираш да људе трпаш у групе, да их класификујеш, квалификујеш, можда тиме покушаваш и да дискретитујеш, то је онда твоја ствар. То говори како ти покушаваш да водиш разговор са другима.

Expand  

Ja nisam tema ali hvala na psiholoskoj analizi. Bice mnogima od koristi na forumu siguran sam :D 

Нема потребе мене да сврставаш ни у какву групу, па нити антиваксера или теоретичара завера.

Expand  

Zasto?

Прилог који сам ставио уопште не коментарише руску и једну кинеску вакцину, тако да теза о антиваксерима не само да је погрешна, већ је класичан пример покушаја дисквалификације саговорника.

Expand  

Uuu jos gore. Onda nije samo nenaucno propagandno sra*e nego je antinaucno POLITICKO propagandno sra*e...

Ја свој став нити сам рекао, нити исказао, то је твоја чиста пројекција, умишљај.

Expand  

Ajde, ajde... daj malo integriteta. Stani uspravno iza onoga sto govoris.

Само настави да се мачујеш сам са собом.

Expand  

Dancing with myself? Nisam ni prestajao :D

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

On 20. 1. 2021. at 18:10, Дејан рече

Вероватно сутра идем да се вакцинишем, за сада имају само кинеску вакцину.

Expand  

Ја сам је примио јуче. За сад никаквих нус појава немам. Пре вакцинације су помињали да је могуће црвенило на месту убода, повишена температура, замор, главобоља или дијареја. Мада кажу и да пружа најмању заштиту. То је стари тип вакцине, најпростији. Засеју вирус на ћелијама мајмунског бубрега, прикупе, деактивирају, прочисте, концентришу и убацују у вакцине. Ништа свемирско. Верујем да и Торлак има технологију за производњу таквих вакцина.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 5:58, Bilbija рече

da se zavera planira bas sa vakcinama a ne sa bilo kojim lekom, Aspirinom na primer,

Expand  

za aspirin te niko ne pita niti će ti izdavati potvrdu ili menjati zakone

za vakcinu već sad sa nekim kompanijama ne možeš da putuješ, u perspektivi verovatno na određenim mestima nećeš moći da radiš a usavršeni su i sistemi identifikacije i integracije tebe i tvog zdravstvenog kartona

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 9:38, Здравко рече
ZIVIMZASRBIJU.COM

Амерички научник, истраживач и молекуларни биолог, проф. др Џуди А. Мајковиц, која је децембра 2018...

Altera pars. 

Људи можда нису кредибилни, нису беспрекорни, али су већи стручњаци од већине на форуму (бар за ову тему)

Expand  

Potpuno je nebitno i da li su nobelovci... u nauci nije bitno ko je šta rekao, već da li ima nešto čime će da potkrepi to što je rekao... student sa eksperimentom koji potvrđuje njegove tvrdnje je kredibilniji od nobelovca koji nešto paušalno tvrdi...

Ovde ne vidim ništa osim nepotkrepljenih priča... čak i ono što pričaju, a što se ne demonstrira naučnim eksperimentima tj. tvrdnje o tome da se ove vakcine ne uklapaju u zakonske definicije vakcine su šuplje priče jer ne navode koja je definicija vakcine, u kom članu kog propisa je data i zbog čega tačno se ove ne uklapaju u zakonsku definiciju...

Prilično tipično za tu zaverološku ekipu, sve se sastoji u tome da oni nešto kažu i ti možeš da im veruješ na reč ili ne veruješ, jer se i ne navodi ništa što bi se na bilo koji način moglo proveriti... pa ko se upeca, upeca se...

Od tvrdnji koje jesu proverljive, a koje su sasvim sigurno netačne - Džudi Mikovic nije otkrila XMRV, "otkrila" je da XMRV ima uticaja na CFS (sindrom hroničnog umora), a to je "otkrila" u naučnom radu koji je kasnije povučen zbog grešaka... (uzorci su bili slučajno ili namerno kontaminirani)... a tvrdnja da XMRV može da izazove sidu je vrhunac neozbiljnosti celog teksta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 9:38, Здравко рече
ZIVIMZASRBIJU.COM

Амерички научник, истраживач и молекуларни биолог, проф. др Џуди А. Мајковиц, која је децембра 2018...

Altera pars. 

Људи можда нису кредибилни, нису беспрекорни, али су већи стручњаци од већине на форуму (бар за ову тему)

Expand  

To sto je neko stekao diplomu i sttrucan je u nekoj oblasti ne pruza nikakvu garanciju  da doticna osoba nije budala.

Izmedju strucog misljenja zdravstvene sluzbe zemlje u kojoj zivim i misljenja zdravstvenih sluzbi svih drzava na planeti, USA, EU, Rusije, Irana, Japana ... sa jedne strane a sa druge strane ovakvih “strucnjaka” za mene izbor vrlo jednostavan ... ??

Подели на овим сајтовима

On 20. 1. 2021. at 17:29, Avocado рече

Jok... imaš manje šanse da oboliš. Pod obolelim se podrazumeva da si pozitivna na PCR test i da imaš bilo koji simptom, a ne samo ako imaš teške simptome.

https://www.alims.gov.rs/ciril/files/lekovi/smpc/515-01-04359-20-001.pdf

Stranica 37:

Napomena: Potvrđeni slučajevi su definisani RT-PCR testom (Reverse Transcription-Polymerase Chain Reaction) i prisustvom najmanje jednog simptoma koji ukazujena COVID-19 (simptomi obuhvataju: povišenu telesnu temperaturu, pojavu ili pogoršanje kašlja, pojavu ili pogoršanje otežanog disanja, jezu, pojavu ili pogoršanje bola u mišićima, pojavu gubitka čula ukusa i mirisa, zapaljenje ždrela, dijareju, povraćanje).

To bi bilo najveće iznenađenje u istoriji medicine... da vakcinisana grupa ima 20 puta manje (8 prema 162) onih koji su pozitivni na PCR i koji ispoljavaju bar jedan simptom u odnosu na placebo grupu, a da su obe grupe podjednake u daljem prenošenju zaraze...  i zbog toga pomenuta dilema i polemika postoji samo u stučnim časopisima kao što je Alo

Expand  

Ja те ич не разумем . 

Није још утврђено (са доступним податцима )у којој мери вакцинисани  преносе вирус .

Ali ako vakcina ne sprječava dalje širenje virusa, već ga samo neutrališe ili ublažava, onda bi barem dio vakcinisanih ljudi teoretski i dalje mogao da širi zarazu. Ali tu je potrebno sačekati rezultate istraživanja.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

И  да вас сада видимо после овог горе текста  и пр.Џуди...ко ће да прими модерну или фајзер. Односно мали механички уређај упакован у облику пакета . :D

Остају вам Руси или Кинези, ништа од Амера :D  

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 15:40, Рапсоди рече

И  да вас сада видимо после овог горе текста  и пр.Џуди...ко ће да прими модерну или фајзер. Односно мали механички уређај упакован у облику пакета . :D

Остају вам Руси или Кинези, ништа од Амера :D  

Expand  

A da procitas Avocadov komenatr na dr Dzudi ;) 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 15:46, cloudking рече

A da procitas Avocadov komenatr na dr Dzudi ;) 

Expand  

Авокадо је медицински стручњак, доктор наука или шта ли већ, кредибилан да коментарише  докторе наука :D сори...нисам знала, ево   хитам  да га читам :D 

За правне савете Авокада питам :)

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 15:51, Рапсоди рече

Авокадо је медицински стручњак, доктор наука или шта ли већ, кредибилан да коментарише  докторе наука :D сори...нисам знала, ево   хитам  да га читам :D 

За правне савете Авокада питам :)

Expand  

Ne boj se, nije komentarisao "doktore nauka" nego samu nauku... odnosno ocigledni nedostatk nje u clanku koji je postavljen u vezi sa ovim doktorima. To bi i ti umela da prepoznajes, samo da oces ;)

• Свиђа ми се 1

Expand  

Подели на овим сајтовима

1. Да ли је тачно да су за фајзерову вакцину издате две дозволе, једна привремена и једна условна на 12 месеци?

2. Да ли су издате дозволе за руску и кинеску вакцину и ако су издате да ли су оне трајне или на који већ период?

* Молио бих линк са сајта Агенције за испитивање лекова и за под 1 и за под 2 јер ја нисам нашао тражене податке о издатим дозволама.

Подели на овим сајтовима

On 21. 1. 2021. at 15:34, Рапсоди рече

Ja те ич не разумем . 

Expand  

Ne razumeš čak ni onaj deo o tome da se nisu merile teže posledice već PCR + bilo koji simptom i da je odnos bio 8 prema 162 za otprilike isti broj ljudi, dakle 20 puta manje?

Цитат

Није још утврђено (са доступним податцима )у којој мери вакцинисани  преносе вирус .

Expand  

Naravno... neće ni biti utvrđeno... jer ne postoji način da to naučno utvrdiš a da taj način bude etičan.

Цитат

Ali ako vakcina ne sprječava dalje širenje virusa, već ga samo neutrališe ili ublažava, onda bi barem dio vakcinisanih ljudi teoretski i dalje mogao da širi zarazu.

Expand  

Vakcina sasvim sigurno (101%) ne sprečava dalje širenje virusa u smislu da nekom magijom spreči virus da napusti organizam, već "samo" pomaže organizmu da ga lakše i brže pobedi... što sasvim očigledno dovodi do smanjenja broja zaraženih i uz dovoljno vakcinisanih dovodi do potpunog iskorenjavanja virusa... već viđeno i odavno utvrđeno kod svih vakcina...

Nisam siguran kako zamišljaš uopšte da nešto neutrališe virus i sprečava ga da se u velikoj meri razmnoži po organizmu i tako napravi teže posledice i da istovremeno taj neutralisani virus pređe na drugog u dovoljnoj meri da ga zarazi?

Šta kao imuni sistem počne da radi kao nekad Udba, da ne hapsi kriminalce nego da ih šalje da kradu u inostranstvu?

Цитат

Ali tu je potrebno sačekati rezultate istraživanja.

Expand  

:)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...