Jump to content

Зоран Ђуровић: Игуманија манастира Ћелије Гликерија на сахрани рашчињеног епископа Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 2. 12. 2020. at 10:58, Родољуб Лазић рече

Уосталом, то и сам отворено каже, да ужива у саблажњавању.

Expand  

Не знам да ли је то рекао, али познајући како пише, мислим да је поента у томе да пластично неке ствари каже. Некад је то у реду, некад није...Али шта ти има да се саблажњаваш? Усвојиш ако има шта да се усвоји ако нема ајд здраво. Бориш се брате са ветрењачама.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 347
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 2. 12. 2020. at 11:30, Вилер Текс рече

Јеси га гледао како пости и мрси? Кажем ти машиш поенту

Expand  

Тексе, стварно ме забрињаваш. И раније, иако сам два или три пута објаснио шта значи моје писање да трееба да оснује своју цркву, ти си остао при свом буквалистичком ставу да га ја избацујем из Цркве. Са минималним менталним напором може се схватити да је мој исказ реакција на његово уздизање изнад саме Цркве, црквене јерархије, св. Отаца, Предања... Једино што је логично, када неко има тај став, јесте да изађе из цркве која му није дорасла и оснује своју. Али ти си схвати да га ја избацујем из Цркве.

Исто и овде, причаш о јелу, као да ја говорим о њему и његовом конкретном начину пошћења. Из авиона је свакоме јасно да говорим о његовом теолошком ставу о установи поста као таквој, о дезавусињау поста као установе.

Можда ја машам поенту, како кажеш, али ти сигурно машаш  поенту мог писања.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:34, Вилер Текс рече

Не знам да ли је то рекао, али познајући како пише, мислим да је поента у томе да пластично неке ствари каже. Некад је то у реду, некад није...Али шта ти има да се саблажњаваш? Усвојиш ако има шта да се усвоји ако нема ајд здраво. Бориш се брате са ветрењачама.

Expand  

Хвала ти на саветима. Јес да их нисам тражио, ал нема везе.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:38, Родољуб Лазић рече

Из авиона је свакоме јасно да говорим о његовом теолошком ставу о установи поста као таквој, о дезавусињау поста као установе.

Expand  

Добро брате, он тамо рече да је отприлике за оно свако по својој моћи да пости и позвиа се на Павла. Мени је то у реду. 

Шта ти предлажеш, како треба да се пости?

пс: Врло битно, ја нигде нисам видео да је рекао да треба да се укидају постови итд. него да се не цеде комарци. А то не значи анархију протви које си ти и верујем и сви остали норамлни људи.

Подели на овим сајтовима

Zoranova teološka svest je svetla, metodička, proverenih izvora i sa puno dodataka njegovih.

Ono što primećujem, jeste da se gradi ocima koje dugogodišnje ispituje proučava i razgovara sa njima.

Rodjeni ne razgovara sa ocima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:33, Volim_Sina_Bozjeg рече

Isus reče u jednom poglavlju apostolu, : idi od mene sotono.

Expand  

Рекао је и ко другоме каже "будало" да је крив паклу огњеном. И објаснио и Он и сви други какав хришћанин треба да буде. Имаш буквално стотине цитата.

А ти слободно  зове сатанама све које мислиш да треба. Бескрајно је жалосна твоја потреба да увек и у свему браниш "аву".

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:43, Volim_Sina_Bozjeg рече

Zoranova teološka svest je svetla, metodička, proverenih izvora i sa puno dodataka njegovih.

Ono što primećujem, jeste da se gradi ocima koje dugogodišnje ispituje proučava i razgovara sa njima.

Rodjeni ne razgovara sa ocima.

Expand  

Добро је, Марко, схватили смо пре много година шта је за тебе Ђуровић. 

Подели на овим сајтовима

@Родољуб Лазић ava mi je više dao, te ga ne branim, nego se upisujem.

Imamo drugačiji pogled na politiku i tamo se ne upisujem.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:41, Вилер Текс рече

Шта ти предлажеш, како треба да се пости?

Expand  

Онако како Црква каже. Имаш неки проблем с тим?

Подели на овим сајтовима

Да не буде забуне, нема Родољуб неку своју теологију, он се стриктно држи светих отаца, само има заблуду да је његова рецепција светих отаца једна и исправна. А није тако ми увјек погрешно разумијемо, сад у којој мјери то је питање.
Нема спора да и Ђуровић мање више маши и да су Оци знали да маше. Зато би Лазић требао да нам разлаже став , а забранити му да цитира јер себе вара цитатима, ето слаже са свим Светим Оцима који су мртви а нема живог човјека са којим би нам могао презентовати неки свој надарени дијалог. То личи на Артемија.
Па да видимо и уживамо, овако све се своди на негацију, новотаравца или ових и оних и онда се даје привид, као не слажем се ни са Њутном, ни са Анштајном ни са Хојингом и онда се ствсра привид.
Дај да видимо са чиме се слажеш, шта ти мислиш, а не "твоји" Оци. Јер мора да се преиспитује читање, опет и опет. Не здраво за готово.

Послато са 5026D користећи Pouke.org мобилну апликацију

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:50, Родољуб Лазић рече

Онако како Црква каже. Имаш неки проблем с тим?

Expand  

Немам.А немам ни проблем са тим ако Црква одлучи да нпр. скрати Петровски пост а нити ако га остави оваквим какав је. Мислим да је потпуно у реду да се рецимо скрати, јер се деси да буде исте дужине као и Васкршњи.  А Црква је ваљда и свештеник који познајући своје духовно чедо ублажи/поштри пост итд. А то кажем јер се ти буниш на сваку могућност флексибилности.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:54, Вилер Текс рече

Немам.А немам ни проблем са тим ако Црква одлучи да нпр. скрати Петровски пост а нити ако га остави оваквим какав је. Мислим да је потпуно у реду да се рецимо скрати, јер се деси да буде исте дужине као и Васкршњи.  А Црква је ваљда и свештеник који познајући своје духовно чедо ублажи/поштри пост итд. А то кажем јер се ти буниш на сваку могућност флексибилности.

Expand  

To Crkva i nalaže.

Malima treba meka hrana a starijima tvrđa a da pri tom ne gube osnovu a to je da nas Hristos ne pretovara i sa tom verom se ulazi u ljubav koja je i cilj,jer je data od Boga.

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 11:53, Hadzi Vladimir Petrovic рече

Дај да видимо са чиме се слажеш, шта ти мислиш, а не "твоји" Оци. Јер мора да се преиспитује читање, опет и опет. Не здраво за готово.

Expand  

Конкретну мисао не видех. Само цитат, деловодни број и печат.

@Родољуб Лазић

Подели на овим сајтовима

On 2. 12. 2020. at 9:12, Родољуб Лазић рече

Замисли, човек ме послао у ад, назвао ме сатаном, дебилом, проклео ме, а ја нисам сакрио горчину (ерупција? где видиш ерупцију?) него позвао његове фанове, поклонике, трабанте, да лајкују ту поруку као и све друге. Ни ти, пријатељу, ниси реаговао, ништа ниси рекао на његов синоћњи пост, него си практично био принуђен мојом поруком да реагујеш. И сада онако с висине делиш лекције и паметујеш како смо он и ја исти, крајности, дрвени итд. итсл.

Expand  

Кажем ти ја, тешко да се ти можеш отргнути од "Калимеро" варијанте. А то што ниси испратио где и како сам га критиковао твоја ствар, не пратим твоје и његове постове пошто-пото, нисам опседнут ни са ким хвала Богу. Кад угледам нешто на некој теми да је занимљиво реагујем. Не мислиш ваљда да (као ти) идем од поста до поста, твог или његовог, и пратим да не пропустима да реагујем?

Био сам принуђен твојим постом да реагујем?!?!?

"Sick, man, very sick..."

Ево, рећи ћу ти и открити тајну:

Према њему се односим са поштовањем јер је у чину и има јаку диплому, тј има "браду звања и браду знања", мада често уме да стави и ону трећу.

Твоју браду заиста не знам. Писањем показујеш неко чудно систематизовано знање, немаш теолошко звање, а не заостајеш са оном трећом брадом за њим, само што је "фино штруцкана", ништа више или боље.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...