Jump to content

Архимандрит Андреј (Конанос) је одлучио да напусти свештеничку службу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 часа, JESSY рече

Монитор се пуши када прочитате колико је одабраних вербалних фекалија на бившег свештеника изливено од стране његових сарадника, такозване „браће и сарадника“. Испоставило се да је он Јуда, издајник Христа и отпадник, и прете му страшном пресудом и проричу несреће.

Од свих текстова које сам прочитао, можда има 10% оних који би се овако могли квалификовати. Претеривање. 

И још једном: то што ја имам клемпаве уши, не значи да ти ниси разрок. Није добро да епископи буду надобудни господари. То Христос није учио. "Ко хоће да буде први, нека буде свима слуга". Они треба да буду очеви, са истинским ауторитетом. Ауторитетом унутарњег интегритета и љубави. Али када нису такви, да ли свештеник треба да напусти свештенство? Да ли се он заветовао Христу или је потписао са епископом уговор о раду у епископовој фирми? Па пошто му се епископ као директор не допада, а и колеге су непоштене и завидљиве, реши  да да отказ.

То сваки свештеник треба себи да одговори. И то пре него што се прихвати свештеничког служења. Па у зависности од одговора који сам себи да, нека одлучи да ли да се прихвати тог чина или не.

А ако свештеници се одричу свештенства због епископа и браће свештеника, шта треба да раде лаици који нису задовољни својим епископом и својим свештеником? Да се раскрсте? Логика коју имају о. Олег и истомишљеници нужно води ка томе.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Најновија објава Конаноса на фејсбуку, са гугл преводом на енглески па на српски:

DOBRA NEDELJA!!!

Divna nedelja počinje !!

Živite s nadom, radošću i verom!

Uz pravilnu ishranu, vežbanje i učenje.

Rad, kreativnost, napetost i ludilo tokom dana i dobar san!

S ljubavlju, zanosom, light & love !!!

Sve je savršeno!! Sve je vaš život i materijali uspeha i veličine !!!

(Mislim da ne mogu biti ubedljiviji kada kažem da su mi potrebne nove cipele! ?)

Najnoviji video koji objašnjavam o snazi ljubavi koja mora da prevaziđe kočnicu straha je sledeći:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=r7YqCsmrgQM

Подели на овим сајтовима

On 16.9.2020. at 12:02, Родољуб Лазић рече

Нисам много његових текстова читао, већина од прочитаних су били душеполезни, са понеким детаљима који ми нису "легли". Једино ми се није допадало што је био преопширан, рекло би се без неке потребе...

Наравоученије - ђаво не оре и не копа него све о злу мисли...Нико није сигуран ни обезбеђен да не падне. Падали су у историји Цркве велики стубови. Треба се целог живота чувати. А људи са великим даровима, као он, утолико пре су предмет занимања непоменика. Јер кад обори такве, штета је много већа, што се из приложеног, односно на основу реакција мноштва црквених људи, и види. Господе помилуј!

Poslušaj svoje naravoučenije i bolje idi da oreš i kopaš umesto što stalno tražiš zlo u drugima. 

Ti znaš ko je pao a ko stoji...  :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, fsa рече

Poslušaj svoje naravoučenije i bolje idi da oreš i kopaš umesto što stalno tražiš zlo u drugima. 

Ti znaš ko je pao a ko stoji...  :0212_rolleyes:

Неодмерене и претешке речи указују на неки унутарњи проблем, фрустрацију. 

Охладићеш се и биће ти ваљда јасније да је у најмању руку непристојно такав речник користити.

Подели на овим сајтовима

fsa vs Родољуб Лазић.... окршај код ОК....

полако, полако чекајте.... без свађе ако може икако - барем данас....

Подели на овим сајтовима

Човек је напусито свештенство- Нажалост. Дешава се. Не желим да се упуштам у разлоге тога, то ће он видети са Богом шта како куда. Желим да прокоментаришем само изјаву да је напустио организацију. Мени је тужно да неко може Цркву тако да окарактерише, шта год да га је навело на то.  Нек је човек жив и здрав али Црква није организација.

Друга ствар, његову личну одлуку су кренули да бране разни либерали и ту смо видели милион неких јефтиних и плитких "психолошких" коментара и обичну промоцију ултра либералних ставова. Дакле ниђе тог човека Андреаса Конанос, већ либералних ставова који се морају промовисати.

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, uomo del Ve.Te. рече

полако, полако чекајте.... без свађе ако може икако - барем данас....

Да ти ниси из ЕУ? Она фора са Србима и ШиптаримА. Кад Шиптари направе инцидент, онда иде апел на обе стране да се смире.

Где ти видиш свађу? Човек ме назвао ђаволом, ја му кажем да  је то у најмању руку непристојно и указује на унутрашњи проблем и фрустрацију. И теби је то свађа?  

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Родољуб Лазић рече

Да ти ниси из ЕУ? Она фора са Србима и ШиптаримА. Кад Шиптари направе инцидент, онда иде апел на обе стране да се смире.

Где ти видиш свађу? Човек ме назвао ђаволом, ја му кажем да  је то у најмању руку непристојно и указује на унутрашњи проблем и фрустрацију. И теби је то свађа?  

Ajd' ne izmišljaj i ne kukaj ko neka seka Persa

Подели на овим сајтовима

Управо сада, fsa рече

Ajd' ne izmišljaj i ne kukaj ko neka seka Persa

Наравно да не кукам, само покушавам да објасним шта радиш. Ваљда не бих био сека Перса када бих се понашао тако као ти? 

Да чујем шта сам измислио?

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Родољуб Лазић рече

Најновија објава Конаноса на фејсбуку, са гугл преводом на енглески па на српски:

DOBRA NEDELJA!!!

Divna nedelja počinje !!

Živite s nadom, radošću i verom!

Uz pravilnu ishranu, vežbanje i učenje.

Rad, kreativnost, napetost i ludilo tokom dana i dobar san!

S ljubavlju, zanosom, light & love !!!

Sve je savršeno!! Sve je vaš život i materijali uspeha i veličine !!!

(Mislim da ne mogu biti ubedljiviji kada kažem da su mi potrebne nove cipele! ?)

Najnoviji video koji objašnjavam o snazi ljubavi koja mora da prevaziđe kočnicu straha je sledeći:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=r7YqCsmrgQM

Шмеман учи супротно:

Цитат

Када бих био „старац,“ рекао бих ономе ко „тражи монашки живот“, мање-више ово: нађите посао, најједноставнији могући, који не укључује „креативност“ (као нпр, банкарски службненик); – док радите, молите се и „акумулирајте“ унутарњи мир, не гајите злобу, не тражите „своје“ (права, правду итд.). Сматрајте свакога (колегу, клијента) као да су вам послати, молите се за њих; – пошто платите најскромније станове и набавите најскромнију храну, дајте [остатак] новца сиромашнима – али баш сиромашнима, појединцима, не „добротворним организацијама““; – идите увек у један исти храм и тамо покушајте да помогнете на прави начин (не кроз држање предавања о духовном животу или иконама, не кроз „поучавање“…). Чврсто се држите ове службе и будите потпуно послушни надлежном пароху по црквеним питањима; – не тражите да служите по својој сопственој вољи, не жалостите се ако се „ваши таленти не користе,“ помажите и служите тамо где је то потребно, а не где ви мислите да треба; – читајте и студирајте колико можете – али немојте читати само „монашку литературу,“ већ нешто шире (ово захтева објашњење); – ако вас ваши пријатељи и присталице позову у посету јер сте близу, идите – али са „разликовањем, расуђивањем“, и то не често. Не задржавајте се дуже од сат и по, два. Дуже од тога чак и најприснија атмосфера може бити штетна; – облачите се апсолутно налик било коме другом, али скромно, и без икаквог „видљивог“ знака посвећености „духовном животу“; – будите увек једноставни, безбрижни и радосни. Не поучавајте. Избегавајте „духовне разговоре“ као ватру, и такође било какве празне религијске и црквене приче. Ако овако будете поступали, све ће вам бити на корист…; – не трагајте за „духовним старцем“ или „руководиоцом.“ Ако вам је потребан, Господ ће вам га послати, и то онда када је потребно; – служећи и радећи овако током десет година – никако краће – замолите Бога да вам каже да ли треба да наставите такав живот, и да ли вам је потребна нека врста промене. И чекајте на одговор; он ће сигурно доћи, а његови показатељи ће бити „мир и радост у Духу Светоме.“

Подели на овим сајтовима

Ово му је најбољи савет:

Цитат

Избегавајте „духовне разговоре“ као ватру, и такође било какве празне религијске и црквене приче.

:D

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Наравно да не кукам, само покушавам да објасним шта радиш. Ваљда не бих био сека Перса када бих се понашао тако као ти? 

Да чујем шта сам измислио?

Подели на овим сајтовима

Толико о томе. Кад немаш шта да кажеш, онда пустиш нешто што би као фол требало да буде духовито.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...