Jump to content

Емисија "Ментално разгибавање" о вери у Бога

Оцени ову тему

Препоручена порука

Слушам на интернету малочас емисију "Ментално разгибавање" коју воде двојица добрих водитеља  - Дарко и Марко,  где су повели питање вере у Бога.

Много питања је покренуто, наравно, они то покрећу из позиције људи који говоре о нечему из своје перспективе.

Оно што ми је запало за ухо јесте разговор о Православној Цркви у тотално пежоративном тону. Дакле, Црква је заостала, попови су никакви и масни, вера у живот вечни је глупост, Црква је безосећајна, не треба ти Црква чак и ако верујеш у Бога и тако даље... у суштини говоре у флоскулама, а сами се, како кажу, боре против њих - мислим флоскула...

Дотакли су се и теме "бесосећајног" свештеника који "није хтео" да обави опело над упокојеним некрштеним дететом.. То је оно што би требало одмах да буде окидач напада на Цркву... а о овоме смо дуго разговарали на форуму и сматрам да јесте битна тема, шта и како и на који начин приступити људима којима се деси таква трагедија.

Да не говорим много у уводу, послушајте, ако имате времена и сами. Негде око половине креће "кување"

Подели на овим сајтовима

@Иван Ц. Није ваљда да се изненађујеш? Нисам луд да слушам, и да ниси ништа написао било би ми јасно о чему се ради. Ту човек може само да се помоли, а неке расправе не треба водити. То је једноставно тако. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Вукашин рече

@Иван Ц. Није ваљда да се изненађујеш? Нисам луд да слушам, и да ниси ништа написао било би ми јасно о чему се ради. Ту човек може само да се помоли, а неке расправе не треба водити. То је једноставно тако. 

Ово би требало да буде управо мисионарска тема. Који је наш одговор на све?

Конкретно, мене много заболи кад чујем осуде уперене према свештенству који ради ово-оно... Наравно, немој да мислиш да гледам свет ружичастим наочарама, да сам пао с Марса, али су то све флоскуле у 99% случајева. Уз то, па и ја сам ваљда неки поп, а уопште се не налазим у тим причама... Не због своје гордости, које ми не мањка, него једноставно нисам то.

Такође, ето, они су у својој емисији јавно осудили свештеника, кога и не познају, а који је по њиховим речима одбио опело детета, које је нажалост страдало некрштено.

Та тема, колико је год пута овде понављали је једна од битнијих тема. Тиче се тога шта је Цркве, где су границе Цркве, да ли мора баш тако или не мора да буде итд...

Подели на овим сајтовима

Није то прва, већ друга-трећа генерација која је задојена тим антицрквеним духом. 

Изгледа да мора тако:

Цитат

25. Доста је ученику да буде као учитељ његов и слузи као господар његов. Кад су домаћина назвали Веелзевулом, а камо ли домаће његове?

Човека то боли, не због себе, већ што види ту тугу на све стране, али и то је крст који нам је дат. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Иван Ц. рече

Слушам на интернету малочас емисију "Ментално разгибавање" коју воде двојица добрих водитеља  - Дарко и Марко,  где су повели питање вере у Бога.

Нису добри водитељи.

Ужасно су једнострани и мрзе све и свакога ко им не одговара. Овде не причам о политици, јер је наша политичка сцена одавно затрована, него су једноставно крајње уски људи који нису у стању да прихвате да постоји неко са ставовима који се разликују од њихових по било ком питању. А с обзиром да су им ставови око великог броја тма крајње упити и до бола ригидни, редовно пљују по свима који се са њима не слажу, што је огромна већина људи, и стално пљују по Србији као земљи заосталих неандерталаца, и емисија им је превише мрачна.

Не знам како је тек сад дошло до тога да видиш какви су, ал ето, обрати пажње следећи пут кад буду провлачили кроз блато некога или нешто што им се не свиђа, ии што не разумеју а не желе да направе ни минималне напоре да разумеју, па види какви су.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, RYLAH рече

Не знам како је тек сад дошло до тога да видиш какви су, ал ето, обрати пажње следећи пут кад буду провлачили кроз блато некога или нешто што им се не свиђа, ии што не разумеју а не желе да направе ни минималне напоре да разумеју, па види какви су.

Слушао сам на прескок. Обратио сам пажњу на овај део где осуђују свештеника што није одржао опело на некрштеним дететом. 

Водитељи не знају шта ни о чему причају али не доводе своје речи у питање. И то друго је проблем. Да не звучим грубо, али они људи узму микрофон испљују и то је то. "Правда" је задовољена, масе су нахрањене њиховим исправним ставовима и "лоши момци" су добили своје. Мислим да се емисија своди на то а све филовано доскочицама.

Свака каст свакоме коме успе мисија међ људима са оваквим ставовима. А бојим се да је људи са оваквим површним ставовима и начином размишљања много.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Ej, a šta će nam diskusije, kad odlazi cirkus iz našeg malog grada...:D

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Ej, a šta će nam diskusije, kad odlazi cirkus iz našeg malog grada...:D

Док смо ту да прозборимо по коју... ваља се... :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Вилер Текс рече

Слушао сам на прескок. Обратио сам пажњу на овај део где осуђују свештеника што није одржао опело на некрштеним дететом. 

Водитељи не знају шта ни о чему причају али не доводе своје речи у питање. И то друго је проблем. Да не звучим грубо, али они људи узму микрофон испљују и то је то. "Правда" је задовољена, масе су нахрањене њиховим исправним ставовима и "лоши момци" су добили своје. Мислим да се емисија своди на то а све филовано доскочицама.

Свака каст свакоме коме успе мисија међ људима са оваквим ставовима. А бојим се да је људи са оваквим површним ставовима и начином размишљања много.

Слажем се буквално са свим што си рекао.

Оно што јесте свакако ту битно рећи, мислим, да они имају утицај у народу, какав-такав, и да је ово што су рекли искрено ширење и заргоревање непотребне мржње, а засновано је на њиховом огромном непознавању вере.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Иван Ц. рече

и да је ово што су рекли искрено ширење и заргоревање непотребне мржње, а засновано је на њиховом огромном непознавању вере.

Ajd ovo nepoznavanje vere ali mržnja.....malo preterano.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Вилер Текс рече

Водитељи не знају шта ни о чему причају али не доводе своје речи у питање.

То је тачна дефиниција тог проблема. Типичан примјер модерног човјека који се само површно дотиче свега и свачега, а суштински га то не занима много. А не може ни да га занима кад самог себе доживљава као центар свијета и наравно да не сумња у своје ријечи, то су ријечи "бога". То је оно, нема Бога, значи ја сам бог. И не вриједи ту онда никаква прича, мада је отац Иван у праву, само питање је заиста озбиљно. Али нису озбиљни и ти који су га поставили, и то тврдим, да модерни човјек ниједно питање не поставља искрено.

Подели на овим сајтовима

On 22.6.2020. at 16:36, Иван Ц. рече

Слажем се буквално са свим што си рекао.

Оно што јесте свакако ту битно рећи, мислим, да они имају утицај у народу, какав-такав, и да је ово што су рекли искрено ширење и заргоревање непотребне мржње, а засновано је на њиховом огромном непознавању вере.

Имам (имао сам) у свом окружењу људе који су овако као што каже СловоА, прави људи нашег доба. Само да кажу своје мишљење и ако немају појма али од њега не одустају и држе се приче "Бог је свуда и у камену и то је бог...не треба ми Црква". Чини ми се и кад им кажеш нешто што њихове аргументе потпуно обезвреди, кажу добро али ја ипак овако. Поента је да можда ипак мисија није немогућа за неког ко има тај дар.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...