Jump to content

VaSa110

Члан
  • Број садржаја

    1668
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by VaSa110

  1. Evo pogledah od kada sam ovde. Maj 2014.. Ako je za vajdu dosta je bilo. A bilo je za vajdu. Boraveći ovde mngo ali zaista mnogo toga sam saznao i razjasnio ne samo oko religije već i uopšte. Forum je zaista odličan i nadam se da će još dugo da poživi. Svim forumašima želim sve najbolje.
  2. Toliko je kretensko pitanje da izbegavaš (ili ne znaš) odgovor iz sve snage. Laku noć.
  3. Znači definitivno neću dobiti odgovor. Što se tebe tiče povlačim pitanje.
  4. Zaista se trudim da budem pristojan. Vrlo je bezobrazno na pitanje odgovarati pitanjem i još pri tome "pitanje ti je glupo". Tako se ne odgovara na pitanje.
  5. Ne nisam pitao za vreme već za boga. Aman šta je vama glupo u tom pitanju.
  6. Ovo ima veze sa mojim pitanjem kako? Ako ti je pitanje nezgodno ili ne znaš odgovor bolje je ćutati.
  7. Gledam onu temu o Islandskoj crkvi pa mi pade na pamet jedno pitanje. Ovaj vaš trojedinični bog jel muško, žensko, oboje, nijedno.......? Mislim ova jedna ipostas je muško, a ostale dve?
  8. Evo još malo mitologije. Moji roditelji su bili ono što se kaže "fizikalci" u firmi Beogradski pamučni kombinat. Ta firma je bila jedna od najgorih po primanjiuma u Srbiji. Oni su sa takvim platama (i kasom uzajamne pomoći) napravili dve (skromne) kuće, kupili stojadina, napunili te kuće, kupili nešto zemlje (koja je tada bila papreno skupa)...... Cena toga je bila letovanja na selu a zimovanje nije postojalo kao pojam. Mom drugaru otac je bio varioc i sećam se kupio mu Comodor 64 za 2500 maraka ladno. Poslovođa u Fabrici hartije pred penzijom dodao malo na platu i kupio Fiću. Primanja se ne cene samo po nominalnoj vrednosti. Zapravo to uopšte nije bitno. Bitno je šta možeš da kupiš, uradiš....
  9. Naleteh na ovo: "A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa - za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati - za vas su one nečiste.'" (Biblija, Levitski zakon 11:7,8 )" E ovo je baš bilo iznenađenje. Može li neko da prokomentariše, objasni, protumači...........
  10. Vidim pričaste o "tumačenjima". Setih se ovoga pa reko malo da doprinesem raspravi.. Obavezno odgledajte do kraja.
  11. Ja se izvinjavam znam da ovo nije tema za mene. Pobogu zašto predsednik to traži umesto njihovog glavnog sveštenika?
  12. VaSa110

    Da li Kina kreće nizbrdo?

    Što bi menjali automobil koji je savršen. Moj me služio 30 godina skoro bez ikakvih problema. Šalim se naravno.
  13. Draga Rapsodi zbog onog "dragi ateisti" odgledao sam celih 3 minuta. Mislim nemo se ljutiš al stvarno nisam mogo više.
  14. Cenim da će tvoji sagovornici na ovoj temi sada bolje sagledati sa kim diskutuju.
  15. Nema druge od sada i vesti sa njuz neta shvatam ozbiljno. Majko mila.....
  16. Čuo sam se posle dosta godina sa prijateljicom. Između ostalog saznam da je njenom bratu umrla žena. Imala je 43. Ostala ćerkica 11 godina. Razbolela se ali nije znala da ima još neke ("skrivene") bolesti, iskomplikovalo se i nažalost umrla je. To se desilo prošle godine u februaru kada je bio onaj grip. Kaže prijateljica bilo tad još dosta takvih slučajeva.
  17. Prošla "školska" godina ne postoji. Ništa ama baš ništa nije naučeno. Ako i sada bude isto to je dve godine potpuno izgubljene. I zamislite uđeš u sedmi razred a nisi išao peti i šesti. U srednjoj je to još grđe. Upadneš u treći bez prvog i drugog.
  18. Pojma nema šta ti podrazumevaš pod "funkcija". DNK je samo deo priče. Sama za sebe ništa ne znači. U igri je mnogo kriterijuma ali ko što ti napisah još niko nije dao konačnu listu istih. Izdvajanje pojedinih je besmislica. Pišem normalno i jasno. Odgovori ti se ne sviđaju pa su ti "drski" i......
  19. Ovo si ti napisao i na to sam ti odgovorio. Rast nije kriterijum za život i naveo ti primer kristala koji može da raste ali ne smatramo da je živ. Kakve ovo ima veze sa našom pričom oko rasta kao kriterijuma za život?
  20. Naravno da imaju. Kristalna struktura je satavljena od ćelija koje su pravilnih geometriskih oblika. Mada ne znam čemu tvoje pitanje. Rast nije kriterijum da li je nešto živo ili ne. A da se ne bi davili dalje ne postoji odgovor na pitanje "šta je život" - "šta je zivo", koliko ja znam.
  21. VaSa110

    Da li Kina kreće nizbrdo?

    Al bukvalno sve sto te sprecava da vidiš USA u pravom svetlu jeste ta mrznja prema Kini.
  22. Na preporuku prijatelja odgledah dve emisije o kako kažu lažiranju broja obolelih i umrlih. Kaže Pera Miki (narod): "Miko, onaj Laza što te laže više od 10 godina slagao te o........". Mika razrogačenih očiju u neverici: "Ma jel moguće, sram ga bilo." Kakva komendija . I sad ćemo po internetima i lično do u besvest o tome. Što se tiče iznesenih "tačnih" brojki ništa , ali baš ništa ne menjaju sliku o bolesti.
×
×
  • Креирај ново...