Jump to content

Дошли смо до краја пута... Поуке одлазе у историју...

Препоручена порука

пре 42 минута, Zayron рече

Mogli bi ovdje u Češkoj  ili Slovačkoj otvoriti medjunarodni hrišćanski forum. Ali taj bi morao biti ekumenický jer ovdje je sve ekumenické, forumi su ekumenický, ekumenická akademie, bohoslužby ekumenický, koncerti, susreti, izložbe, predavanja, hodočaśća, litije itd. itd,  Slično kao na Faanaru gdje imaju sve ekumenické od Patrijarha pa do zvonara! Tu bi se moglo ne samo diskutovati već i nesmetano liturgijski opštiti sa svima zainteresovanima  - pravoslavci, katolici, prrotestanti i u svim kombinacijama. Osjećali bi se tu isto kao na Poukama, isto kao u svojoj kući! Ja bih mogao to otvorit za par dana posla - na bazi jeftinog poljskog hostinga!

WWW.CIRKEV.CZ

Na pozvání ekumenického patriarchy Bartoloměje I. se koná na ostrově Rhodos od 18. – 22. 10. 2010 Druhé...

WWW.EKUMENICKARADA.CZ

Lakše malo sa tim javljanjima, ne stižem odgovoriti svima zainteresovanima.  :D 

Zaboravih još reći kako će se zvati forum (na slovačkom):

Ekumenické spoločenstvo - diskusné forum "Poučenia Božia"  - Lessons from God

Slično kao ovo:

http://ekumenake.rimkat.sk/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 421
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 23.6.2020. at 22:26, nishizawa рече

Aman pustite coveka vise na miru.

Zna o. Ivan mnogo bolje nego vi koliko je truda ulozio u sve ovo.

Ako je vec resio da podeli sa vama to da ne moze vise, probajte da pokazete makar malo razumevanja. Valjda bi trebalo da vas vise pogadja to kako je njemu nego jedan sajt, pa nek je od zlata.

Kome se cita Sveto Pismo nek ga cita sa papira. Kome se upoznaje, nek stisne petlju i nek se upoznaje uzivo. 

Ni ovo do sada niko od nas nije zasluzio - stvarno je bezobrazluk traziti jos.

Mnogi su se ovde upoznali, a mnogi ostali sami :)))))

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Mikorist рече

Ma jok... najbolje Papa da sponzoriše Pouke. To bi tako bilo moderno.:)))

A možemo da pitamo i Soroša, taj bi jedva dočekao. 

Izgleda da je Poukama preostao još samo taj Soroš. Santo Padre je već zauzet, sponzoruje sad neke važnije projekte. :D 

WWW.THETABLET.CO.UK

Pope Francis has donated 100,000 euros (£90,000) towards the first Orthodox monastery that is being built at St Andrä in...

Подели на овим сајтовима

On 23.6.2020. at 22:26, nishizawa рече

Aman pustite coveka vise na miru.

Zna o. Ivan mnogo bolje nego vi koliko je truda ulozio u sve ovo.

Ako je vec resio da podeli sa vama to da ne moze vise, probajte da pokazete makar malo razumevanja. Valjda bi trebalo da vas vise pogadja to kako je njemu nego jedan sajt, pa nek je od zlata.

Kome se cita Sveto Pismo nek ga cita sa papira. Kome se upoznaje, nek stisne petlju i nek se upoznaje uzivo. 

Ni ovo do sada niko od nas nije zasluzio - stvarno je bezobrazluk traziti jos.

brate tebe nevidosmo od uvek :)

bravo za 4to djete

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 25.6.2020. at 14:59, Zayron рече

Izgleda da je Poukama preostao još samo taj Soroš. Santo Padre je već zauzet, sponzoruje sad neke važnije projekte. :D 

WWW.THETABLET.CO.UK

Pope Francis has donated 100,000 euros (£90,000) towards the first Orthodox monastery that is being built at St Andrä in...

Molba za dotacije, sponzorstvo, grante i donacije koju je uputiila nova administracija novog Foruma Pouke.2.0.0.

Naš tatičku Sorošičku! (sadržaj pisma je tajni ali ja sam uspio doći do prvih par uvodnih rečenica....) :D 

Mi smo takav jedan slobodnomisleći interkonfesionalni, interdenominacijski i internacionalni internetovi liberalno ekumenistički diskusni Forum i udruženje gradjana svih vjeroispovijesti i polova koje priznaje svakom sva prava i slobode a respektuje sve pokrete od hipi, nudističkog, skautskog i antiratnog-pacifističkog pa do feminističkog, LGBT i anarhokomunističkog uključujući i pokret za zavodjenje šarije/šerijata u Evropu (Sharia4EU) kao i pokret za liberalizacuju marihuane u svijetu (Freedom for Cannabis & Marijuana) ....

Подели на овим сајтовима

Велика штета што култне Поуке одлазе у историју.  Знам да је неко питао али питаћу опет, има ли наде макар да се сачува АРХИВА форума ?  Овде је писало доста квалитетних људи и било би грехота да сви ти текстови нестану са интернета.

Скоро се навршило 8 пуних година колико сам овде, остаје велики жал за овим форумом који на неки начин постао део нас.

Збогом остајте.

Равно,нигде брда све је равно...

Подели на овим сајтовима

Толико тога има на форуму да би једном могао постати самосвестан.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

On 24.6.2020. at 18:46, gavrosaurus рече

А опет, ако са̄м постујем непажљиво и без поштовања и разумевања теме, мораћу брате нешто и да отрпим, и неправедно јер мораћу свакако, таква је ова наша вера и нико неће избећи трпљење ближњег ако збиља жели Царство Небеско.

Тако је. И не само да морамо истрпити ближњег, него сама жеља за Царством Божијим увијек укључује ту ближњег. Мада, заправо, не морамо баш ништа истрпити, па ни ближњег, слободни смо и да се уподобљавамо демонима. Али то је онда злоупотреба слободе и саме те природне жеље којој не робујемо једино у том контексту, да све што желимо јесте Царство Божије. Св. Павле је писао о томе, не зажели, али не зажели ништа друго осим Христа и Царства Божијег.

Или је у ближњем (Богу) сва моја жеља за Царством Божијим, или робујем свијету и сам по својој природи желим све осим ближњег (Христа).

Подели на овим сајтовима

Дакле, дошли смо до краја пута.

@Иван Ц.

Одаљио сам се од форума на дан-два чисто да мало охладим главу (као кад цртате па морате да се одаљите да стекнете слику), мало спорије промислим и дошао сам до закључка да, највећим делом, тренутно форум у убрзану пропаст гура @Дејан односно његова политичка реторика и тврдоглавост. Невероватно је али чак ни @Milan Nikolic јер је видно да чак и он некад тера шегу али не и Дејан. Има ту и пар неких тролова чији мотив ми није јасан, на страну неко њихово лично незадовољство.

Форум је видно изгубио на елану и достојанству кад је тако агресивно почела да се промовише напредњачка политика и низ људи је уклоњен. Буквално 1 админ и 1 члан наспрам читавог форума и (барем форумашке) јавности. Тврдоглаво. Непопустљиво. Глуво. Можда и са насладом.
Некако паралелно с тим смо дошли и до гашења читавог пројекта.
Напоредо са бројним аргументованим критикама владајуће странке па богами све чешће и СПЦ.
На очиглед свих, како чланова тако и администрације сајта - сајт убрз(ан)о крахира.
Чак и сада кад су сајту дани одбројани, човек и даље не попушта, не мири се, не осустаје, не разуме. Форум се гаси свакако, чему таква тврдоглавост, неумољивост, непопустљивост? Растерујемо људе, намерно. Да ли је икога брига?
Знам одговор.

Људи одлазе са Поука, видимо, што због бесмисленог бројача а могу отићи и од Православља јер је овакво непривлачно и неистинито, схватамо ли то?
И опет, да ли је икога заправо брига?
Знам одговор.

И да, у сећању ћу да понесем труд @Драгана Милошевић која је (уместно да млати по форуму јурећи вучићеве критизере) несебично преузела тему Свакодневна читања и @JESSY јер је истински позитивна особа и члан без које би такође форум одавно крахирао која се и сад труди да допринесе заједници, не да је вија.

Уз све то, моја реалност је и да није неки нарочит гушт писати графите и стихове по Лузитанији.

С Богом.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, gavrosaurus рече

промовише напредњачка политика

Ово уопште није истина, нема промоције ни напредњачке ни политике ових демократица... где сте видели да било ко отвара такве теме где се хвали нечија политика  да је у администртацији? Твој коментар је или злонамеран или незнавен. Што се мене лично тиче - ја сам изван тих дешавања. Но, то наравно не значи да треба бесловесно дозвољавати људима да свакаквим именима називају оне који су на власти или било кога... Овај форум је много пута јасно показао да може да се изнесе мишљење, наравно, али не на џуберски начин који никако да многи схвате да је овде недопустиво. Џиберизам и примитивизам на неко друго место, има их колико хоћете по интернету. Можете тамо и да се псујете и гложите и вређате... овде не може.

Тако да на твој коментар могу да гледам искључиво као на, како рекох, злонамеран или незнавен.

С Богом.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Иван Ц. рече

Овај форум је много пута јасно показао да може да се изнесе мишљење, наравно, али не на џуберски начин који никако да многи схвате да је овде недопустиво.

Уз сво дужно поштовање ово није скроз тачно. Јутрос сам написао да сматрам да је @Дејан политички пристрасан (а сад додајем ако нисам јутрос написао да провоцира саговорнике ) а да други форумаши често одреагују тешком речју што он користи као разлог за бан. И написао сам да не мора форум да се угаси тешком свађом. Та порука је обрисана. Није била џиберска, рекао сам своје мишљење (може бити погрешно) али никако није разлог да се та порука обрише.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, gavrosaurus рече

Дакле, дошли смо до краја пута.

@Иван Ц.

Одаљио сам се од форума на дан-два чисто да мало охладим главу (као кад цртате па морате да се одаљите да стекнете слику), мало спорије промислим и дошао сам до закључка да, највећим делом, тренутно форум у убрзану пропаст гура @Дејан односно његова политичка реторика и тврдоглавост. Невероватно је али чак ни @Milan Nikolic јер је видно да чак и он некад тера шегу али не и Дејан. Има ту и пар неких тролова чији мотив ми није јасан, на страну неко њихово лично незадовољство.

Форум је видно изгубио на елану и достојанству кад је тако агресивно почела да се промовише напредњачка политика и низ људи је уклоњен. Буквално 1 админ и 1 члан наспрам читавог форума и (барем форумашке) јавности. Тврдоглаво. Непопустљиво. Глуво. Можда и са насладом.
Некако паралелно с тим смо дошли и до гашења читавог пројекта.
Напоредо са бројним аргументованим критикама владајуће странке па богами све чешће и СПЦ.
На очиглед свих, како чланова тако и администрације сајта - сајт убрз(ан)о крахира.
Чак и сада кад су сајту дани одбројани, човек и даље не попушта, не мири се, не осустаје, не разуме. Форум се гаси свакако, чему таква тврдоглавост, неумољивост, непопустљивост? Растерујемо људе, намерно. Да ли је икога брига?
Знам одговор.

Људи одлазе са Поука, видимо, што због бесмисленог бројача а могу отићи и од Православља јер је овакво непривлачно и неистинито, схватамо ли то?
И опет, да ли је икога заправо брига?
Знам одговор.

И да, у сећању ћу да понесем труд @Драгана Милошевић која је (уместно да млати по форуму јурећи вучићеве критизере) несебично преузела тему Свакодневна читања и @JESSY јер је истински позитивна особа и члан без које би такође форум одавно крахирао која се и сад труди да допринесе заједници, не да је вија.

Уз све то, моја реалност је и да није неки нарочит гушт писати графите и стихове по Лузитанији.

С Богом.

Ја имам своје мишљење и нисам нашао довољно добар разлог да га мењам.

Јасно је да се људи својски труде, ал ипак звучи помало арогантно да нећу да слушам. Уз дужно поштовање али нисам нашао нити један разлог да било ко од поменутих саговорника ми буде ауторитет, па ни ти. Ја сам се само наслушао парола. 

Што се тиче твог мишљења да форум пропада, таквих мишљења је било као камења испод моста и време их је демантовало, демантоваће и твоје.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...