Jump to content

Зоран Ђуровић: Кад Иван Инквизитор Марковић ископава јеретике

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, kopitar рече

Drugim riječima i vi vjerujete tako.

Jer kažete da je pričest Tijelo i Krv Kristova.

Tijelo i Krv vaskrslog Hrista.

Tu nema transubstancije ni na atomskom nivou. Zato pomenuh elektronski mikroskop. Da ispitaš pričešće i obično vino i hljeb u pogledu fizičko- hemijske strukture, ne bi bilo nikakve razlike. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 178
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

7 minutes ago, Justin Waters said:

Tijelo i Krv vaskrslog Hrista.

Tu nema transubstancije ni na atomskom nivou. Zato pomenuh elektronski mikroskop. Da ispitaš pričešće i obično vino i hljeb u pogledu fizičko- hemijske strukture, ne bi bilo nikakve razlike. 

Ne mislite valjda da katolici vjeruju u doslovnu fizičku preobrazbu ovo trans se koristi na nevidljivoj razini jer je činjenica da za nas vjernike to jest tijelo i krv Kristova.

I ako te ja pitam što su darovi nakon posvete što ćeš odgovoriti ?

I tijelo uskrslog Krista je također i materijalno.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, kopitar рече

Ne mislite valjda da katolici vjeruju u doslovnu fizičku preobrazbu ovo trans se koristi na nevidljivoj razini jer je činjenica da za nas vjernike to jest tijelo i krv Kristova.

I ako te ja pitam što su darovi nakon posvete što ćeš odgovoriti ?

Rekoh ti, tijelo i krv Hrista s naglaskom na Vaskrslog. 

Nego zašto ste uvodili doktrinu tranbustancije onda?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, kopitar рече

Da, to je ista vera i kod na pravoslavnih, i tu se slazemo i nema razlika izmedju nas, i dobro je sto tako verujemo. I, tu se razlikujemo od protestanata.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

7 minutes ago, Justin Waters said:

Rekoj ti, tijelo i krv Hrista s naglaskom na Vaskrslog. 

Nego zašto ste uvodili doktrinu tranbustancije onda?

Valjda pod utjecajem protestanata da se izbjegne simbolična razina, zato kod vas ima onih koji ovo vide simbolički i upravo je Ava vodio spor sa onima koji govore da Pričest nije lijek za tijelo.

Kad bi vi npr. imali realnu opasnost da recimo masovno vjernici počnu vjerovati kao onaj Latinović onda bi Crkva bila prinuđena da na najjednostavniji način to objasni kao neku vrstu dogme da bi zaustavila krivovjerje.

Подели на овим сајтовима

15 minutes ago, Justin Waters said:

Ma jok, evo otpisah Bokiju, i on pomislio isto kao ti. :))

Ma, u redu. Vidim da bez nas ovako ili onako ne možete da živite, nema vam spasa!:smeh1: Kad god vam zatreba, ovako ili onako, uvek su vam puna usta o katolicima. :))

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Pravoslavni priznaju samo jedno pretvaranje, da predloženi darovi postaju Tijelo i Krv vaskrslog Hrista zadržavajući 100% fizičku formu hljeba i vina. Ako bi uzeo pričešće pod najbolji elektronski mikroskop i uporedio kristalnu strukturu molekula sa običnim hljebom i vinom ne bi ništa drugačije našao. 

Katolici smatraju da na nevidljiv fizički način hljeb i vino doslovno postaju Tijelo i Krv. 

Smatraš li ti da na nevidljiv način hljeb i vino fizički postaju doslovno Tijelo i Krv? 

Mislim da nije, i RK smatraju da se hleb i vino primaju verom kao Telo i Krv. 

I, to je Justine taj....nevidljiv nacin,.... imamo i dalje fizicki i materijalno isti hleb i vino (pre i posle pretvaranja,.... i istu kristalnu strukturu...i zato i mozemo da ga pojedemo i svarimo,...),.... ali na nevidljiv nacin, tj. verom i samo verom, primamo da je to sad zaista istinsko Telo i Krv.

Neko stoji sa strane i vidi da uzimamo i jedemo hleb i vino, ....ali, mi u nama verom primamo Telo i Krv.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bernard рече

Ma, u redu. Vidim da bez nas ovako ili onako ne možete da živite, nema vam spasa!:smeh1: Kad god vam zatreba, ovako ili onako, uvek su vam puna usta o katolicima. :))

Ja brate mogu bez vas...Imam isto mišljenje o vama kao i Ava. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, kopitar рече

Valjda pod utjecajem protestanata da se izbjegne simbolična razina, zato kod vas ima onih koji ovo vide simbolički i upravo je Ava vodio spor sa onima koji govore da Pričest nije lijek za tijelo.

To je i meni palo na pamet, ali kako je usvojena na 4. Lateranskom Saboru 1215..tad nije bilo protestanata. 

Подели на овим сајтовима

3 minutes ago, Justin Waters said:

Ja brate mogu bez vas...Imam isto mišljenje o vama kao i Ava. 

Upravo si na ovoj temi dokazao da i ti ne možeš! Mi katolici u našim unutrašnjim debatama i prepirkama nikad ne spominjemo pravoslavce, Srbe, Ruse, Grke.....Nikad, nema potrebe!;)

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Zoran Đurović said:

Иван је већ назвао патријарха Кирила и митрополита Илариона неверницима и новотарцима, али ми је до његовог мишљења као до ланог снега и зато бих изнео скоре гледе Алфејеве:      

Паки и паки, у ком свемиру је Алфејев релевантан ауторитет после овог блама? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bernard рече

Upravo si na ovoj temi dokazao da i ti ne možeš! Mi katolici u našim unutrašnjim debatama i prepirkama nikad ne spominjemo pravoslavce, Srbe, Ruse, Grke.....Nikad, nema potrebe!;)

Ako se praviš blesav nisi slijep. Na temi učestvuje jedan katolik, Kopitar i s njim i diskutujem, niko te ništa nije pitao. 

Подели на овим сајтовима

1 minute ago, Justin Waters said:

To je i meni palo na pamet, ali kako je usvojena na 4. Lateranskom Saboru 1215..tad nije bilo protestanata. 

Ali što tu ima pogrešno to je i za vas i za nas Tijelo Kristovo.

Jesi se pričestio sa Kristom i na materijalnom i duhovnom nivou doslovno zato što si blagovao samog Krista ili zato što si blagovao kruh i vino u kojem je Krist.

Krist nije rekao uzmite i jedite ovaj kruh jer sam ja u njemu....već uzmite i jedite ovo je tijelo moje.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...