Jump to content

Епископ западноамерички др Максим (Васиљевић): Чуђење као почетак вере и мудрости (Дивљење, поглед и кинеско хришћанство)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Lulaby рече

sam dala svoje mišljenje i pouku

Misljenje na osnovu cega? Na osnovu znanja ili misljenje po principu - ja mislim zato sto mislim? Deo o pouci nije vredan komentara.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 188
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Lulaby рече

Pa to samo govori da je svaki normalan hrišćanin spreman na pokajanje     ali Vi ne da se  ne možete pokajati nego i na ove što se kaju kažete da se nisu pokajali....izvlačite neke konstatacije....Oprostite kume ko su Vači vernici? Da niste Vi neki episkop možda ili zastupate nekog episkopa kad se tako zalažete za dotičnog...kome ni ime nećete da izgovorite? Kako Vas boli zavodjenje vernika? Kojih  vernika? Vernike smućuju takvi kao Vi....ali vi ste za malena Carstva ....ekipica ..dok Bog ne kaže dosta ....pročitajte Jevandjelje o Lazaru i bogatašu....Vama da se i Bog javi ne biste verovali....Vi biste kao inkvizitor u Dostojevskom Gospodu rekli šta češ nam ti? Mi smo sebi sve uredili potaman....Gospodo draga nisam ni  zamislila šta može da se rodi na ovom forumu....ali znate šta me najviše zabrinjava kad ste Vi u pitanju....nemate poverenja U Gospoda......samo se oslanjate na sebe i na ljudske moći a to su malena carstva..ta carstva neminovno padaju.....MI Hrišćani živimo za Carstvo Nebesko....i to se prepoznaje kod dotičnog episkopa kome Vi ni ime ne možete reći...a nažalost Vi nigde ne pišete samo ovde tamburate u prazno.......DRUŠTVO MRTVIH PESNIKA...nemam više vremena za vas....ima mnogo lepih stvari nego se ovde sa vama preganjati.....ostajte u svom brloguuu

Kakvo lupetanje - ko' MAXIM po diviziji

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

@Lulaby ама где си ми ти данас? Па шта си се то толико расписала вреднице? Лулабице Бартинице :) 

To je Psihula.

Подели на овим сајтовима

@Lulaby vama nije dobro. Nisam rekao da su tamo dileri, vec nesto drugo...ali vidim da ste skroz odlepili...pominjete pricu o bogatasu i ubogom Lazaru...pa zatim Sv kneza Lazara i jos gomilu nebuloza pisete. Nismo na istim talasnim duzinama - Bogu hvala, jer vi razmisljate iracionalno.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Lulaby рече

a i sami ste priznali da plivate u plitkom a ja volim dubine

А не не... рекох да пливам ја и у дубоком али волим друштво... ако наиђе неки кит да се бранимо :) 

Подели на овим сајтовима

пре 55 минута, Lulaby рече

Verni narod Hrista radi ide na sabore i na Vidovdan na Kosovo i Metohiju i to je ta nit koja nas deliii ....razumete....I zato Vi svedočite Vaše Carstvo a ja svoje Nebesko...

???????

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Lulaby рече

Molim Vas da ne kvarite ovako lepu temu. Idite svojoj kući i tamo pišite gluposti...na svoje tekstove...Vredjanjem ništa ne postižete.

Ови Максимове шкработине су у најбољем случају, за фиоку па даљу дораду и његово лично разматрање. По мени, није у реду да епископ СПЦ који је део Сабора сутра, овако слободно објављује теолошке текстове ван Православне традиције, улазећи у фикцију чак. Позван је да се прикључи расправи, али је одбио на теми која га се тицала. То мош прочитат на теми о аутокефалији, да је пар теолога са форума и обичних форумаша пренело поруке Епископа Максима да неће да се прикључи на форум и да га не бране људи.

Имамо слободу говора млада дамо, дефинисану законом, као и хришћанском традицијом вођења оваквих расправа:945729:.

Шта ти мислиш о Лао Цеу, Конфучију, Тибетанском будизму, шаманизму... Какве то има везе са Правосалвним мисионарењем у Кину, које доминантно води Русија? мсм. део Кине је био састав Русије Царске, Монголија цела користи ћирилицу као главно писмо, као и део Кине некада...

Какве везе има Кина са Максимом који је у Америци? Да ли је Максим и даље психички уморан, па планира да га пошаљу на Хаваје да будемо сигурни да се редовно одмара (то острво свеједно дође з. америка)?

пре 16 часа, Lulaby рече

Vi ste imali sreće... moj kum  je zaustavio jednog episkopa ,nekadašnjeg profesora na holu Pbf i ovaj mu je držao predavanje pola sata kako se usudio da ga zaustavi na hodniku i pomisli da može sa njim da priča. 

па ето, имао је пола сата времена да причају. Какве то везе има са ситуацијом где максим "не-а" времена?

пре 16 часа, Lulaby рече

Molim Vas da ne kvarite ovako lepu temu. Idite svojoj kući i tamo pišite gluposti...na svoje tekstove...Vredjanjem ništa ne postižete.

пре 16 часа, Lulaby рече

Kako ste Vi bolesni....Hitno Vam je potrebna nega...medicinski pregled i nega. Nije mi jasno ko su ljudi koji Vama lajkuju komentare. Da li ste im isprali mozak ili su uplašeni? Majko Gospodnja pomagaj!

Нова си на форуму, па ти морам рећи да већина на форуму, не живи у благословеном монашком подвигу, већ су грађани и верници (мирјани). Значи, мирјани могу да попију кафу са свештеником, епископом... у граду негде и то није неуобичајено. Упоредо са тиме, неи верници због менталне снаге или других питања повраћу од теологије неких епископа, доктора теологије... тј. ја нпр. их сажваћем и прогутам, али их нагонски испљунем јер су написани у време психичког умора, па нису добра храна (у виду речи Божије).

Ја сам поцепао два, три текста О.Зорана на неким темама, где сам га рушио па онда и срушио. Притом сам то радио са једним прстом на тастатури, своје десне руке. Пази, једним прстом деснице руке, обарам темељну тезу чланка, доктора теологије, који напушта тему јер не може да гледа више како га рушим0703_read. Хаха, али теме О.зорана нису за стомак штребара и оних који уче на памет теолошке текстове као мантре. Ипак је лепо имати прилику за разговор са теологом који може да те надмудри, али опет пази како ћеш пасти.

Зато мораш да имаш стрпљења, поштовања и постојаности са којом ћеш довољно дуго разговарати са духовником, нпр. О.Зораном. Није лепо да тако импусливно одма нападаш духовника, мораш полако да га одмериш! Није те ништа оштетио приватно, зато ти није душе корисно да говориш свештенику да иде да се лечи, да је болестан... на начин да му не објасниш шта је проблем код њега, који ти видиш, јер иначе само провоцираш и постављаш себе у јаму пуну блата, да не кажем нечег другог... Али то није страшно, напарфемисат ће те О.Зоран после са неком његовом мешавином житија мироточивих отаца:coolio:

Одг. ми за кинеске црте лица молим те, ако си разумела Максима јер је то главна теза у његовом чланку. Где тврди, да се по физиономији кинеза, ако се правилно погледа, мисионарски заобилази 5.000 година њихових духовних учења???

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Вукашин рече

Danas sam pao na dupe od smeha. Verni narod San Diega pise peticiju protivu Maksima (kazu da ce se prosiriti na celu zapadno-americku eparhiju) i izmedju ostalog, optuzuju ga za jeres majmunologije :))

Шта дође јерес мајмунологије?

ја први пут чујем за то0703_read

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...