Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Аристарх рече

нисам читао ту тему, хиљада година раскола, је једно. И у праву си, нисмо ми иста Црква иако је један Бог, али на сабору (ако заседа) и по питању верника јесте исрти Дух Свети у обе традиције. Јел мислиш да то није званични став наше Цркве или РУске?

Августин је раније питао Лазића, за хиндуисте... али није било одговора... То је велики проблем код руса, јер су поларизовани око реинкарнације и инкарнације у самој цркви... Суштински ја верујем да је Дух Свети присутан и код хиндуиста, али у виду каиновог знака на челу. који их штити, да их нико не убије...

А Грци у најави превазилазе папску јерес. ја бих волео да се варам по том питању. али се бојим да ћемо неко време духовно живети. Као један монах који се подвизавао и молио у пећини на Атосу, имао је једну змију са којом је морао да се договори ко ће који део пећине да заузме. Јер је није могао оградити или поделити... А змија упорна. Стари су то демони у Цркви, неки монаси су цео живот имали борбу са неким својим демоном. И овај ће се морат згазит трпљењем и смирењем, па полако;).

Da ne sirimo temu (nije bas tema) ali razdvojeni smo toliko, zna se sta su problemi koji nas razdvajaju, videcemo vremenom kako ce ici stvari sa ekumenizmom i razgovorima na zvanicnim nivoima.

I, da , upravo ta stvar oko koje smo se i radvojili i ta pusta vlast i vlastoljublje sada pravi probleme i nama u PC i treba da se gazi onim sto je suprotno, to sto kazes trpljenjem i smirenjem, kako nas, ali i onih koji misle da imaju neku vlast nad celom crkvom.

(e, da, ovo oko Duha i hindusa , mozda im je i na telu dat neki znak kako si primetio,  ali pitanje je sta je sa dusom i verom...)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Bokisd рече

Da ne sirimo temu (nije bas tema) ali razdvojeni smo toliko, zna se sta su problemi koji nas razdvajaju, videcemo vremenom kako ce ici stvari sa ekumenizmom i razgovorima na zvanicnim nivoima.

I, da , upravo ta stvar oko koje smo se i radvojili i ta pusta vlast i vlastoljublje sada pravi probleme i nama u PC i treba da se gazi onim sto je suprotno, to sto kazes trpljenjem i smirenjem, kako nas, ali i onih koji misle da imaju neku vlast nad celom crkvom.

(e, da, ovo oko Duha i hindusa , mozda im je i na telu dat neki znak kako si primetio,  ali pitanje je sta je sa dusom i verom...)

Ти кажеш питање је и ја тако мислим али Лазић зна.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Bokisd рече

Ја то видим вако: Дух Свети је унесен у самог Адама кад је стваран, као дух живота којим га је Бог оживео. Адам је пао након тога, па се Каин одвојио и остао обележен на чело. После тога се опет Дух Свети или ти Дух живота оваплотио са Логосом Божијим у телу Исуса Христа. Павле је говорио, да ће се праведници спасити и ако нису крштени, уколико су праведни мученици.

Ја мсм. да би каинови потомци (који се помињу код јевреја) требало да из духовних разлога шкрабају себи чело неким обележјем које није миропомазање. Али ипак има духовну симболику

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Августин рече

Ти кажеш питање је и ја тако мислим али Лазић зна.

Ne znam Lazica osim po njegovim tekstovima i sada na temi, mislim pretpostavljam, deluje mi (Just_Cuz_19 :D) da je on protiv ekumenizma koji je 'negativan' i koji postoji, to je onaj neki Zenevski ekumenizam o kojem je pricao e.Atanasije i protiv kojeg je pisao i nas sv.Justin.

I, ja sam licno protiv takvog loseg ekumenizma i pisao sam dosta puta na forumu protiv i pravo da kazem pomalo me i plasi, ali postoje i struje koje se zalazu za neki drugi ekumenizam,.... da kazem neki 'kockasti'( :D) i tvrdi ekumenizam i ja sam takodje slican kao i taj ekumenizam i malo vise sam kockast po stavovima :D, ali se trudim da budem i pomalo ....kockast na cose....:smeh1: ... pa, cekam da vidim sta ce da bude sa ekumenizmom i pregovorima u smislu tog pitanja sta ce da bude.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Аристарх рече

Ја то видим вако: Дух Свети је унесен у самог Адама кад је стваран, као дух живота којим га је Бог оживео. Адам је пао након тога, па се Каин одвојио и остао обележен на чело. После тога се опет Дух Свети или ти Дух живота оваплотио са Логосом Божијим у телу Исуса Христа. Павле је говорио, да ће се праведници спасити и ако нису крштени, уколико су праведни мученици.

Ја мсм. да би каинови потомци (који се помињу код јевреја) требало да из духовних разлога шкрабају себи чело неким обележјем које није миропомазање. Али ипак има духовну симболику

Da, jeste, sveti Duh , kao Onaj koji ima zivot, oziveo je onog naseg Adama i posle pad i Kain i obelezje i dalje sve ide svojim tokom.

Brate ti nisi koliko shvatam u crkvi, ono da si aktivan, liturgije i sve dalje sto ide ?

(pitam jer vidim da si upoznat sa hriscanstvom, ali moram da primetim malo se  terminoloski ne izrazavas bas najjasnije, sto ne mora da bude neki veliki problem, ali meni je malo tesko da te razumem 100%....)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, dragisa рече

auuuuu pa već 5 strana niko iz sekte da se javi, Vukašina ne računam jer i tu Reč imaše potrebu da ispusti svoje mišljenje sa visine, umalo se ne pokačiše... al sekta ne bi bila sekta da nije usledio kvazi klimoglav

Ha-ha, kakav si car.  Manje zlobe :D

Vidiš koliko je dobar moj, tj. Siluanov stav od danas za čuvanje mira :smeh1: Ispovedam blagodat u Pravoslavnoj Crkvi, a ne ubacujem klipove u točkove sjedinjenju razdeljenih. Ima ko će da se dogovara :D I Siluan se molio da svi narodi poznaju Duha Svetog.

Rodja ne reče ni večeras ime episkopa :0212_rolleyes:

E da, čitam Avgustina. Napravio sam dobar izbor :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Bokisd рече

(pitam jer vidim da si upoznat sa hriscanstvom, ali moram da primetim malo se  terminoloski ne izrazavas bas najjasnije, sto ne mora da bude neki veliki problem, ali meni je malo tesko da te razumem 100%....)

уопштено ме не разумеш или имаш нешто конкретно?

некад се и шалим, па испанем сељачина:dedica:

пре 26 минута, Bokisd рече

Brate ti nisi koliko shvatam u crkvi, ono da si aktivan, liturgije i sve dalje sto ide ?

Знаш да нисам поп. А нисам ни као енглези са чајем, да се сваки дан причешћујем.

мсм. чак да то није душекорисно јер мораш причат са разним људима који можда ништа у животу друго не раде. Па те онда закуца неки Артемије или Никодим који су манипулатори, после њих више ни ниси сигуран шта значи терминолошки реч Црква, стрпљење и трпљење. Можда чак и до краја живота...

ја дођем само понекад у цркву0703_read

како си то увидео кроз моје коментаре?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вукашин рече

Ha-ha, kakav si car.  Manje zlobe :D

Vidiš koliko je dobar moj, tj. Siluanov stav od danas za čuvanje mira :smeh1: Ispovedam blagodat u Pravoslavnoj Crkvi, a ne ubacujem klipove u točkove sjedinjenju razdeljenih. Ima ko će da se dogovara :D I Siluan se molio da svi narodi poznaju Duha Svetog.

Rodja ne reče ni večeras ime episkopa :0212_rolleyes:

E da, čitam Avgustina. Napravio sam dobar izbor :smeh1:

dobru stvar si izabrao pošto ovo u međuvremenu ni pas sa maslom ne bi prokuvao

mislim stvarno toliko nisko otići i prozivati nekoga da je obeležen... pa ne znam koliko da se ne slažem sa njim ne bih to mogao reci a pogotovo u ovom likujućem stilu, bedo ljudska velika li si....dzaba tebi prijatelju svi tvoji toptoptopova "uspesi", sve više vidim da je promisao to što nisi profesor, čemu ti nekoga da učiš...

pa drugome preti te neću spominjati tvoju nogu više, te nećeš više moći da govoriš, te strefiće te šlog... mislim toliko te jeftine popovske psihološke igrice kao "plašite se ja sam prorok"... mene je nešto zračio, kao da mu se javim na pp, da mi on objasni dalekovido i proročki koji su to moji problemi i šta mu se javlja.... 

mislim toliko se čovek sramoti ... a ubeđen da je prorok, sasud DS, e drugi porfirije.....

strašno

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

^ ^ Zapravo samo je u ovoj temi ponovo potvrdio ono sto je Lazic i napisao za njega u tekstu na ss. 

Kako je sveo recnik na ulicni i bogohulni to mu se, u poslednje vreme, citanost smanjuje  i broj lajkova rapidno opada. Sve se svelo na oko 6-7 vernih sledbenika i par njegovih dodatnih naloga. Prema prisutnosti ovde jasno je da je sve aktivnosti van pouka je zapostavio, ne bili kako okolnosti izmenio, ali zapravo u dublji glib tone. On to i sam naslucuje, pa kako mu je ovo jedino mesto gde jos moze da pise, ubrzano pise elemente svoje biografije. Ostaje mu da igra na foru jurodivosti. Kako je krenuo pitanje je momenta kakve ce fotografije njega ili njegovih delova tela ovde jos osvanuti. Ostaje nada da ce ih administracija na vreme uociti. 

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Tristatri рече

Kako je sveo recnik na ulicni i bogohulni to mu se, u poslednje vreme, citanost smanjuje  i broj lajkova rapidno opada. Sve se svelo na oko 6-7 vernih sledbenika i par njegovih dodatnih naloga.

:))12:smeha::)) Колико је лакше души кад замишља... 

Не пада снег да покрије брег. Извршио сам вам колективни егзорцизам. Сада ни сами себе нећете моћи више да лажете. Већ сам вам био рекао да вршим егзорцизме. После овога нећете бити исте особе. Самлео вас Ава. Сада уживајте и певајте борбене.  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, ana čarnojević рече

znaci postoji neko...jedan...vodja...i njegovi sledbenici, clanovi kulta itd. ne vidi se nekakva sabornost ljudi koji su na temi nego dominacija jedne nezdrave licnosti ili misli koja kontaminira ostale licnosti i misli...

Идентично, али идентично, су говорили за Порфирија и његове!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Леон Професионалац рече

А јесте ли размишљали са направите на сајту неку собу где би ови талибани могли да пене? 

Лепо је назовете Карантин и само тамо могу да пишу. И свима лепо. 

Ovde nema nekog ko vise peni od tebe. Kada krenes sa svojim postovima treba mi vise od pola strane da ih preskocim. Ali ova ideja sa Karantinom i nije ti tako losa. Ako bi je administracija odobrila bilo bi dobro. Ovako se smo prepucavamo u nedogled, a tema postaje smesna. Ali sumnjam da bi to proslo, jer vam tema odmah zamre kada za kratko posustanu oni koji suprotno od vas misle. Svelo bi se na peglanje po citatologiji 'odabranog' i tapsanje mu po ramenu. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, ana čarnojević рече

pa nekad mi bude toliko teško da ga pitam. što je Vama to toliki problem? zašto je bitno sta pričam kada se rvem sa Njim?

mislite da je Njemu bitno?

Ja mislim da On namjerno provocira da se rvemo sa Njim..

Evo jučer sve fino napravim,upišem brojeve,zamolim da ne dobijem baš najveći zgoditak i zamolim i za Avu sve bilo ok i iz nekog neobjašnjivog razloga ne dobih ništa..i sta sad da Mu se smijem :)))

:1314_womens::svadja::catfight

dobardeckoajd dobro valjda Čovjek im'o puno posla..opraštam..1306_womens

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Tristatri рече

Ovde nema nekog ko vise peni od tebe. Kada krenes sa svojim postovima treba mi vise od pola strane da ih preskocim. Ali ova ideja sa Karantinom i nije ti tako losa. Ako bi je administracija odobrila bilo bi dobro. Ovako se smo prepucavamo u nedogled, a tema postaje smesna. Ali sumnjam da bi to proslo, jer vam tema odmah zamre kada za kratko posustanu oni koji suprotno od vas misle. Svelo bi se na peglanje po citatologiji 'odabranog' i tapsanje mu po ramenu. 

А Вас пар сте ту да ми кажете?

303, не спавам на Поукама. Када дођем, обавезно све коментаре прочитам, па тек онда кренем са коментарисањем. 12:smeha:

Не знам да ли сте приметили, Вама ништа не пишем. Замарају ме Ваши коментари. Понашам се као да Вас нема. Ви бар прескачете стране, а Вас ја и не видим. Нека са Вама Ђуровић тупи зубе. Зато, зла жено, мене прескочите. Уопште не знам шта пишете и чију страну заступате. Видео сам пар пута да сте у неким апоријама. Нисам желео да овако одговорим, али шта да се ради. 

Немојте да Вас толико боли моје игнорисање. :))

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

Dobro ste se nalupali 

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...