Jump to content

Зоран Ђуровић: Одпоздрав стручњаку за светост, Родољубу Лазићу

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Леон Професионалац рече

Ето, мени се даде да исправљам грешнике. Која је Ваша супермоћ? 

Да балавите по Форуму на моје лајкове као оно вече? Да салећете по Форуму? 

Које? Реците. 

Одлично

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.9k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

1 hour ago, Родољуб Лазић рече

Наравно, друже...како теби, као теологу, звучи исказ да Православна Црква није саборна без Ватикана?

На ово ме мрзи да одговарам. Одавно не предајем веронауку. Кад сам предавао сваки ђак је морао да зна да је Црква католичанска (тј. католичка) а како је то шири појам, онда и саборна, јер католичка обухвата и саборна

Ви сте човек једног сајта. Жалосно је са Вама писати. Трудили смо се али не иде. Просто немате капацитета.

Не можемо 4 слона да ставимо у Фићу.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Тебе интелигенција није јача страна. Рекао сам да је Црква болесна, јер је раздробљена, и тиме сам поновио, хулутељу, речи Марка Ефеског. Ми не можемо да се хвалимо како смо 1 Црква, а истовремено исечени на комаде. И не можемо да будемо без Рима 1 Црква. Ти си јеретичког/секташког менталитета (јер да ниси не би ни подржавао јеретике и секташе) и мрзитељ си рода људскога, зато што се молиш против Хр који се молио да сви буду једно. У томе је твоја болест. 

Црква је пак 1 јер прихватамо сакраменте католика, ма колико ти и твоје друштво инсистирали против тога. 

Наравно. 

Католички поп ако исповеди православље одмах постаје православни поп. Заправо, он остаје поп. Као они бискупи у Јужној Америци. 

Крштеним католицима признајемо Крштење. 

Брак такође. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Родољуб Лазић рече

Еј, разумеш ли српски? НЕ ЗА-НИ-МАШ МЕ. Причај те смејурије својим фановима. 

Опседнути сте њиме. 

Читајте ОП-СЕД-НУ-ТИ! 

Да нисте, не бисте писали оне глупости. :))

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Драгана Милошевић рече

На форуму причамо о много горим проблемима и решавамо реалне ствари. 

Шта овде треба да ти се нагласи?

А јесте ли размишљали са направите на сајту неку собу где би ови талибани могли да пене? 

Лепо је назовете Карантин и само тамо могу да пишу. И свима лепо. 

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Родољуб Лазић рече

Жељко, жао ми је, не бих даље разговарао с тобом. Извини.

Ми данима то Вама говоримо. Ето, не бисмо Вас више задржававали! 

Оћете да одете? Нееее... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Леон Професионалац рече

А јесте ли размишљали са направите на сајту неку собу где би ови талибани могли да пене? 

Теби паде на памет карантин а мени робија ипак си Ти бољи од мене.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Bokisd рече

Okey je ako je Zapad nama bio nekad podrska u oslobodjenju, (iako u poslednje vreme nisu nam prijateljski nastrojeni).

Ne znam brate da li si citao onu temu o Raskolu, zasad skoro svi podrzavaju poziciju Rusa i mnogi osudjuju fanar i to je sustina price u okviru PC.

Imamo tih hiljadu godina i ne moze to tek tako da se predje preko toga i da se to zaleci lako i brzo, pogotovo sto u principu ne zavisi od nas, nego od pape i Zapada, jer tek treba medjusobno da se priznamo, ako budu uspesni pregovori i ako se uklone prepreke koje nas razdvajaju a koje nisu na nasoj strani....

(mislim da si te stvari obrno koliko mogu da te razumem, ne mogu bas sve da te shvatim ... )

нисам читао ту тему, хиљада година раскола, је једно. И у праву си, нисмо ми иста Црква иако је један Бог, али на сабору (ако заседа) и по питању верника јесте исрти Дух Свети у обе традиције. Јел мислиш да то није званични став наше Цркве или РУске?

Августин је раније питао Лазића, за хиндуисте... али није било одговора... То је велики проблем код руса, јер су поларизовани око реинкарнације и инкарнације у самој цркви... Суштински ја верујем да је Дух Свети присутан и код хиндуиста, али у виду каиновог знака на челу. који их штити, да их нико не убије...

А Грци у најави превазилазе папску јерес. ја бих волео да се варам по том питању. али се бојим да ћемо неко време духовно живети. Као један монах који се подвизавао и молио у пећини на Атосу, имао је једну змију са којом је морао да се договори ко ће који део пећине да заузме. Јер је није могао оградити или поделити... А змија упорна. Стари су то демони у Цркви, неки монаси су цео живот имали борбу са неким својим демоном. И овај ће се морат згазит трпљењем и смирењем, па полако;).

Монах се не би подвизавао никад да му је змија заузела пећину. Друго је кафана где можеш и не мораш да седиш јер идеш оп укусу. Али Црква и хришћанство није такво...

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Родољуб Лазић рече

Не, њих сам навео као пример. Зато што оне претходе сједињењу са Господом, па одражавају какав дух треба човек да има том приликом.

Треба да тај дух понесете из Цркве. Да тако живите. А не да доносите Ваш дух Цркви. Ко је то тражио? Ко сте Ви? 

То је Ваш проблем. То је оно што Вас мучи. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Августин рече

Теби паде на памет карантин а мени робија ипак си Ти бољи од мене.

Јер сам љубаван. :dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Леон Професионалац рече

:))

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Zoran Đurović рече

Озбиљне.:)) 

Па је дошао овде да по нама... Оно... 

?!?

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Августин рече

Јесте опседнут је.Ти Леоне добро запажаш.Ово му је есхатон.

Мислим, појављује се, пљује, добије одговор па обећа реплику. И ништа. Плајка!

Видео је да се залетео. Да је нормалан, па он се не би више јављао. Мислили бисмо да је имагинарни лик и свима ок. Овако се просипа, просто не верујем да је реалан. 

Подсећа ме на Ивана Марковића. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...