Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

пре 8 часа, Neša_ рече

Znaš šta: Ovo od Halila Džubrana odlično razumem, ali ti si se nešto upetljao. Prvo kažeš nema ljubavi od samog početka, a posle dopuštaš mogućnost da je ipak bude.

Tesko zemlji sto te nosi... toliko mogu da ti kazem... Sve sam lepo na srpskom potanko objasnio, a ovo sto ti sad serendas - ako nije obicna trola, a bas se nadam da jeste - onda je samo obican bezobrazluk.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Lenka88 рече

E ovo sam i ja primetila. Da svaka tvrdnja, misao mora da se  rasitni do sitnih detalja i da se potkrepi cvrstim dokazima da bi se ovde na forumu smatrala istinitom. Sve se rasclanuje u detalje i usput se izgubi smisao. 

U sustini, ovo sto si ti napisao jeste ugrubo ali najpribliznije stvarnom stanju. Svaki covek je prica za sebe i tu nema nikakvih pravila, definicija. Ako se neko ozenio, udao posle poznavanja od dva dana ne znaci da moram i ja ili neko treci. Ali razumem i verujem dato nekom moze da uspe.

Upravo tako.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, obi-wan рече

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели

Не бре Оби,  волиш док не упознаш :ani_biggrin: шалим се 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, Рапсоди рече

Не бре Оби,  волиш док не упознаш :ani_biggrin: шалим се 

A sta radis posle kad upoznas??

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

A sta radis posle kad upoznas??

Е онда почиње борба и истјезавање духа, онда почиње стварни живот  и стварна љубав ....   

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Е онда почиње борба и истјезавање духа, онда почиње стварни живот  и стварна љубав ....   

Pa jel se to moze nazvati radoscu?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Да наравно, и то је онда стварна радост, а не она идеализована изромансирана (типа јади младог Вертера).

И шта је за тебе уопште радост живота у двоје (у браку ) ? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Да наравно, и то је онда стварна радост, а не она идеализована изромансирана (типа јади младог Вертера).

Nisam Rapso u braku pa ne znam. Zato pitam, ne se ljuti.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Liga Džentlmena рече

Naravno da ne! Lažu te Ligo, ne nasedaj :smeh1:!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Neša_ рече

Ko te to slagao?

Појасни, дупли налогу....мислим да знам ко си 9о посто....:)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Neša_ рече

Ko te to slagao?   :krstix:

Zašto tako negativno o tome?

Где ти видиш негативу ? У реалности, у борби ? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Neša_ рече

Mani te fore nego kaži na kakvu to borbu misliš?

Zar nije borba od samog početka života, pa kroz ceo život? Šta tu po tebi ljubav otežava? (S tim što se nekima posreći pa i ne moraju toliko da se bore, jer to neko drugi radi za njih.) Ja mislim da ljubav daje smisao životu. Uz ljubav bi trebalo sve da bude lakše. Jedino ako misliš na to kad nije uzvraćena?

Provaljen si Neso. ? Imas dupli nalog. 

Neso, nema borbe. Hristos je vec pobedio. Ti kao pobozan covek to trebas da znas.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Рапсоди рече

Pa valjda taj robijaški život lakše prođe kad imaš s kim ćeliju da deliš...:)))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Neša_ рече

Mani te fore nego kaži na kakvu to borbu misliš?

Zar nije borba od samog početka života, pa kroz ceo život? Šta tu po tebi ljubav otežava? (S tim što se nekima posreći pa i ne moraju toliko da se bore, jer to neko drugi radi za njih.) Ja mislim da ljubav daje smisao životu. Uz ljubav bi trebalo sve da bude lakše. Jedino ako misliš na to kad nije uzvraćena?

Види вако синак :smeh1:  И вера даје смисао животу ,  али не искључује борбу,  и деац дају смисао животу, али не искључују борбу, па тако и љубав наравно да даје смисао животу, али не искључује борбу . Са љубављу наравно да је све лакше, али и теже, јер подразумева и борбу са самим собом и својом старом егоцентричном личношћу. У љубави  и примаш, али и дајеш и наравно да не мериш .   

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...