Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

пре 14 минута, Lady Godiva рече

Наш Хуанито, друготаласни феминиста. :tongue: 

Ili ti mejnstrim čovek bez obzira na pol :smeh1:.

A ne ko ovi danas-osećam se kao gender fluid transeksualna veverica i još sam vegan...DAJ NEKA PRAVA!!!

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Lady Godiva рече

Ма наводи опуштено, ја ако будем чекала бебу, умрећу незрела. Само не знам што као крушка. Мени на памет пале оне гњиле крушке што су пред распадањем, а сумњам да си на њих мислила, а поготову да ти је Наташа то лајковал.  :D

Pa vidi, sada si me asocirala... U pravu si... Ako već treba da poredim sa nečim što truli, onda to treba da bude klas žita. Da, to je dobro poređenje.

Žena kada dobije bebu, sazri kao klas žita :sunce:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Сања Т. рече

Pa vidi, sada si me asocirala... U pravu si... Ako već treba da poredim sa nečim što truli, onda to treba da bude klas žita. Da, to je dobro poređenje.

Žena kada dobije bebu, sazri kao klas žita :sunce:

и процвета попут кринова  у пољу:D

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Ili ti mejnstrim čovek bez obzira na pol :smeh1:.

A ne ko ovi danas-osećam se kao gender fluid transeksualna veverica i još sam vegan...DAJ NEKA PRAVA!!!

Не знам да ли је стварно тако лоше "на западу" или је то више на интернету. Баш гледам ове моје домороце, они нису нешто осетљиви на та џендер и расна питања.. Чак се и саблазним колико су затуцани. :smeh1:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Не знам да ли је стварно тако лоше "на западу" или је то више на интернету. Баш гледам ове моје домороце, они нису нешто осетљиви на та џендер и расна питања.. Чак се и саблазним колико су затуцани. :smeh1:

To sam i ja primetila. Uvaljuju svašta na netu, ali kad čitam komentare na vesti ljudi kao ljudi, ima ih svakakvih, a najređi su ti ekstremno liberalni.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Lady Godiva рече

нормали људи, живе своје животе. Балкан је друга планета:smeh1:

„Бојим се Бога који је високо и гледа. Бојим се и човека који нема Бога!”

Византијска пословица

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

и не само то, него и због тежих болести које су наследне (као падавица на пример) или ако је неко од фамилије ''дигао руку на себе'' и то се гледало.

Pa i treba da se gleda...normalno.. samoubilacki gen je nasledan

kao i mnoge druge bolesti sto su nasledne...

Ja se slazem da je to ranije islo mnogo bolje sto se tice brakova...lepo stari sednu pa se dogovore...domacinski. Nije bilo razvoda a sam brak je bio lutrija...pa sta kome zapadne, kao i danas...samo sto se danas ljudi razvode, jer niko nikoga i nista nece da trpi. 

Ja prva, recimo, i ako nisam ni najmanje sebicna u nekom sirem smislu. U tom sto se tice bracne zajednice, sam iz nekog razloga nepodnosljiva. Ali ja to niti krijem niti lazem druge, potpuno sam svesna sebe. Jednostavno sam individualac. Nisam htela da se udam ni za coveka sa kojim imam dvoje dece, ni on ne moze da razume to...a evo vec ima 11 godina kako me barem dva puta godisnje pita jesam li se predomislila, nisam i necu.Inace on mi je nakon rodjenja dece od decka sa kojim sam zatrudnela, postao najbolji ortak i prijatelj, naravno posvadjamo se, on me izvredja, uglavnom zato jer necu da zivim sa njim, da se seksam sa njim i slicno...ja ga isteram iz kuce, ne razgovaramo neko vreme pa se pomirimo. Deca nas oboje podjednako vole, nikad ni jednu ruznu rec nisu culi od mene za njega, oboje ucestvujemo u vaspitanju dece, ne rusimo jedno drugome autoritet, deca zive sa mnom, kod njega idu kad oni hoce, niko ih ni na sta ne prisiljava niti im brani. Sa njegovima sam u dobrim odnosima, dolaze mi na rodjendan, cestitaju slavu, isto kao i ja njima. Sa njegovom majkom sam na " jebi si mater" bukvalno, ali uvek sednemo i popijemo kafu, rucamo i pomognemo ako sta treba...i kada treba, tu smo svi za jednog, ma ko to od nas bio. Samo necu da zivim sa njim, njima... niti da se udajem. 

Udala sam se za rodjaka moga zeta iskljucivo jer smo oboje imali interes u tom potpisivanju papira, kada smo ispunili cilj iz kojeg smo oboje imali materijalnu korist, razvela sam se, normalno. Samostalna sam, finansijski nezavisna, stanbeno nezavisna, emotivno nezavisna, psihicki nezavisna i fizicki nezavisna. Nisam sklona zaljubljivanju, niti mi je libido izrazen. Nemam nikakav problem da zivim bez seksa do kraja svog zivota. Nisam hladnokrvna kucka, umem da volim ljude, ali ne na nacin da bih zivela u braku...jednostavno sam takva. Mogu da se zaljubim u neciji mozak i to je to :smeh1: ne moram da budem u braku da bih volela neciji mozak...ne moram ni da imam seks sa tim muskarcem ciji mozak me fascinira... I sta ce sad meni muz? Pitam se ja, a pitam i vas...treba li mi realno? 

• Свиђа ми се 1

Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Adelaida рече

@Vladan :::. @Natasa.  svi ti problemi se mogu resavati i ako nisi u braku...eto ja sam zivi primer da moze. I to jos efikasnije nego kada si u braku. ;)

Ali ti i nisi bila u braku pa se razvodila. Ništa nikom nisi obećala.

Ne računam onaj papira radi.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Adelaida рече

@Vladan :::. @Natasa.  svi ti problemi se mogu resavati i ako nisi u braku...eto ja sam zivi primer da moze. I to jos efikasnije nego kada si u braku. ;)

јесте, може свуда, посао комшилук фамилија школа спорт форум :smeh1: али тема је веза и брак па се на ту тему надовезују специфичности...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Adelaida рече

Zato jer sam svesna toga da mozda ne bih mogla u jednom trenutku, ili htela, da odrzim obecanje. :)

I onda ne ulaziš u nešto što nećeš moći da održiš. Tvoja deca nisu trpela torturu stalnih svađa pred razvod, niste ih traumirali po sudu, niste imali "razgovor" da mama i tata neće više živeti zajedno itd...

Ali ko da zavet ima obavezu da se debelo potrudi.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Adelaida рече

Nisam sklona zaljubljivanju, niti mi je libido izrazen. Nemam nikakav problem da zivim bez seksa do kraja svog zivota. Nisam hladnokrvna kucka, umem da volim ljude, ali ne na nacin da bih zivela u braku...jednostavno sam takva. Mogu da se zaljubim u neciji mozak i to je to :smeh1: ne moram da budem u braku da bih volela neciji mozak...ne moram ni da imam seks sa tim muskarcem ciji mozak me fascinira... I sta ce sad meni muz? Pitam se ja, a pitam i vas...treba li mi realno? 

Али због чега имаш потребу да правдаш свој став или да тражиш од било кога одобравање :) ? Мислиш да брак није за тебе, то је твој став, можда га једном промениш, можда не, поштујем. Зашто бисмо се овде убеђивали, ко се треба женити/удавати, а ко не треба. Нек свако чини како му воља. 

Народ рече ''или Анку или камилавку'', али није баш све црно и бело :).

'' Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи,
чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. ''  
Петар II Петровић Његош

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...