Jump to content

Ко стварно жели брак а ко само да прича о томе?

Оцени ову тему

Flojd

Препоручена порука

пре 1 сат, Juanito рече

2) ако прекинете да притискате људе да морају да се жене, удају и рађају децу да им животи не би били промашени, те се бракови буду склапали из љубави и дубоке унутрашње жеље и потребе. 

Наш Хуанито, друготаласни феминиста. :tongue: 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Deluje tako ali nije tačno. Sad viđam ljude koji ulaze u brak iz straha da im je vreme prošlo i ko će sad da traži nešto drugo, pa 'ajde da se uzmemo. To je recept za buduću katastrofu i mnogo tužno izgledaju :(. Itekako je prisutan strah od samoće, to se nije menjalo nikad. Samo je sad opasniji jer se servira neka lagodnost življenja, pa kad stignu neke godine, znaš kako ljudi prave kompromise koje ne bi pravili ranije ni za živu glavu.

Takvih ima, ali su bedna manjina po broju. Godinama sam pratio situaciju iz vise razloga, i mogu da odgovorno tvrdim da je razmazenost/samoljublje/egoizam ono sto grobari nasu stvarnost u celini, pa i porodicu, naravno.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, obi-wan рече

@Juanito je dobro rek`o na jednoj drugoj temi: ljubav pre braka postoji samo kod visegodisnjih prijatelja, dvoje koje se zavoli silno i pre veze, da bi onda veza samo krunisala njihovo vec postojece zajednicarenje. Ali takvi slucajevi su prilicno retki spram one druge vecine.

Sa ovim se i ja slazem a to je i savet o. Jovice. Ljudi treba prvo da se druze pa onda da idu dalje, ili da preduzimaju dalje korake. Ne mora to da bude dugogodisnje ali par meseci za upoznavanje je ok. Svi se slazu da su takvi brakovi najuspesniji?

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Adelaida рече

ali ako jedno od njih... ona, ne zeli da bude vise u braku sa ovim drugim...sta onda? Kako ce taj problem resiti?  Cedice je do poslednjeg daha dok joj ne ubije volju za zivotom a kamoli za razvodom...to " udavsko tretiranje" je jednostavno nedopustivo

па то нигде није ни рекао, то је наравно нерешиво ако неко неће и готово, исто као и други проблеми око којих је немогуће наћи компромис

навео је у целом предавању пример неслагања око тога да ли да се имају деца, ту нема компромисног решења, јер или ћеш имати или нећеш имати децу нема између... итд.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Adelaida рече

Cedice je do poslednjeg daha dok joj ne ubije volju za zivotom a kamoli za razvodom...to " udavsko tretiranje" je jednostavno nedopustivo.

Nigde on ne kaže da MORAŠ da budeš u lošem braku, već ističe loše strane razvoda. YOU DON'T GET TO LEAVE je zavet-ne napuštam te, uz tebe sam i u dobru i u zlu, kao i ti uz mene. Nema olakog bežanja kad stvari postanu neprijatne, a hoće.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Sa ovim se i ja slazem a to je i savet o. Jovice. Ljudi treba prvo da se druze pa onda da idu dalje, ili da preduzimaju dalje korake. Ne mora to da bude dugogodisnje ali par meseci za upoznavanje je ok. Svi se slazu da su takvi brakovi najuspesniji?

Ne znam, moje licno iskustvo mi kaze bar pola godine do godinu dana vremena. Ostalo je nedovoljno malo.

I to mislim na sasvim obicno druzenje, neusiljeno zeljom za brakom, u kome se ljubav razvija na najopusteniji i najprirodniji nacin.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Znam, samo nisam htela da kažem jer nije korektno diskriminisati bolesne ljude, pa da me ne napadaju još i za to :0212_rolleyes:.

Ali praviti decu sa nekim ko nosi gene šizofrenije ili nekih ozbiljnih duševnih oboljenja...da li biste se usudili? 

Da ako imas dovoljno vere u Boga.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, obi-wan рече

Ne znam, moje licno iskustvo mi kaze bar pola godine do godinu dana vremena. Ostalo je nedovoljno malo.

I to mislim na sasvim obicno druzenje, neusiljeno zeljom za brakom, u kome se ljubav razvija na najopusteniji i najprirodniji nacin.

Tvoje iskutvo je najbolje. Ti bas svedicis ono o cemu je o.Jovica pricao. Kada sam bolje razmislio i stavio stvari na svoje mesto, video sam da je ustvari najbolje tako, jer telesna privlacnost nije isto sto i privlacenje dusa, na telesnu odma kidises a na dusevno se polako spremas i navikavas.

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Сања Т. рече

@Lady Godiva Godivice, prebaci ti akcenat na zrenje... A ja vodenicu na bebu navodim. dobardecko :1502_baby:

Vidim da si stavila onaj "buljavi" smajli, pa da ti objasnim :1405_love:

Ма наводи опуштено, ја ако будем чекала бебу, умрећу незрела. Само не знам што као крушка. Мени на памет пале оне гњиле крушке што су пред распадањем, а сумњам да си на њих мислила, а поготову да ти је Наташа то лајковал.  :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Liga Džentlmena рече

Tvoje iskutvo je najbolje. Ti bas svedicis ono o cemu je o.Jovica pricao. Kada sam bolje razmislio i stavio stvari na svoje mesto, video sam da je ustvari najbolje tako, jer telesna privlacnost nije isto sto i privlacenje dusa, na telesnu odma kidises a na dusevno se polako spremas i navikavas.

Ako ti nije tesko mozes ukratko da napises o tome na temi mudrosti oca Jovice.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Liga Džentlmena рече

Ako ti nije tesko mozes ukratko da napises o tome na temi mudrosti oca Jovice.

Nije mi tesko, aj` mi daj link, nesto me bojkotuje pretraga, pa posle kad budem imao malo vremena.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Jos jedno vazno obavestenje: 

У уторак 25.12.2018.год. у новом храму у Александровцу у 17 часова читаће се акатист СВЕТОМ СПИРИДОНУ ЧУДОТВОРЦУ, Епископу Тримифунтском. Мошти Св. Спиридона из манастира Хиландар су боравиле у току пролећа и лета 2017 год. у Александровцу. Св. Спиридон је велики породични Светитељ, Који помаже код разних породичних проблема и при налажењу брачног сапутника. СВЕТИ СПИРИДОНЕ ЧУДОТВОРЧЕ, МОЛИ БОГА ЗА НАС ГРЕШНЕ!

Moleban za brak i porodicu ce biti 6 januara u Krusevcu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Lady Godiva рече

Ма наводи опуштено, ја ако будем чекала бебу, умрећу не зрела

Polako, imaš ti vremena ;).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...